En Hayirli Ibadet...

1.332 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Numan bin Beşir (r.a.) Ben Cuma günü Rasulullah (s.a.v.)ın mimberinin yanında otururken bir adam :

''Ben hacılara su dağıtmaktan başka faziletli bir amel bilmiyorum.'dedi Başka bir adam da :

'Bende Mescid-i Haram-ı tamir etmeten başka hayırlı bir amal bilmiyorum ' dedi.Bir başka adam .

''ALLAH yolunda Cihad etmak her ikisinin söylediğinden eftaldir '' dedi Bunun üzerine Hz. Ömer (r.a.) onlara çıkıştı.

''Resulullah'ın minberinin yanında yüksek sesla konuşmayın.Namaz kıldıktan sonra ihtilaf ettiğinizin hangisinin eftal olduğunu soracağım.'dedi

Resul-ü Ekrem (s.a.v.) Efendimiz mescide girince şu ayet nazil oldu (mealen )

''Siz hacılara su dağıtma işi ile Mescid-i Haram'ın İmarını ALLAH 'a ve ahiret gününe iman edip ALLAH yolunda cihad eden kimsenin ameli gibi mi tutunuz? Bunlar ALLAH katında bir olmaz ALLAH haddini aşanlara hidayet vermez ( Tevbe Suresi 19 )
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Rahman razı olsun kardeşim Rabbim sevabınıza yazsın inşaallah.Emeğinize sağlık
selam ve dua ile...
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

zynp_rukiye

selam ve dua ile...

Mevla hepimizden razı olsun kardeşim a.e.o.
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

En Hayirli Ibadet...

--------------------------------------------------------------------------------

Numan bin Beşir (r.a.) Ben Cuma günü Rasulullah (s.a.v.)ın mimberinin yanında otururken bir adam :

''Ben hacılara su dağıtmaktan başka faziletli bir amel bilmiyorum.'dedi Başka bir adam da :

'Bende Mescid-i Haram-ı tamir etmeten başka hayırlı bir amal bilmiyorum ' dedi.Bir başka adam .

''ALLAH yolunda Cihad etmak her ikisinin söylediğinden eftaldir '' dedi Bunun üzerine Hz. Ömer (r.a.) onlara çıkıştı.

''Resulullah'ın minberinin yanında yüksek sesla konuşmayın.Namaz kıldıktan sonra ihtilaf ettiğinizin hangisinin eftal olduğunu soracağım.'dedi

Resul-ü Ekrem (s.a.v.) Efendimiz mescide girince şu ayet nazil oldu (mealen )

''Siz hacılara su dağıtma işi ile Mescid-i Haram'ın İmarını ALLAH 'a ve ahiret gününe iman edip ALLAH yolunda cihad eden kimsenin ameli gibi mi tutunuz? Bunlar ALLAH katında bir olmaz ALLAH haddini aşanlara hidayet vermez ( Tevbe Suresi 19 )

selam ve dua ile...
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm değerli abimiz.
Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah. Rabbimiz c.c, bu hayırlı ibadetlerde daim kılsın cümlemizi..Rızasına vesile eylesin..
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

Rabbim razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık
efendimizin sahabilerle paylaştığı o güzel hatıralı bizimle paylaşıp
bizi o zamanlara götürdüğünüz için

HZ MUHAMMED (S.A.V) NURUN KIYAMETE KADAR ÜMMETİNİ AYDINLATACAK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.