Devrancan, post: 544948, member: 33601Yok abla veriyorum meyve, meyve suyu ve bu tur seyleri. Kizim daha kucuk diye henuz ona oyle corba vermiyorum. Tahilli mama, meyve puresi, ve sisede olan yemeklerden veriyorum. Pek sevmiyor ama yediriyorum, biraz buyudukce cesitleri cogaltacam insaallah. Oglum eti pilavi sever, veririmde. Sebzeye burun asar hep. Halbuki en sagliklisida o. Zaten onumde ne varsa onu veriyorum. Yani aynisindan. Farkli seyler yapmam onlar icin. Abla bana kizim icin bir kac tarif gonderirsen sevinirim. Allah razi olsun.
O kadar yaşlı değilim abla olacak!!! Çorba verebilirsin. Tarhana çorbası, sebze çorbası, ve yediğin yemeklerin suyuna minik minik ekmek karıştırıp ver hazır şişelerdeki mamalardan verme bence ne kadar sağlıklı onu bilemem. Tatlı (eşki)olmayan yoğurda (yoğurdu kendin yaparsan daha iyi olur) elma veya armut (şeftali-kayısı yazın verirsin) ince ince rendeleyerek karıştırıp birazda toz şeker serpip verebilirsin.
1 muzu çatalla ez, içine bal kat fazla değil, cevizi iyice robotta toz haline getir hepsini karıştırıp verebilirsin. Bundan siz bile yiyebilirsiniz tatlı niyetine!
Yine muz çatalla ez, biraz sütle kıvamını bulsun yani hafif sulandır şeker karıştırıp verebilirsin. Birde haşlanmış patatesi çatalla sıcakken iyice püre haline getir.
İçine çok az tereyağı ve ezilmiş veya rendelenmiş beyaz peynir ilave et güzelce karıştırıp bunu bir öğün gibi yanında meyve suyu ile verebilirsin!(Peynir tuzlu ise tuz ilavesine gerek yok!)
Supangle tarifi yazdım yemek köşesine bakabilirsin. Büyümüyor yemiyor diye üzülme zamanla yerler! Ben yine aklıma geldikçe tarifler atarım merak etme! Minikleri benim için öp! Şimdi alışverişe çıkmam lazım! evde ekmek yok :)görüşürüz yine! Selametle!!! :H