Yasin Sûresi Kardeşliğine Var mısınız Kardeşlerim?( Hep Beraber Okuyalım İnşallah)
668.867 görüntülenme · 9.666 yanıt
Umut_YolcusuTAMAM ABLACIM. GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH.
ben siteyi kardeşime devrediyorum. kullanıcı o istiyo artık. :D
selametle kal. Rabbimin selamı bereketi ve rahmeti üstüne olsun :H
[SIgörüşürüz ablam inşallah allaha emanet ol....allahım razı olsun...:a07:ZE="5"]
leyla abla listeden cıkma istegınızı öğrenmiş ve listeden cıkmanızı istemiyormus.
ben aracı olmak istemem. leyla abla gelınce gorusursunuz inşAllah.
kusura bakmayın.
15-namerve(Anne ve babamın ruhu için, kızımın sbs sınavlarında yüksek puanlar alması için,maddi ve manevi durumdan rahatlamak için,sağlık ve sıhhatimiz için)
elifimbenim.......................3
CAN KIRIKLARI...................1
sevgipınarıözlem................5 (okundu)
kardelele...........................1
eftalyasun........................1(okundu)
müzeyyen.........................5(okundu)
leyla_1.............................3
deniz yıldızı.......................1
OKUNAN .........................20
KALAN ............................21
ALLAH C.C KABUL ETSİN. İNŞ. OKUYAN OKUMAYANDAN DA ALLAH C.C RAZI OLSUN
bu arada üstteki isim listesini daha fazla güncellemeseniz iyi olur
çünkü bu okuma zorla olmaz
olsa olsa kişilerin kalbini kırar ve listeden çıkmak istemelerine neden olur
leyla ablada msj atmış bana cakdoc listeden çıkmıycak diye
neyse gelince daha detaylı görüşülür zaten
selametle...
15-namerve(Anne ve babamın ruhu için, kızımın sbs sınavlarında yüksek puanlar alması için,maddi ve manevi durumdan rahatlamak için,sağlık ve sıhhatimiz için)
kardelele...........................1
eftalyasun........................1(okundu)
müzeyyen.........................5(okundu)
leyla_1.............................3
deniz yıldızı.......................1 (okundu)
OKUNAN .........................20
KALAN ............................21
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
Bir Dua
“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”
İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:
- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.
Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?
Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:
“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:
" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"
Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:
" ALLAH'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.
ALLAH'a yemin olsun istediğim oldu.
Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:
" ALLAH'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:
"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:
" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...
Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”
ALLAH(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.
Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
ALLAH ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. ALLAH'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..
Siz de amin deyip, onun altına, sizden sonraki kişiye
temiz ağızladua edin!
Alıntı
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Daha sonra detaylı görüşürüz bizler Allah rızası için burdayız Rabbim herkesin gönüllerini niyetlerini çok iyi biliyor Allah herkesin gönlüne göre versin kim ne yapar kendine yapar güzel gören güzel düşünür her zaman emeklerinize gönüllerinize sağlık Rabbim her iki dünyada ecrini kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Bende Vakıa Süresinin ve İhlas Sürelerinin duasını yazmak için girdim yatsından sonra duasını yaşptım Allah kabul etsin yine duasını yapmak isteyen kardeşlerimiz varsa yapabilirler Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
kardelele.......................................1
eftalyasun....................................1(okundu)
müzeyyen.....................................5(okundu)
leyla_1..........................................3
deniz yıldızı.....................................1
leyla(seher abla ve hülya'nın yerine).....2
OKUNAN .........................22
KALAN ............................19
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
Bende 5.adet yasin alıyorum.Eklerseniz sevinirim.Allaha Emanet Olun.Bu konuyla ilgilenen tüm kardeşlerimde hakkınızı helal edin.
EN HAYIRLI GENÇ ODUR KI;
IHTIYAR GIBI ÖLÜMÜ DÜSÜNÜP AHIRETINE ÇALISARAK, GENÇLIK HEVESATINA ESIR OLMAYIP GAFLETTE BOGULMAYANDIR
namerveSelamün Aleyküm.Herkezden çok özür dilerim.Rahatsızlığımdan dolayı takip edemedim.Sıra bana gelmiş.Malum Antalya sıcağı ve kılima,nın vermiş olduğu üşütmeden dolayı agır bir grip geçiriyorum.Bu yüzden pek konularla ilgilenemedim.Benim niyetim için okumuş olan arkadaşlardan Allah binkere razı olsun.
Bende 5.adet yasin alıyorum.Eklerseniz sevinirim.Allaha Emanet Olun.Bu konuyla ilgilenen tüm kardeşlerimde hakkınızı helal edin.
EN HAYIRLI GENÇ ODUR KI;
IHTIYAR GIBI ÖLÜMÜ DÜSÜNÜP AHIRETINE ÇALISARAK, GENÇLIK HEVESATINA ESIR OLMAYIP GAFLETTE BOGULMAYANDIR
selamün aleyküm.:a15:..geçmiş olsun kardeşim...rabbim şifani verir inşallah.....allaha emanet ol...:a14:
kardelele.......................................1+1
eftalyasun....................................1(okundu)
müzeyyen.....................................5(okundu)
leyla_1..........................................3
deniz yıldızı.....................................1
leyla(seher abla ve hülya'nın yerine).....2
namerve...........................................5
sevgipınarıözlem(tayfun yerine)........1
OKUNAN .........................29
KALAN ............................12
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/27926-yasin-suresi-kardesligine-var-misiniz-kardeslerim-hep-beraber-okuyalim-insallah · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.