Bir Anne'nin Annece Dersi

1.364 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu....
Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi...
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar...

Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı...

Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti...
Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi...

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek
evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra
gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra,
yaşlı kadına:
"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum"...

Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence
ya hastasın ya da bir BİLDİĞİN var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp
karısının kalbini kıramayacak."

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

BAK İŞTE KAYNANANIN ANNE OLANI BÖYLE OLUYOR EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER
istikbal

istikbal

havva362BAK İŞTE KAYNANANIN ANNE OLANI BÖYLE OLUYOR EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER

Selemü alayküm,saoasın Allah c.c. razı olsun.Günümüzde hayırlı evlat yetiştirecek annelere çok ihtiyacımız var.Allah c.c. emanet olun,hayırlı günler.
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
su misali

su misali

Kıdemli Üye · 154 mesaj

güzel bir paylaşım ellerinize sağlık
Allah'a emenet olun
havva362

havva362

Kıdemli Üye · 280 mesaj

allah razı olsun kardeşim. inşallah hepimizin evlatları hayırlı olur. zira bir kötünün yedi köye zararı olur diye boşuna denmemiş.allah korkusu olan vicdanlı evlatlar yetiştirmeyi ve oöyle insanlarlar karşılaşıp hısım akraba olmayı nasip etsin mevlam (AMİN)
istikbal

istikbal

su misali, post: 526356, member: 66917güzel bir paylaşım ellerinize sağlık
Allah'a emenet olun

Selemu alayküm saoalon Allah c.c.sizden razı olsun kardeşim.İbret ve ders alınması gereken güzel bir paylaşım benimde çok hoşuma gitti.
istikbal

istikbal

havva362, post: 526597, member: 70239allah razı olsun kardeşim. inşallah hepimizin evlatları hayırlı olur. zira bir kötünün yedi köye zararı olur diye boşuna denmemiş.allah korkusu olan vicdanlı evlatlar yetiştirmeyi ve oöyle insanlarlar karşılaşıp hısım akraba olmayı nasip etsin mevlam (AMİN)

Amin Allah c.c. razı olsun.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.çok beğendim.Allah razı olsun.Rabbime emanet olun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.