( birde 7.sinde neyse 70 şindede odur lafı çok yanlış :(
SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM herşey için 7 sinde neyse 70 inde aynıdır sözü GEÇERLİ DEĞİLDİR.
insanlar birşeyleri anlayarak öğrenerek yaparsa 180 derece dönüş olur.

15.028 görüntülenme · 83 yanıt

bendegil, post: 568559, member: 37970Allah(cc)'a hamd eder, resulu efendimize salat ve selam ederim.
Sevgili kardeşlerim,
Ben kırık dökük namaz kılan, Allah'a ve onun inan ve sev dediği herşeye inanan ve seven bir adamım.
Evliyim 2 çocuğum var.
Benim problemim, eşimin dar pantolonlar, dar tişörtler ve evde askılı tişört dışarıda kolsuz tişörtler giymesi.
Belki benim gibi bir çok insanda aynı dertten muzdariptir, ben eşimi defalarca ( yıllardır ) uyarmama rağmen, eşim evin yaramaz çocuğu gibi davranıp, "söyler söyler unutur" mantığı ile hareket ediyor. Dışarı çıkmalarımız hemen hemen her zaman sorun oluyor. Defalarca kapı önünden eve geri dönüyoruz ve üstünü değiştirmesi için baskı yapmak zorunda kalıyorum.
Şimdi bunları anlatınca belki dinden bi haber bir kadınimajı çizdim ancak hakkını vermem lazım, benimle birlikte arada sırada dahi olsa sabah namazlarını kılıyor, ramazan orucunu hiç aksatmıyor. Her akşam yatmadan önce uzun uzun dua okuyor.
Gece yatmadan önce radyo 7 yi açık bırakıyor sabaha karşı Kur'an ve sonrasında Cevat Akşit hocanın hayat derslerini dinliyor.
Gelgelelim kıyafet konusunda devamlı tartışıyoruz. Benim bu durmda ne yapmam gerektiğine bir çok yol denedikten sonra karar veremedim öyle kalakaldım.
Denediğim yollara gelince;
1-Çok şükür maddi durumumuz orta seviyede olduğundan, ve eşimin çok sevdiği evimiz için ne istiyorsa aldım. Ev dekorasyonu onun hastalığı gibi birşey.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.
2-Sonraki denemem, özgür hissetsin diye maaşımdan ona aylık bağladım. Bu parayı kişisel ihtiyaçların için değil, canın ne almak istiyorsa alman için veriyorum dedim. Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.
3- 6 ay süre verdim, yavaş yavaş gardrobunu değiştir, zaman içerisinde bol pantolonlar, bol kıyafetlere çevir elbiselerini dedim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.
4 - ikinci 6 ay süre daha verdim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.
Ama her denemem başarısız oldu.
Bu sorumun cevabını, Allah rızası için, bu konuda kesin ve net bilgi sahibi insanlardan rica ediyorum.
Ben ne yapmalıyım??
#fani_dünya#kardeşim eşiniz bu hal üzere vefat eder ise (tabi Allah gecinden versin )ve sizde ondan razı değilseniz ne yazıkki ahiret hayatı onun için felaket olacaktır..
siz bu sebeple ona kocanın haklarından bahsedin islamdaki evliliklerin ne denli güzel oldugundan bahsedin alimlerin evlilikle alakalı kıssalarını okutun..
yani işin maddi boyutunu bırakın manevi boyutuyla ilgilenin..
inşAllah rabbim hidayet verecektir..
"Dinini Düzeltenin Allah'ta Dünyasını Düzeltir."
(hadisi şerif)
vesselam...
bendegilSon yazılan yazı üzerinden aradan yaklaşık 1 yıldan fazla zaman geçmiş. Ben bilgilendirmek istiyorum.
Eşime geçen yıl mayıs gibi, 2010 yılına kadar giyimini düzeltmesi için süre vermiştim. Sabırla bekledim. 2010 yılına girdik 1-2 ay daha bekledim. ancak pek bir değişiklik olmadı.
Bunun üzerine tutumumu değiştirdim, soğuk davranmaya , ara sıra tartışmaya başladım.
En son olarak sinir krizi geçirdi. Kendini yerlere attı, bas bas bağırdı. Ben bunun üzerine çok üzüldüm ve kendi haline bıraktım. Ancak bu seferde artık şimdi ne zaman bu konuları açsam hemen sesler beni rahatsız ediyor başımın içinde zonkluyor falan diyor, ağlamaya başlıyor.
Ben artık iyiden iyiye bana numara yaptığını düşünmeye başladım. Artık karışmıyorum. Sesimi yükseltmeyi bırakın hiç bir yorumda bile bulunmuyorum kıyafeti hakkında.
Sonuç itibarı ile boşanmaya karar verdim. Bu kararımdan haberi yok, üstelik o herşey artık normale döndü, mutlu olduk sanıyor.
ortaokula giden bir evladım var. O'nun psikolojisi bozulmasın diye bir müddet böyle hiç birşey olmamış gibi davranmaya karar verdim. Çocuk 1-2 seneye artık anlayıp derslerini etkilemeyecek duruma gelince boşanmaya karar verdim.
Fakat anladığım kadarı ile, ömrüm boyunca yapabildiğim tek şey olan evim elden gidecek gibi görünüyor. Yani her halukarda satılacak ve parası yarı yarıya bölüşülecek. Bu para ile yeniden ev almamın imkanı yok.
Bu noktada bana akıl verecek, yol gösterecek hukukçu kardeşlerim varsa onların önerilerini rica ediyorum.
Allah'a emanet olun.
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/28415-esimin-giyimi · 18.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.