İBADET ARTARSA RIZIK DA ARTAR

857 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
ErdalOZSARAC

ErdalOZSARAC

Kıdemli Üye · 240 mesaj

Bir derviş. Evden ayrılışında hanımına işe gidiyorum diyerek ayrılır, ancak doğru tekkeye gider ibadet ederdi. Akşam eve döndüğünde Hanımı:

- Yiyecek bir şeyimiz yok biliyorsun, elin boş mu döndün, dediğinde de

- Çalıştığım zat öyle cömertki... Ondan para istemekden utanıyorum. Ay sonunda ücretimin tamamını toptan verecek, derdi.

Ay sonu geldiğinde, yine evden ayrılmış, tekkeye gitmiş, ibadete koyulmuştu. Akşam eve döneceğinde bir düşünce kendisini aldı, ay sonu idi, hanıma ne diyecekti. Mahzun mahzun eve doğru yürüyordu. Sonunda eve yaklaştı. Evden leziz yemek kokuları etrafa yayılıyordu. Şaşırmıştı, kapıyı hanımı güler yüzle açar, içeri girerler olanları kocasına şöyle anlatır:

- Kimin yanında çalışıyuorsan bey, gerçekten cömert biriymiş. Öğle sıraları idi, nur yüzlü iki zat kapıyı çaldı: "Bunlar beyinin iş ücretleridir. Eğer bundan sonra da işine devam eder ve daha fazla çalışırsa, ücereti daha da artacaktır" dediler ve taze kesilmiş koyun eti, çeşit çeşit yiyecek, hiç tatmadığım meyveler ve bir kese de altın verdiler. Allah razı olsun o kimseden. Açlıktan artık tahammülümüz kalmamıştı.

Hanımından bu sözleri dinleyen derviş Allah'a şükredip, ibadetine devam etti....

Allah (c.c.) neye kadir değil ki !
DIDEM

DIDEM

Kıdemli Üye · 231 mesaj

RE: İBADET ARTARSA RIZIK DA ARTAR

GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN...
ALLAH'A EMANET OL.SELAMETLE....B)B)B)
ErdalOZSARAC

ErdalOZSARAC

Kıdemli Üye · 240 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN DİDEM HANIM.A.E.O
sare

sare

Aktif Üye · 94 mesaj

Hikaye cok güzel kardesim,sağolasın paylasımın icin.
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

BU HİKAYEYİ BİLİYORUM DAHA UZUN AMA EN ÖNEMLİ YERİ İSE BURASI İŞTE İSLAMIN NURU DİYE BUNA DENİLİR. ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.