Öldüğüm Geceyi Kim Kabre Girer Benimle Geçirirse.......

2.693 görüntülenme · 28 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş.

"Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum"

diye vasiyet etmiş. Öldüğünde
"Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar. Kimse çıkmamış. Nihayet bir hamal,
"Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok. Sabaha kadar durursam zengin olurum." diye düşünerek kabul etmiş.

Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler. Sorgu sual melekleri gelmiş. Bakmışlar kabirde bir ölü, bir canlı var. "Nasıl olsa bu ölü elimizde... Biz şu canlı olandan başlayalım" demişler ve hamalı sorgulamaya başlamışlar.

"O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş. Sabahleyin kabirden çıkmış.

- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.

- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?

ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

cok güzel bir khikye emegine saglik kardesim cok merak ediyorum biz elimizdenkilerin hesabini nasil verecegiz
allaha emanet ol insallah
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.

- Aman,demiş hamal, istemem, kalsın. Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim. O kadar servetin hesabını nasıl veririm?
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum ablacım ellerine yüreine saglık biz nasıl hesap veericez
rabbim bizleri affetsin inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah:gulegule
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ahirete_yolculukcok güzel bir khikye emegine saglik kardesim cok merak ediyorum biz elimizdenkilerin hesabini nasil verecegiz

SELAMUN ALEYKÜM RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAJH SELAMETLE RABBİMİZE EMANET OLUN
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm güzel kardeşim.Peygamberimiz kızına çeyiz verirken ağlamış.soranlara bunun hesabını nasıl vericem demiş.vah halimize.Allah bizi affetsin.Rabbime emanetsin kardeşim.B)B)
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kul
selamün aleyküm güzel kardeşim.Peygamberimiz kızına çeyiz verirken ağlamış.soranlara bunun hesabını nasıl vericem demiş.vah halimize.Allah bizi affetsin.Rabbime emanetsin kardeşim.B)B)

VE ALEYKÜM SELAM ABLACIM RABBİMİZ YARDIMCIMIZ OLSUN BİZ BÖYLE YAŞADIĞIMIZ SÜRECE HESABIMIZ ÇETİN OLCAK RABBİM UTANDIRMASIN RABBİMİZE EMANET OL GÜZEL ABLAM
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

hayırlı akşamlar TUBAGÜNER ablacım size o kadar imreniyorumki ne kadar çalışkan birisiniz hakikaten çok kıymetli mesajlarınızla bizleri aydınlatıyorsunuz ALLAH sizden razı olsun.Tekrar hayırlı akşamlar.selam ve dua ile.
Pıtırcık

Pıtırcık

Kıdemli Üye · 113 mesaj

Hesap derin ve ince..Nasıl koca bir ömre vakıf olacağız,hesabını verecek şekilde bir ömrü geçirmek büyük çaba,büyük emek gerektiriyor.Bir ipin hesabı verilemezken..
Allahım bu yolda bizi mufakkak etsin..Doğru yoldan saptırmasın..Hesabını veremeyeceğimiz işler yaşatmasın..Amin..Allah razı olsun..:T
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

<DAMLA>
selamun aleykum ablacım ellerine yüreine saglık biz nasıl hesap veericez

rabbim bizleri affetsin inşallah
rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile inşallah:gulegule

ve aleyküm selam damlacığım Rabbimiz razı olsun hepimizi affeder kendine layık kul eyler inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Im_muslimhayırlı akşamlar TUBAGÜNER ablacım size o kadar imreniyorumki ne kadar çalışkan birisiniz hakikaten çok kıymetli mesajlarınızla bizleri aydınlatıyorsunuz ALLAH sizden razı olsun.Tekrar hayırlı akşamlar.selam ve dua ile.

hayırlı günler degerli kardeşim Allah razı olsun güzel sözlerin için okudugun için ne mutlu bana Rabbimize emanet ol s a
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

sivetok- Tamam, servetin yarısı senin, demişler.

selamun aleyküm hayırlı günler:H
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

PıtırcıkHesap derin ve ince..Nasıl koca bir ömre vakıf olacağız,hesabını verecek şekilde bir ömrü geçirmek büyük çaba,büyük emek gerektiriyor.Bir ipin hesabı verilemezken..
Allahım bu yolda bizi mufakkak etsin..Doğru yoldan saptırmasın..Hesabını veremeyeceğimiz işler yaşatmasın..Amin..Allah razı olsun..:T

aynen öyle sınavımız oldukça zorlu Rabbimiz yardım etsin Rabbimize emanet olun inşaallah:H
mlty_1988_44

mlty_1988_44

Üye · 32 mesaj

Allah kimseye cevabını veremiyeceği hiç birşeyi nasip etmesin haram lokma yı boğazımızdan geçirmesin inşallah
Ahiret günümüzde de yardımcımız olsun

selam ve dua ile
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mlty_1988_44Allah kimseye cevabını veremiyeceği hiç birşeyi nasip etmesin haram lokma yı boğazımızdan geçirmesin inşallah
Ahiret günümüzde de yardımcımız olsun

selam ve dua ile

selamun aleyküm amin kardeşim Rabbimiz yardımcımız olsun şaşırtmasın:gulegule:gulegule:gulegule
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ahirete_yolculukcok güzel bir khikye emegine saglik kardesim cok merak ediyorum biz elimizdenkilerin hesabini nasil verecegiz

selamun aleyküm hayırlı günler Rabbimiz razı olsun inşaallah Rabbimize emanet ol kardeşim
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Çok güzel bir hikayeydi. Ben önceden biliyordum bunu ama hatırlatmış oldunuz. Malın mülkün yalan olduğunu bir kez daha hatırlattın kardeşim. Allah razı olsun.

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

roses_death88Çok güzel bir hikayeydi. Ben önceden biliyordum bunu ama hatırlatmış oldunuz. Malın mülkün yalan olduğunu bir kez daha hatırlattın kardeşim. Allah razı olsun.

selamun aleyküm hayırlı akş:Hamlar Rabbimiz razı olsun
fanidünya

fanidünya

Aktif Üye · 62 mesaj

oooo çok guzel diiiii allah razi olsun :B:B:B
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

fanidünyaoooo çok guzel diiiii allah razi olsun :B:B:B

selamun aleyküm hayırlı akşamlar:evet
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.