MALATYA yöresinden fışfış

9.233 görüntülenme · 29 yanıt

Paylaş:
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

FIŞ FIŞ

Ölçüler:

3 yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

3 servis kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için yağ

Şurup için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1/4 limon suyu

Yapılış: Yumurta, yoğurt, kabartma tozu çukur bir kapta iyice karıştırılır, unu ilâve edilerek karıştırma işlemine devam edilir. (Kek hamuru kıvamında bir hamur yapılır.) Çukur bir kaba sıvı yağ konur, iyice ısıtılır, kızgın yağa kaşıkla parça parça atılarak kızartılır. Soğuk şuruba atılır, şurubunu çektikten sonra servis tabağına alınır, kalan şurup üzerine gezdirilir.
cerennurum

cerennurum

likaye kardeşim sende bir malatyalı olarak bu tatlıyı bilirsin
sudelet

sudelet

Kıdemli Üye · 236 mesaj

s.a ben bunu biliyorum..çünki bende malatya lıyım ellerine sağlık çok güzel olmuş . yemiş gibi oldum ..dua ile
likaye

likaye

Üye · 32 mesaj

cerennura

cerennura

bereba cerennur tarifini hemen yapıcam hemşeriyiz ama tatlının yapılışını bilmiyornum ellerine sağlık belki birgün görüşürüzde senin ellrinden yeriz allaha emanet ol

likaye
cerennurum

cerennurum

sudelets.a ben bunu biliyorum..çünki bende malatya lıyım ellerine sağlık çok güzel olmuş . yemiş gibi oldum ..dua ile

afiyet olsun arkadaşım malatyanın neresindensin allaha emanet ol
cerennurum

cerennurum

likayebereba cerennur tarifini hemen yapıcam hemşeriyiz ama tatlının yapılışını bilmiyornum ellerine sağlık belki birgün görüşürüzde senin ellrinden yeriz allaha emanet ol

likaye

işallah kardeşim kapımız gelene açık buyur gel yarın kiraz yaprağından sarma yapıcaz annemlerle beklerim
cerennurum

cerennurum

tüm malatyalılara selamünaleyküm
sudelet

sudelet

Kıdemli Üye · 236 mesaj

s.a. saol cnm. malatya merkezliyim ama ist. oturuyorum çocukluğum malatyada geçti bilirim oraları doğunun parisi derler :H
cerennurumafiyet olsun arkadaşım malatyanın neresindensin allaha emanet ol
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

cerennurumişallah kardeşim kapımız gelene açık buyur gel yarın kiraz yaprağından sarma yapıcaz annemlerle beklerim

kiraz yapragindan sarma mi?:confused: ilk defa duyuyorum nasil guzel oluyomu? tadini mera ettim dogrusu:D:D:p
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
cerennurum

cerennurum

sudelets.a. saol cnm. malatya merkezliyim ama ist. oturuyorum çocukluğum malatyada geçti bilirim oraları doğunun parisi derler :H

evet gerçektende doğunun parisi bende yeşilyurt gündüzbeyliyim ama bursada yaşıyorum allaha emanet ol:H hayırlı akşamlar
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM CEREN ABLAM. BENDE MALATYALIYIM VE TARİFİNİ VERMİŞ OLDUĞUNUZ TATLIYI DA PEK SEVERİM. AMA ÇOOOKKKKKK UZUN ZAMANDIR YEMEDİM. TEVAFUKTUR Kİ GEÇENDE AKLIMA GELDİ OLSA NE GÜZEL OLUR DEDİM KENDİ KENDİME. BEN ÇALIŞTIĞIM İÇİN YAPAMAM AMA EVİ ARAYIP ANNEME SİPARİŞ EREYİM ENİYİSİ.
SELAM VE DUA İLE KALIN...........
EBRARNISA

EBRARNISA

Mübarek Üye · 528 mesaj

huzunlu_gurbetkiraz yapragindan sarma mi?:confused: ilk defa duyuyorum nasil guzel oluyomu? tadini mera ettim dogrusu

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM . KİRAZ YAPRAĞINDAN SARMA ???? DUYUNYA ÇOK GARİP GELİYOR DEĞİLMİ ? AMA YİYİNCE :] ....
MİSSSS MİSSSSS........
MALATYA DA SEVİLEREK YİYİLEN BİR YEMEKTİR.
SADECE KİRAZ YAPRAĞIYLA DEĞİL , AYNI ZAMANDA DUT YAPRAĞI , FASULYE YAPRAĞI VE AYVA YAPRAĞINDANDA YAPILIYOR. BULGURLU BİR İÇ HAMURU HAYIRLANIYOR. SUDA HAŞLANDIKTAN SONRA KAYNATILMIŞ AYRAN DÖKÜLÜR VE BOL SOĞANLI TEREYAĞLI VARSA KAVURMALI BİR SOSLA YEMEĞİMİZ YENMEYE HAZIRDIR :B.....
BU ARADA YANLIŞ BİŞEY OLMASINDA CEREN ABLA KİRAZ YAPRAĞINDAN SARMA DERKEN BU YEMEĞİ KASDETMİŞ OLMASI LAZIM . ÇÜNKİ BEN BAŞKASINI BİLMİYORUM.
MALATYALI BİR TANIDIĞINIZ VARSA HEMEN YAPTIRIN DERİM.
SELAM VE DUA İLE KALIN.......
cerennurum

cerennurum

EBRARNISASELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM . KİRAZ YAPRAĞINDAN SARMA ???? DUYUNYA ÇOK GARİP GELİYOR DEĞİLMİ ? AMA YİYİNCE :] ....
MİSSSS MİSSSSS........
MALATYA DA SEVİLEREK YİYİLEN BİR YEMEKTİR.
SADECE KİRAZ YAPRAĞIYLA DEĞİL , AYNI ZAMANDA DUT YAPRAĞI , FASULYE YAPRAĞI VE AYVA YAPRAĞINDANDA YAPILIYOR. BULGURLU BİR İÇ HAMURU HAYIRLANIYOR. SUDA HAŞLANDIKTAN SONRA KAYNATILMIŞ AYRAN DÖKÜLÜR VE BOL SOĞANLI TEREYAĞLI VARSA KAVURMALI BİR SOSLA YEMEĞİMİZ YENMEYE HAZIRDIR :B.....
BU ARADA YANLIŞ BİŞEY OLMASINDA CEREN ABLA KİRAZ YAPRAĞINDAN SARMA DERKEN BU YEMEĞİ KASDETMİŞ OLMASI LAZIM . ÇÜNKİ BEN BAŞKASINI BİLMİYORUM.
MALATYALI BİR TANIDIĞINIZ VARSA HEMEN YAPTIRIN DERİM.
SELAM VE DUA İLE KALIN.......

hayırlı günler kardeşim dediğingibi ben bursada yaşıyorum burda söyleyince biraz tuhaf geliyo ama tadını yiyen bilir allaha emanet ol
cerennurum

cerennurum

EBRARNISASELAMÜN ALEYKÜM CEREN ABLAM. BENDE MALATYALIYIM VE TARİFİNİ VERMİŞ OLDUĞUNUZ TATLIYI DA PEK SEVERİM. AMA ÇOOOKKKKKK UZUN ZAMANDIR YEMEDİM. TEVAFUKTUR Kİ GEÇENDE AKLIMA GELDİ OLSA NE GÜZEL OLUR DEDİM KENDİ KENDİME. BEN ÇALIŞTIĞIM İÇİN YAPAMAM AMA EVİ ARAYIP ANNEME SİPARİŞ EREYİM ENİYİSİ.
SELAM VE DUA İLE KALIN...........

aleykümselam canım kardeşim afiyet bal şeker olsun allaha emanet ol
cerennurum

cerennurum

............hayırlı sabahlar..............
cerennurum

cerennurum

...........................selamünaleyküm.............................
Medine_gülü57

Medine_gülü57

Üye · 21 mesaj

Abla Fotografı var mı bu yemeğin ???
cerennurum

cerennurum

FIŞ FIŞ

Ölçüler:

3 yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

3 servis kaşığı un

1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için yağ

Şurup için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1/4 limon suyu

Yapılış: Yumurta, yoğurt, kabartma tozu çukur bir kapta iyice karıştırılır, unu ilâve edilerek karıştırma işlemine devam edilir. (Kek hamuru kıvamında bir hamur yapılır.) Çukur bir kaba sıvı yağ konur, iyice ısıtılır, kızgın yağa kaşıkla parça parça atılarak kızartılır. Soğuk şuruba atılır, şurubunu çektikten sonra servis tabağına alınır, kalan şurup üzerine gezdirilir.
cerennurum

cerennurum

resim çıkmıyo arkadaşım denedim ama olmadı selametle
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

cerennurumtüm malatyalılara selamünaleyküm

Aleyküm selam kardeşim bende yeşilyurt-gündüzbeyliyim.

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.