ikindi namazı

1.081 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj

İkindi Namazı

Vakit ikindi. Gün ihtiyarladı. Güneş solgun rengini bırakıyor güller üstüne.

Zaman ırmağı ikindinin çağlayanından dökülüyor şimdi. Ayrılığı söylüyor hece hece. Hüzün renkli bulutlar sardı göğü. Güneşin saltanatı bitmek üzere. Zevale doğru akıyor ışıklar.

Hatırla ki, sen de bir ömrün ikindisine yürüyorsun. Tenin soluyor. Gözlerinin feri çekiliyor. Yüzünü bu dünyadan çevirmeye hazırlıyorsun. Öbür kıyısındasın artık hayat nehrinin. Bundan sonra vaadi yok sana zamanın. Yokuş aşağı akıyor kalbin.

Vakit ikindi. Kalbini kanatıyor kuru gül yaprakları. Tutunacak dal arıyor gibisin zamana karşı. Zamanın hükmü ağırlaşıyor üzerinde. Gün daha kısa geliyor artık. “Yemin olsun ki ikindi vaktine. Hüsrandadır insan.” Şimdi anlıyorsun. Çünkü, yokuş aşağı akıyorsun. Dalından kopuyorsun. Hoyrat bir rüzgâr artık zaman. Geriye kalan ancak iman.

Şimdi ikindi vakti. Secdeye koy alnını. Eğil Zamanın Sahibinin önünde. O’na konuş; dualarını fısılda. Sonsuzluğa tutun hece hece...
hasan_26

hasan_26

Yeni Üye · 0 mesaj

Güncelleme
elanaz 21

elanaz 21

Kıdemli Üye · 428 mesaj

allah razı olsun kardeşim emeğine yüreğine sağlık allaha emanet ol
MehmetSanli

MehmetSanli

Kıdemli Üye · 213 mesaj

masallah cok guzel
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

cok güzel kardeşim senai demirciden dinlemiştim sanırım bu şiiri cok güzel emegine saglık
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Hatırla ki, sen de bir ömrün ikindisine yürüyorsun. Tenin soluyor. Gözlerinin feri çekiliyor. Yüzünü bu dünyadan çevirmeye hazırlıyorsun. Öbür kıyısındasın artık hayat nehrinin. Bundan sonra vaadi yok sana zamanın. Yokuş aşağı akıyor kalbin.

rabbim razı olsun...
rabbim merhameti ile muamele etsin cümlemize..
rızasında sabit kılsın..selametle...
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.