Eşimin giyimi

15.028 görüntülenme · 83 yanıt

Paylaş:
bendegil

bendegil

Üye · 35 mesaj

Allah(cc)'a hamd eder, resulu efendimize salat ve selam ederim.

Sevgili kardeşlerim,
Ben kırık dökük namaz kılan, Allah'a ve onun inan ve sev dediği herşeye inanan ve seven bir adamım.

Evliyim 2 çocuğum var.
Benim problemim, eşimin dar pantolonlar, dar tişörtler ve evde askılı tişört dışarıda kolsuz tişörtler giymesi.
Belki benim gibi bir çok insanda aynı dertten muzdariptir, ben eşimi defalarca ( yıllardır ) uyarmama rağmen, eşim evin yaramaz çocuğu gibi davranıp, "söyler söyler unutur" mantığı ile hareket ediyor. Dışarı çıkmalarımız hemen hemen her zaman sorun oluyor. Defalarca kapı önünden eve geri dönüyoruz ve üstünü değiştirmesi için baskı yapmak zorunda kalıyorum.

Şimdi bunları anlatınca belki dinden bi haber bir kadınimajı çizdim ancak hakkını vermem lazım, benimle birlikte arada sırada dahi olsa sabah namazlarını kılıyor, ramazan orucunu hiç aksatmıyor. Her akşam yatmadan önce uzun uzun dua okuyor.

Gece yatmadan önce radyo 7 yi açık bırakıyor sabaha karşı Kur'an ve sonrasında Cevat Akşit hocanın hayat derslerini dinliyor.

Gelgelelim kıyafet konusunda devamlı tartışıyoruz. Benim bu durmda ne yapmam gerektiğine bir çok yol denedikten sonra karar veremedim öyle kalakaldım.

Denediğim yollara gelince;
1-Çok şükür maddi durumumuz orta seviyede olduğundan, ve eşimin çok sevdiği evimiz için ne istiyorsa aldım. Ev dekorasyonu onun hastalığı gibi birşey.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

2-Sonraki denemem, özgür hissetsin diye maaşımdan ona aylık bağladım. Bu parayı kişisel ihtiyaçların için değil, canın ne almak istiyorsa alman için veriyorum dedim. Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

3- 6 ay süre verdim, yavaş yavaş gardrobunu değiştir, zaman içerisinde bol pantolonlar, bol kıyafetlere çevir elbiselerini dedim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

4 - ikinci 6 ay süre daha verdim.Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim.

Ama her denemem başarısız oldu.

Bu sorumun cevabını, Allah rızası için, bu konuda kesin ve net bilgi sahibi insanlardan rica ediyorum.

Ben ne yapmalıyım??
dolunayhilal

dolunayhilal

Kıdemli Üye · 287 mesaj

Bende şunu Tavsiye Ederim Her Namazinin Arkasina Dua Et Allahdan Yardim Iste Sabirla Devam Edersen Allah Sabirla Dua Eden Kullarinin Yardim Eder
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

selamün aleyküm abiciğim.öncelikle ALLAH(C.C) yar ve yardımcın olsun.malesefki bu yaşadığımız dünya içinde çeşitli görüşlü insanlar var.ben örtülü biri deilim mesela ama örtünmek çok istiyorum benimde aiilemin baskısından dolayı kapanamıyorum.ben de önceleri namzımı senin gibi abiciğim yarım yamalak kılıyodum.ve bazende bırakıyodum.namaza başalyalı 4 gün oldu büyk markada çalışıyorum ve namaza izin verilmiyo diye biliyodum ve izin verdiklerini öğrendiğimin ertesi günü namaza başladım ve hiç kazaya bırakamadan namzalarımı kılıyorum.ben şüöyle bi yorum yapıyım abiciğim.namazlarımı kırık dökük kılıyorum dedin öncelikle yapman gereken namazlarına dört elle sarılman.bi düşünelim biz çoğu ibadetimizi tm anlamıyla yapıyo muyuzki rabbim bizim dualarımızı kabul etsin.önce hatalarımızı kendimiz de aramalıyız kendimizi düzeltmeliyiz.abiciğim bence önce namazlarını vaktinde kılmaya çalış ben inanıyorum ki o zaman herşey daha güzel olucak
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

bide abiciğim teheccüd namazlarını kılmanı tavisiye ederim senden çünkü rabbim teheccüd namazlrını kılanların dualarının red olunmıycanı söylüyo
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

abicim okudum çok üzüldüm:A Allah yar ve yardımcınız olsun.siz elinizden geleni yapmıssınız geri kanlanını allaha bırakın..Rabbim onun üstüne rahmetini yağdırsın.. ki imanı güçlensin..ama keske eşiniz öyle yapmasa ne tuaf yaa eşin istiyo senden bir yabancı değil ki keske sizin sözünüzü dinlese en doğrunkararı aldığını oda inanacak ta işte.siz onu mutlu etmek için herşeyi yapıyosunuz oda keske sizi mutlu etse ..yardımcı olamadımkusura bakmayın fikrimi sunmak istedimALLAHA EMANET OLUN..SELAMETLE:H
ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

mubarek cuma günü cuma saati ALLAH cc eşinizin içine bütün din kardeşlerimin benimde içime ALLAH aşkı sevgisi ile kalplerimizi coştursun. ALLAH sevgisi ve korkusu ( vazifeni bilerek hareket etmek ) olduktan sonra insan değişiyor.

Bende eşiniz gibi çok rahat giyinir arkadaşlarımla tatillere giden biriydim.

ALLAH sevgisi insanın içinde arttıkça değişiyor.

alışverişe birlikte gidin. nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda etek pantolonlar var şuan ve çok güzel duruyor dışardan etek gibi hem pantolon.
kesin tatlı bir tavırla evin dışında dar pantolon giymeni istemiyorum ne olur deyin.
evlendikten sonra eşlerin günahları siz beylerin diye biliyorum onu anlatın.
sadece bana özel ve güzel ol dışarıya başkasının nefsini uyandırmıcak şekilde giyinmeni istiyorum deyin. Biz bayanlar biraz inatızdır bişeyleri yaşamadan değiştiremeyiz.
çok güzel etekler var etek bu sene hem moda ona diz altı bir iki etek denetin.
hazır indirimler başlamışken alışverişe gidin ama birlikte ve siz seçin dene benim için deyin. ( BENCE birlikte çıkmadan önce biraz etüt edin nerde ne var ona göre gidin ) 1-2 etek alsa giyde değişir emin olun 1. yıldır pantolon giymiyorum.

mümkünse kot pantolonu bıraktırın kumaş bol paça ile başlasın. etek alın.

hayırlısı. insan öyle bir değişiyorki anlamıyorsun bile yardımcı olun zevkinizi alarak belirtin. ondan beklemeyin siz adım atın .
ben şuan kapanmayı ve kudusu ziyareti düşünüyorum . ( bekar olduğumdan ve yanlız gidemediğimden ümreyi ileride düşünüyorum. )

AEO. müjdeli haberlerini bekleriz.
bendegil

bendegil

Üye · 35 mesaj

Şu ana kadar benim derdimle dertlenen kardeşlerimden Allah(cc) razı olsun. İnanın bu konuda o kadar yalnızım ki.. Hz. Ali efendimizin gözyaşları sakalını ıslatarak söylediği gibi, "ahiret yolu o kadar ıssız ki..."

Ama sizlerin bunları yazıp benim derdimle dertlenmeniz bile beni çok mutlu etti.Allah(cc) razı olsun.

En emine emanet olunuz..
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

selamünaleyküm.
Mevlam yar ve yardmcınız olsun.
öncelikle sizi kırmadan şu hatırlatmayı yapmakta fayda görüyorum.
buraya bende siz gibi yeni üyeyim üye kurallarında şöyle ifade etmiş ''forum içersinde soru sprmak doğru değildir''kardeşlerimiz kendi bildikleri bilgiler doğrultusunda sizi aydınlatmaya çalışıyorlar yardım ediyorlar mevlam razı olsun fakat kural ikazında belirtildiği gibi bu derin ve ince mevzu konusuna yorumlar katılarak farklı taraflara kayma söz konusu.
sanırım dediğim yerde üye kurallarında yardım almanız için sizi yönlendirdikleri bir adres var oraya baş vurmanızı tavsiye ederim.kural ihlali yapmamak adına bende bildikleri yazamayacağım.

selam ve saygılar.
bendegil

bendegil

Üye · 35 mesaj

Ve aleykümselam,

Bu tür konularda bugüne kadar kimseye danışmış değilim. Konuyu makalelerde, fikir yazılarında aradım ama direk soruma cevap bulamadım. Halkımızın tanıyıp sevdiği din büyüklerimizin ise tv programlarından dolayı olsa gerek, cevap yazacak zamanları kalmıyor ki, hiç birisi internet sitelerine yazdığım konulara cevap vermediler.

Sevgili Mekarim-i ahlak kardeşim, beni kırmamaya özen göstererek yaptığın uyarı ve hatırlatma için çok teşekkür ederim.
Bende seni kırmadan, bana gönül koydurmadan bir olayı hatırlatmak isterim;

Resullullah efendimiz, o dönemde oldukça güçlü olan, müslüman olsa onunla birlikte yüzlerce kişiyide islama taşıyabilecek bir zata tebliğde bulunuyor ve kalbinin ısındığını düşünürken, kör ve fakir birisinin gelip ısrarla islam hakkında soru sormasından dolayı, efendimizin rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığını belli etmek adına o kör ve fakir adama cevap vermeyip yüzünü başka tarafa çevirmesi üzerine, inen Kur'an ayetini okumanı tavsiye ederim.

Ve okuduktan sonra efendimizin ne yaptığını ve Allah zülcelal hazretlerinin neye önem verdiğini bir kere daha düşünmeni istirham ederim.

Allah'a emanet ol.
Mekarim-i Ahlak

Mekarim-i Ahlak

Mübarek Üye · 515 mesaj

hatırlatmanız için mevlam razı olsun.
kırmak ve sizi üzmek yada rahatsızlık vermek amaç ve gayemiz değildir.
sadece yorumlar farklı olabilir ve kafanız karışabilir manasında belirtmek istedim.

Sorularla islamiyet adresine girerek sorularınızı bize yöneltebilirsiniz.

ben bu adresten yararlanıyor ve bildiklerimi aşan var ise danışıyorum.sizede tavsiyem bu olabilir.

selam ve saygılar.

bendegilVe aleykümselam,

Bu tür konularda bugüne kadar kimseye danışmış değilim. Konuyu makalelerde, fikir yazılarında aradım ama direk soruma cevap bulamadım. Halkımızın tanıyıp sevdiği din büyüklerimizin ise tv programlarından dolayı olsa gerek, cevap yazacak zamanları kalmıyor ki, hiç birisi internet sitelerine yazdığım konulara cevap vermediler.

Sevgili Mekarim-i ahlak kardeşim, beni kırmamaya özen göstererek yaptığın uyarı ve hatırlatma için çok teşekkür ederim.
Bende seni kırmadan, bana gönül koydurmadan bir olayı hatırlatmak isterim;

Resullullah efendimiz, o dönemde oldukça güçlü olan, müslüman olsa onunla birlikte yüzlerce kişiyide islama taşıyabilecek bir zata tebliğde bulunuyor ve kalbinin ısındığını düşünürken, kör ve fakir birisinin gelip ısrarla islam hakkında soru sormasından dolayı, efendimizin rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığını belli etmek adına o kör ve fakir adama cevap vermeyip yüzünü başka tarafa çevirmesi üzerine, inen Kur'an ayetini okumanı tavsiye ederim.

Ve okuduktan sonra efendimizin ne yaptığını ve Allah zülcelal hazretlerinin neye önem verdiğini bir kere daha düşünmeni istirham ederim.

Allah'a emanet ol.
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

ahhh kardeşim ahh yaramı deştin ..
abim dinine baglı ,müsbet yaşıyan biri olarak üniversitede bir kızla tanışır kız abime" inançlı olmana imreniyorum" diyerek gölnünü çalmaya başlıyo sonra içkiyi bırakıyo ,namaza başlıyo (aileden pek görmemiş)" sen benim vesilem ol evlenelim" diyo

ama bizim ailede birtek açık insan yok hiç içimize sinmedigi halde abim bizi ikna etti nişanlıyken "şimdi kapanamam ailem izin vermez" dedi
evlenince eşim bilir derim"dedi dügün falan onun ailesinin razı oluca şekilde oldu..
evlendiler bir ay geçti "bana zaman ver" dedi
üç ay, beş ay ,bir yıl ,evt ikiyıl boyunca zaman istedi ve bu zaman zarfında kolsuzdan kısa kola bile gecemedik malesef ....
sonunda "istemiyorum kapanmıycam "deyince..namazıda bıraktık bu arada sonunda saygı bitmiş bigün abim bizi aradı ve boşanıyoruz dedi....
6 ay oldu boşanalı şükür çocuk yok ...

neyise iyşallah sonunuz abime benzemez ama bizde verilmiş söz vardı
eşinizin ailesinin inancı nasıl mesela annesi kapalımı ?
alifurkan

alifurkan

Aktif Üye · 53 mesaj

ve aleyküm selam ALLAH yardımcınız olsun diyorum anlattığınız gibi her yolu denemişsiniz artık bence yapmanız gereken bol bol dua etmek inşallah bu sıkıntınzdan en yakın zamanda kurtulursunuz.
kdeniz17

kdeniz17

Üye · 11 mesaj

önemli olan degerler...dk..

önemli olan degerler...dk..

kardeşim görünen köy kılavuz istemez derler...görünen kadında az çok kendini belli eder..iyi hesap yapmak ,bir insanın 7 sinde ne ise 70 de de aynı olacagı demişmeyen gercektir..insan aşık olabilir,dogal bir şey..ama degerler yoksa uzun bir yolculukta olmaz.her şey tadımlık doyumluk olur..inanılan degerler yolculugun temel kurallarıdır...emniyet kemeridir..kırmızı ışıkta birkez gecebilirsin...ALLAH herkesin dogru tercihi yapması için yardımcısı olsun....
zamannamaz

zamannamaz

Kıdemli Üye · 438 mesaj

Selamun Aleyküm;
Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Her zaman güzellikle ve özenli kelimelerle anlatmaya dikkat edin.Çünkü iş inada binerse o zaman yasaklar daha cazip gelebilir.Ve sadece hani nedenini iyi anlatmaya çalışın.Başkalarının neden görmemesi gerektiğini vs.. Bu benim nacizane fikrim.İnşallah Rabbim yardımcınız olsun.
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

TESETTÜRE GİRMİŞ İNSANLARIN ÇOĞU BUNU AİLESİ İSTİYOR DİYE DEĞİL DİNİMİZİN BİR EMRİ OLDUĞUNU BİLDİĞİ İÇİN GİRİYOR.BENCE EŞİNİZİN DİNİMİZDEKİ TESETTÜRÜN GÜZELLİKLERİNİ GEREĞİNİ ANLAMASINI SAĞLAMANIZ ÇÖZÜM OLACAKTIR.BUNUN BİR FARZ OLDUĞUNU İYİCE ANLARSA SİZ ZORLAMADAN KENDİSİ DİKKAT EDECEKTİR.SELAM VE DUA İLE
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

kdeniz17kardeşim görünen köy kılavuz istemez derler...görünen kadında az çok kendini belli eder..iyi hesap yapmak ,bir insanın 7 sinde ne ise 70 de de aynı olacagı demişmeyen gercektir..insan aşık olabilir,dogal bir şey..ama degerler yoksa uzun bir yolculukta olmaz.her şey tadımlık doyumluk olur..inanılan degerler yolculugun temel kurallarıdır...emniyet kemeridir..kırmızı ışıkta birkez gecebilirsin...ALLAH herkesin dogru tercihi yapması için yardımcısı olsun....

SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM herşey için 7 sinde neyse 70 inde aynıdır sözü GEÇERLİ DEĞİLDİR.

insanlar birşeyleri anlayarak öğrenerek yaparsa 180 derece dönüş olur.
bilmemekten ve ortamdan çevreyle alakalı yaşam tarzı giyim tarzı.
bendegil

bendegil

Üye · 35 mesaj

Size katılmıyorum

Size katılmıyorum

kdeniz17kardeşim görünen köy kılavuz istemez derler...görünen kadında az çok kendini belli eder..iyi hesap yapmak ,bir insanın 7 sinde ne ise 70 de de aynı olacagı demişmeyen gercektir..insan aşık olabilir,dogal bir şey..ama degerler yoksa uzun bir yolculukta olmaz.her şey tadımlık doyumluk olur..inanılan degerler yolculugun temel kurallarıdır...emniyet kemeridir..kırmızı ışıkta birkez gecebilirsin...ALLAH herkesin dogru tercihi yapması için yardımcısı olsun....

Sizce Efendimiz, bu Mekke'li müşriklerin hepsi 7'sinde neyse 70'inde de aynıdırlar deyip, imana davet etmesemiydi?
bendegil

bendegil

Üye · 35 mesaj

efzairemahhh kardeşim ahh yaramı deştin ..
abim dinine baglı ,müsbet yaşıyan biri olarak üniversitede bir kızla tanışır kız abime" inançlı olmana imreniyorum" diyerek gölnünü çalmaya başlıyo sonra içkiyi bırakıyo ,namaza başlıyo (aileden pek görmemiş)" sen benim vesilem ol evlenelim" diyo

ama bizim ailede birtek açık insan yok hiç içimize sinmedigi halde abim bizi ikna etti nişanlıyken "şimdi kapanamam ailem izin vermez" dedi
evlenince eşim bilir derim"dedi dügün falan onun ailesinin razı oluca şekilde oldu..
evlendiler bir ay geçti "bana zaman ver" dedi
üç ay, beş ay ,bir yıl ,evt ikiyıl boyunca zaman istedi ve bu zaman zarfında kolsuzdan kısa kola bile gecemedik malesef ....
sonunda "istemiyorum kapanmıycam "deyince..namazıda bıraktık bu arada sonunda saygı bitmiş bigün abim bizi aradı ve boşanıyoruz dedi....
6 ay oldu boşanalı şükür çocuk yok ...

neyise iyşallah sonunuz abime benzemez ama bizde verilmiş söz vardı
eşinizin ailesinin inancı nasıl mesela annesi kapalımı ?

Eşimin ailesi ortalama bir aile, anne ve kızkardeşleri kapalılar.
ozen36

ozen36

Aktif Üye · 61 mesaj

gönlünüzü ferah tutun bol bol dua edin. birlikte alış verişe çıkın güzel diz altı modellerden etekler denetin harika oldu yakıştı alalım deyip alın. en kısa zamanda değişeceğini diliyorum. ona bırakmayın birlikte alışveriş yapın istediğiniz modelli denetim alın. giydikçe onunda hoşuna gidecek ve giyimini değiştirecektir.
birde nicin giyimini değiştirmesini istediğinizi özellikle anlatın.
ister kapalı olsun ister açık olsun aşırı dikkat çekmenin dar giymenin karşısındaki karşı cinsin nefsini uyandırmanın haram ve günah olduğunu anlatın.
evli bir bayan herzaman daha dikkatli ve ağır olması gerekir bunu ona hissettirin.
( gerçi şimdi bana bekar için herşey uzaktan kolay diye bilirsiniz ama iyi bir izleyici yorumcuyumdur. ) ona vakit tanımaktansa güzel bir alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

eşinizin yaşı kaç bayanların yaşı sorulmaz. bayanlar 30 dan sonra ağırlaşır olgunlaşırlar.
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

bendegil, post: 568795, member: 50627Eşimin ailesi ortalama bir aile, anne ve kızkardeşleri kapalılar.

o zaman ümit vad ediyor onu kapalı olunca daha farklı sevicenizi hissettirin eşinizin arkadaş ortamıda çok önemli .kitap okumayı seviyorsa onu yönlendirecek kitaplar alın mesela; birdeliyle evlendim=hekin oglu ismail onun için bol bol dua edin..eşiniz inşallah dogruyolu bulur
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.