gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
2.200 görüntülenme · 13 yanıt
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
hayatısevsevgili gülseren kardeş ben böyle durumlarda öncelikle günaha şahit tutulmaması gerektiğine inanıyorum .
İnşaallah namazı hakkıyla kılanlardan oluruz B)
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
yurtluselamün aleyküm kardeşim,
namazının kabulunu mevlam bilir bu konuda bir fetva var mıdır bilmem ama
eğer namazını rahat kılamayacak gibiysen biraz geç ama rahat kılmanı tavsiye ederim bu konuda çocuklara kızmamalı onlara en azından böyle zamanlarda rahat durmaları gerektiğini en iyi sen anlatabilirsin boşuna kızıp gönlünüde onlarıda kırma bence tekrar niyet etmiş kılmışsın mevlam kabul eder inşallah sen gönlünü bozma yeter ki o şüphesiz ki her şeyi gören ve bilendir
rabbime emanet ol
hayırlı geceler...
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
Im_muslimBaşlanılan bir ibadetin herhangi bir mazeret bulunmaksızın kasten kesilip bozulması büyük bir günahtır. Nitekim bir ayette, "Amellerinizi iptal etmeyin" (Muhammed 47/33) buyrularak geçerli bir mazeret bulunmadıkça başlanılmış bir namazın bozulmasının haram olduğu belirtilmiştir. Ancak, namazı kesmek yani bozmak bazı durumlarda vacip, bazı durumlarda müstehap, bazı durumlarda da mubah olabilir.
Hiç şüphesiz, namaz kılannın kendisi veya başkası için can ve mal kaybının veya tehlikesinin söz konusu olduğu durumlarda başlanılmış bir ibadetin kesilmesi yani bozulması vacip olur. Mesela bir yangını söndürmek, kalp krizi geçirmekte olna birini tedavi etmek veya onu hastaneye götürmek boğulmakta olan birini kurtarmak, yırtıcı bir hayvanı savmak için namazı bozmak gibi. Hatta bu gibi hallerde namazın kazaya bırakılmasında da bir günah bulunmamaktadır.
Tek başın namaz kılan bir kimsenin cemaate katılıp daha fazla sevap kazanmak maksadıyla namazını kesmesi müstehaptır. Yine mal çalmakta olan hırsıza engel olmak ve benzeri durumlardada namazı kesmek müstehaptır.
Namazın kesilip bozulmasının mübah olduğuna, çocuğunun başına birşey gelmesinden endişelenen veya yemeğin yanmasından korkan birisinin namazını kesmesi örnek olarak gösterilebilir*.
*İbn Abidin, Reddü'l-Muhtâr, II 52; M. Zihni Efendi, Ni'met-i İslâm, s.385-387
Prof. Dr.Fahrettin Atar, İslâm İlmihali, s.347
gülderen özdemirsevgili kardeşim aleyküm selam öncelikle allah razı olsun bu konuda beni bilgilendirdiğin için bende isteyerek bozmuyorum ama bundan sonrada hiç bozmayacağım o zaman namazıma devam edecem elimden geldiğince en doğru şekilde tam olarak namazımı kılmak istiyorum iki çocukla gerçekten çok zor oluyor biri 5 yaşına girecek diğeri 11 aylık ikiside bazı şeyleri tam anlamıyorlar ama allah razı olsun bundan sonrda bir şekilde namazımı bozmadan kılayım allah c.c emanet olun hayırlı sabahlar
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
sıla1arkadaşım gerçekten çok zor rahat bırakmıyorlar resmen uğraşıyor benimkisi inşallah daha fazla sevaptır böyle zor da olsa kılmak. seccadeyi yerden kaldırıyor. başörtümü çekiyor. sırtıma atlıyor bazen onu sırtıma alıyorum secdeye giderken. kafama bişeyler fırlatıyor. yani özellikle yaptığı işi bırakıp benimle uğraşıyor. inşallah hayırlı evlat olurlar bizden görerek onlarda alışırlar. ben de kılcam diyor bazen. napalım anne olmak zormuş gerçekten. bu dünyada imtihan dünyası zorda olsa görevimizi yerine getirmeye çalışıcaz inşallah. Allahım tüm mümin kardeşlerimin yaptıkları ibadetleri kabul etsin. ahirette önüne çıkarsın amin.
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
Im_muslim, post: 599757, member: 24008Sizlerden de RABBİM razı olsun kardeşim...maaşşallah barekallah...ALLAHım hayırlı uğurlu etsin, selamet versin inşaallah...ALLAHım sizede kolaylıklar ihsan eylesin...kardeşim çocuk yetiştirmek dünyanın en güzel şeyidir...RABBİM bizlerede nasip eder inşaallah...iyi bir baba olurum RABBİMin izni ile inşaallah...cumanız mübarek olsun...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/27464-namazi-bozunca · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.