muharrem217, post: 870730, member: 78579Selamun Aleykum arkadaşlar:
Öncelikle paylaştığın bu güzel yazı için Allah razı olsun.
Fakat bu sitedede bulunan bir konuya göre(konunun adı : "Şirk içeren bazı sözler" olabilir.)bir paragrafında şöyle yazıyor;
Melekleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (Senin bakışın bana Azrâil gibi geliyor) veya (Çocuk iyi yetişmezse zebâni olur), yâhut (Bu ibâdetin savâbını melek yazamaz) demek.
...şirk denmiş.
Yanlış söylemekten Allah' a sığınırım fakat melekler bizim gibi yemez içmez uyumaz yorulmaz bir bakıma yazdığım paragraf doğru olabilir(bu ibadetin sevabını melek yazamaz demek şirk demek olabilir) . Fakat hadisin içinde de Peygamber efendimizin söylediği bir söz var. Bunuda gözden geçirdiğimde ikilemde kalıyorum. Belki arapçadan türkçeye çevirilirken yanlışlık olmuş olbilirmi?
Evet arkadaşlar sizinde fikirlerinizi bekliyorum..
Ayrıca başlığın değişmeside hayırı olabilir. (Herşeyi Allah bilir)..
değerli kardeşim bahsettiğiniz yazıyı bende okumuştum ama benim bahsettiğim konuda kesinlikle melekleri küçültücü en ufak bir kelime yoktur.zaten sizin bahsettiğiniz konuda melekleri küçültücü sözlerden kaçınılmak diyo kesinlikle böyle bişey olamaz bu konuda sevabın yüksekliğinden bahsediliyor sadece zaten konunun kaynağıda var ve peygamber efendimiz rivayet ediyor.
selam ve dua ile..