mustafa_xtarelhamdülillahi rabbil alemin
arada takılıyoruz işte :K
sıla1, post: 544846, member: 42919canım ben kendimi düşündüğümde çok ısrarcı oldukları ve bana devamlı zayıfsın dediklerim için psikolojim bozulmuştu karnım aç olduğu halde yiyemiyordum filan aslında zorlamamak kendim prakten diye bir şurup içmiştim bu allerji şurubu aslında doktor vermişti. yan etkisi iştah yapıyor. belki işe yarar bilemiyorum. ben de sinir oluyorum bir yere gidiyoruz çocuklar hep oturuyor yere yiyorlar benimki avare avare geziniyor . bence kafaya takmamaya çalışmamız lazım. bir de pideyi dene derim benimki seviyor. ama ben lokma lokma yediriyorum işte bir saat iki saat hatta sürüyor. cacık seviyor benimki. ha birde yanlış diyorlar ama oyun oynarken çizgi film izlerken yediriyorum. makarnanın üzerine mayonezle gülen yüz çiziyorum. bu dikkatini çekiyor. şimdi de bir deftere yaptığı güzel işler için maalesef benim için en önemlisi yemek yemesi şu an. gülen yüz çiziyorum ve 5 puan yazıyorum sen de dene hoşuna gidiyor. seninki benimkinden daha küçük ama dene bi bakalım. napalım sağlıklı şeyler yesinler meyve fındık fıstık kendi sıktığımız portakal suyu gibi. o na da şükür.
Özür dilerim araya giriyorum ama birkaç şey belirtmek istiyorum.
Çocuğa televizyon önünde yada oyun oynarken yemek yedirmeye çalışmanız, onda yemeğe karşı nefret uyandırabilir. Çünkü onun sevdiği bir şeye müdahale ediyorsunuz ve oyununu yarıda bıraktırıyorsunuz. Bu şekilde yemek yemeye alışması büyüdüğünde de ayakta yada yürüyerek yemek yeme alışkanlığı oluşturur ve dinimizce sakıncalı. Ayrıca, çocuğa aile ile birlikte huzur içinde yemek yeme alışkanlığı vermelisiniz. Bu, çocuğun aile bireyleri ile olan bağlarını da güçlendirir.
Fakat tabağı süslemek ve onun ilgisini çekebilecek hale getirmek akılcı ve güzl bir çözüm, tebrik ederim..
Çocuk yemeyi red ederse, daha sonra da isterse bir daha ki öğüne kadar sabretmesini isteyin, böylelikle öğünlerin ne kadar önemli olduğunu kavramış olur.