her güne bir duamız olsun inşallah
185.041 görüntülenme · 1.557 yanıt
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj
inam_9(اهلاً وسهلاً بيكم )Asr-ı Saadet (عَصْر سَعَادَة)
عثمانلى اَوْلاَد•(¯`_)Hakkında Sen olmasaydın Ey Habibim Kainati yaratmazdım.Buyrulan Peygamberimiz H.z Muhammed (sav) Salevat•(·._)
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
yılmazcanS A
Mevlam razı olsun Mervenur kardeşim.
Sana ben ara ara hacet namazı kılıyorum. Niyetini biliyorum.
Askerden ne haber daha çokmu askerlik
Dua ile.....
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
mervenur1leyla abla hakkını helal et konunu kullandık bıraz kusura bakma
Helal olsun canım Allah sağ sağlim nişanlına kavuşmak nasip etsin inşallah kardeşim.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selam dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
zencefil_1109selamun aleyküm leyla kardeşim ne kadar hayırlı bir paylaşım sayenizde haberdar olduk ALLAH (CELLE CELALÜHÜ) razı olsun selametle kardeşim...
Aleyküm Selam kardeşim Allah razı Rabbim hepimizin dualarını gönül muradlarını kabul etsin hayırlısıyla inş.
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
leyla-1 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Rabbim hepimizden razı olsun sevdiği kullar olmak nasip etsin bizleri affedip cennetinden bizlere bir köşk nasip edip ellerimizi dergahından boş çevirmesin dualarımızı kabul etsin inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
&
Efendimiz Muhammed'in ,
Ashabın ,
Hz.Ademden bu güne kadar yaşamış olan ,
Ve yaşamakta bulunan ,
Başta salihler olmak üzere ,
bütün mü'minlerin üzerine olsun...
Kainattaki zerrelerin Rabbimizi tesbih edişleri adedince..........
Rabbimiz! (İçimizden yükselen) şu nida, mahzun ve münkesir kalplerin nidasıdır; o nidaya icabet edecek Yegâne Zat da Sensin.. ey dua ettiğinde darda kalmışın duasına icabet eden! Kusurlarla âlûde olsak da, gaflet denilen illetten bir türlü kurtulamasak da işte yine Sana el açtık.. va'd-i ilahîni gerçekleştir ve dualarımıza icabet buyur.. bizi dalalete saplananların ve gazabına uğramışların mahrumiyetine uğratma. Sen bizim Mevlâmızsın; teveccühünle bizleri serfiraz kılacağını ümit ediyor ve kereminle muamelede bulunacağını umuyoruz, ey rahmet dalgalarıyla kainatı kuşatan ve ey mağfiretine had-hudud olmayan!...
Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile efrâdına ve bütün ashâb-ı güzînine salât u selâm ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz!...
..Muamma..Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186
Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205
Dedim: Bu da senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22
Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90
Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104
Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3
Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53
Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135
Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.
Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.
Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43
Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum.
RABBİM razı olsun bu ne kadar güzel! bir paylaşım emeğinize yüreğinize sağlık selam ve dua ile
Sıkıntıda okunacak dualar
ÇOK SIKINTI İÇİNDE BULUNAN
İçinden çıkılmaz gibi görülen sıkıntıya düşmüş kimsenin kulağına ;
Bismillahirrahmanirrahıym.E fe hasibtüm ennema halaknaküm abesen ve ennektüm ileyna la terceün.
ayeti okunursa bi iznilllah o kimsenin sıkıntısı bu ayeti kerimenin hürmetine giderilir.istediği ferahlığı ve beklediği huzuru bulur.
2-SIKINTIYI,ÖFKEYİ VE SABIRSIZLIĞI GİDERMEK İÇİN
Ve leh ma sekene fil leyli ven nehari ve hüves semiy'ul alim
ayeti kerimesi çokça okunmalı
3-HASBİYALLAHÜ VE Nİ'MEL VEKİYL
Fazileti
''bu zikre devam eden kimse şeytan ve insanların şerrinden ,fakirlikten,zalimden ,düşmandan ve her türlü gam ve kederden bi iznillah azad olur.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/26580-her-gune-bir-duamiz-olsun-insallah · 25.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.