AKŞAMA KADAR YAŞAMAK
5.675 görüntülenme · 69 yanıt
Akşama Kadar Yaşamak?
Akşama Kadar Yaşamak?
Mekke...
Yaşlı bir adam ve genç bir delikanlı bir köşede oturup konuşmaktalar. Önlerinde iyi giyimli bir adam belirir. Genç olanın önüne bir kese altın koyar.
Genç:
- Sağol, paraya ihtiyacım yok.
- Olsun, ben sana veriyorum, ister sen harca, ister fakirere ver.
Genç fazla ısrar etmez. Keseyi alır hemen hepsini ihtiyacı olduğunu bildiklerine dağıtır.
Yaşlı adam aynı akşam genci bir başkasından yardım isterken görür ve sorar:
- Niçin o bir kese altından kendine ayırmadın?
Genç:
-Akşama kadar yaşayacağımı düşünemezdim.
Akşama Kadar Yaşamak?
Mekke...
Yaşlı bir adam ve genç bir delikanlı bir köşede oturup konuşmaktalar. Önlerinde iyi giyimli bir adam belirir. Genç olanın önüne bir kese altın koyar.
Genç:
- Sağol, paraya ihtiyacım yok.
- Olsun, ben sana veriyorum, ister sen harca, ister fakirere ver.
Genç fazla ısrar etmez. Keseyi alır hemen hepsini ihtiyacı olduğunu bildiklerine dağıtır.
Yaşlı adam aynı akşam genci bir başkasından yardım isterken görür ve sorar:
- Niçin o bir kese altından kendine ayırmadın?
Genç:
-Akşama kadar yaşayacağımı düşünemezdim.
Tsk..
Tsk..
paylasim icin tesekkürler..
keske hepimiz ayni hassasyeti gösterebilsek.. ölümün bize sah damarimidan daha yakin oldugunu aklimizdan hic cikarmasak..
selam ve dua ile..
Tsk..
paylasim icin tesekkürler..
keske hepimiz ayni hassasyeti gösterebilsek.. ölümün bize sah damarimidan daha yakin oldugunu aklimizdan hic cikarmasak..
selam ve dua ile..
islamicforcepaylasim icin tesekkürler..
selam ve dua ile..
rabbim bizlere unuttuğumuz anlarda hatırlatsın duasıyla kardeşim
rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
maddiyat a öenm vermemekden ziyada cimri olmamak gerek aslında
aile fertlerimizin rızklarını ayırmak ve onları az da olsa korumak gerek değilmidir??
hz.ebubekir gibi asla olamayız o ap ayrı ama hani belki benzeyebiliriz!!
aile fertlerimizin rızklarını ayırmak ve onları az da olsa korumak gerek değilmidir??
turk_smaddiyat a öenm vermemekden ziyada cimri olmamak gerek aslında
inşallah kardeşim o benzeyenlerden oluruz
rabbimize emanetsiniz
amin
ben biraz yabancılık çekiyorum bu konulara ama genelde yorum yapmaya yada bildiklerimi sınamaya çalışıyorum eğer bu bağlamda bi hata yada yorum yanlışımı görürseniz lütfen beni uyarınız
kaldı ki hatalarımı eksikliklerimi düzeltmek için burdayım..
birde selam alırken ve verirken sürekli alıp veriyormusunuz? o dikkatimi çekdi.sanırım ameller önemli rabbim kabul eder inş.
ben biraz yabancılık çekiyorum bu konulara ama genelde yorum yapmaya yada bildiklerimi sınamaya çalışıyorum eğer bu bağlamda bi hata yada yorum yanlışımı görürseniz lütfen beni uyarınız
birde selam alırken ve verirken sürekli alıp veriyormusunuz? o dikkatimi çekdi.sanırım ameller önemli rabbim kabul eder inş.
turk_samin
selamun aleykum kardeşim
kardeşim bende burda ögrenmek için varım konulara dikket et özellikle burda çok faydalı konular açan aliye,nigdeli.kaan erdem,cevdet71,ravza nur, resul acer,aşka mecnun,hafize kardeşlerimin konularını ben daha dikkatli okuyorum...
selam konusu ben bu siteye üye olmadan önce selam vermezdim burda selamın ne kadar önemli olduğunu ögrendim bununla ilgilide aşka mecnun kardeşimiz bir konu açmış onu okursanız anlarsınız...
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Selamün Aleyküm Şeker kardeşim. Çok manalı ve ibretlik bir kıssa idi.. Mevlamız c.c razı ve hoşnut olsun inşallah..Hepimiz böyle düşünebilsek, dünyayla sınırlarımızı güzel bir şekilde çizmeyi başarabilsek, faniliğimizin bilincine varıp Baki olan'a yönelsek, bir gün hiçbir şeysiz O'na döneceğimizi bir an dahi hatırımızdan çıkarmasak, ne ayrılıklar, ne hastalıklar ne de ölümler acı verecek o zaman... ''Kalp atışlarımız, aslında Azrail'in ayak sesleri..'' bu parolayı unutmadan günlerimizi yaşarsak her iki cihanda da saadeti yakalayanlardan oluruz biiznillah.. Güzel gönlüne sağlık, güzel kardeşim..Rabbim bu güzel paylaşımlarını ve varlığını daim kılsın inşallah burada..Selam, dua ve muhabbetle B)B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/2623-aksama-kadar-yasamak · 07.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.