Ibadet Artarsa Rizikta Artar

1.267 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Bir derviş. Evden ayrılışında hanımına işe gidiyorum diyerek ayrılır, ancak doğru tekkeye gider ibadet ederdi. Akşam eve döndüğünde Hanımı:
- Yiyecek bir şeyimiz yok biliyorsun, elin boş mu döndün, dediğinde de
- Çalıştığım zat öyle cömertki... Ondan para istemekden utanıyorum. Ay sonunda ücretimin tamamını toptan verecek, derdi.

Ay sonu geldiğinde, yine evden ayrılmış, tekkeye gitmiş, ibadete koyulmuştu. Akşam eve döneceğinde bir düşünce kendisini aldı, ay sonu idi, hanıma ne diyecekti. Mahzun mahzun eve doğru yürüyordu. Sonunda eve yaklaştı. Evden leziz yemek kokuları etrafa yayılıyordu. Şaşırmıştı, kapıyı hanımı güler yüzle açar, içeri girerler olanları kocasına şöyle anlatır:
- Kimin yanında çalışıyuorsan bey, gerçekten cömert biriymiş. Öğle sıraları idi, nur yüzlü iki zat kapıyı çaldı: "Bunlar beyinin iş ücretleridir. Eğer bundan sonra da işine devam eder ve daha fazla çalışırsa, ücereti daha da artacaktır" dediler ve taze kesilmiş koyun eti, çeşit çeşit yiyecek, hiç tatmadığım meyveler ve bir kese de altın verdiler. Allah razı olsun o kimseden. Açlıktan artık tahammülümüz kalmamıştı.

Hanımından bu sözleri dinleyen derviş Allah'a şükredip, ibadetine devam etti....

Allah (c.c.) neye kadir değil ki !
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Gerçekkten çok güzel bir paylaşım...İbadetlerimizi dosdoğru yapmalıyız..Rabbim bizleri en doğru yapanlardan eylesin inşallah..Amin...
Allah(c.c)'ya emanet olun...
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
sivetok

sivetok

Amin

Amin

Aleyküm selam
Bilmukabele kardeş
Allah (c.c.) razı olsun.
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

B) B) B)

Cok Güzel Bir Kissa ALLAH (c.c) Razi Olsun Kardesim__:gulegule
"Ibadet Rizki Artirir"
Fikriye1985

Fikriye1985

Üye · 35 mesaj

tühlerim ürperdi. cok güzel Allah razi olsun sizden
sivetok

sivetok

Ecmain Kardeşler
Ellerinize sağlık
Allah (c.c.) razı olsun
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ALLAH razi olsun.cok guzel bir kissaydi.yuce ALLAHim yaptigimiz butun ibadetelri kabul eylesin(insaallah)
sivetok

sivetok

Ecmain Kardeş
Güzel duana yürekten amin diyorum
Allah (c.c.) razı olsun
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm güzel bir kıssaydı, emeğinize sağlık..Paylaştığınız için teşekkürler..Muhakkak ki, ibadet edilen yerde bereket vardır..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile inşallah..
cennet yolcusu

cennet yolcusu

Mübarek Üye · 1.177 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM PAYLAŞIM İÇİN RABBİM RAZI OLSUN RIZA NİYETİYLE YAPILAN HİÇ BİR ŞEYDE RABBİM KULUNU DARDA BIRAKMIYOR
RABBİM HER DAİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN RABBİME EMANET OLUN:H
sivetok

sivetok

a.s.
Ecmain
Dualarınıza yürekten amin diyorum
Vaar olun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.