Üç Nasihat

2.435 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Yıllar önce, çok uzaklarda bir adam varmış. Bu adam çalışmak amacı ile çok uzaklara gitmiş ve yıllarca çalışmış. Sonunda memleketine dönme zamanı gelmiş. Bu çalışma sürecinde toplam 3000 akçe biriktirmiş ve evinin yolunu tutmuş.
Evine doğru giderken yolu büyük bir şehirden geçmiş. Yolda yürürken köşe başında birisi "Bir nasihat bin akçe, bir nasihat bin akçe" diye bağırıyormuş. Adam düşünmüş: 'Nasıl olur, bir nasihat 'ı bin akçeye satarlar, ben yıllarca çalıştım ve sadece 3000 akçe biriktirdim'
Bu işe pek aklı ermemiş ama merak işte. Duramamış ve adama bin akçe vererek o nasihat 'ı satın almış. Nasihat " KADERDE NE VAR İSE O ÇIKAR" ve yoluna devam etmiş...
İlerde yine köşe başında başka bir adam bağırıyormuş "bir nasihat bin akçe" diye. Adam yine dayanamamış bin akçe de o adama vermiş ve ikinci nasihat 'ı da satın almış. İkinci nasihat da: "GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR"
Son kalan bin akçesi ile de yoluna devam etmiş. Tam şehrin çıkışında yine köşe başın da bir adam bir nasihat 'ı bin akçeye satıyor. Adam bir parasına bakmış, bir de nasihati satan şahsa , dayanamamış ve kalan son akçesiyle de o nasihat 'ı satın almış. Son nasihatte:"HİÇ BİR İŞ ACELEYE GELMEZ". Parasız yoluna devam etmiş.
Şehrin çıkışında büyük bir topluluk ile karşılaşmış.Topluluk telaş içindeymiş. Yaklaşmış ve oradakilerden birine neler olduğunu sormuş. Oradan birisi açıklamış, demiş ki : Burada şehrin tüm su ihtiyacını karşılayan bir kuyu var, ama kuyunun içinde de canavar var.
Canavar suyu tutmuş, göndermiyor.Aşağıya kim indiyse bir türlü çıkamadı. Şimdi herkes korkuyor aşağı inmeye" Adam düşünmüş ve ilk satın aldığı nasihat aklına gelmiş. "Kaderde ne var ise o çıkar" aşağı inmeye karar vermiş. Aslında bu nasihatleri herkes bilir ama uygulayabilmemiz için belli bir bedel ödememiz gerekiyor. İnince canavar hemen yakalamış ve yerine götürmüş.

Demiş ki:

"Buraya gelenlerin hepsine bir soru sordum ve bilemediler. Eğer sen bilirsen seni serbest bırakırım.

" Bir dizine sarısın ve dünya güzeli bir kadın,diğer dizine de kurbağa koymuş ve" söyle bakalım hangisi güzel?" demiş.

Adam düşünürken aklına ikinci aldığı nasihat gelmiş ve "gönül kimi severse güzel odur" demiş. Bu cevap canavarın çok hoşuna gitmiş. Zira canavar, kurbağanın gözlerine aşıkmış. Adamı salmış ve suyu bırakmış.

Almışlar adamı krala götürmüşler ve ağırlığınca altın vermişler.
Adamımız yoluna devam etmiş ve nihayet evine varmış.Evinin camından içeri bakmış. Bir de ne görsün; karısı genç biri ile diz dize oturuyor. Hemen kılıcını çekmiş ve tam içeri girerken üçüncü nasihat aklına gelmiş "Hiçbir iş aceleye gelmez". Kılıcını kınına koymuş ve
içeri girmiş. Hoş beşten sonra karısına o genci sormuş. Kadın da: "bey sen gittiğinde ben hamileydim ve bir oğlumuz oldu. Bu genç senin oğlun" demiş.
.! KADERİNİZ ve YOLUNUZ AÇIK OLSUN, HAYAT ACELE ETMEYE GELMEZ !.
sivetok

sivetok

Demiş ki:

"Buraya gelenlerin hepsine bir soru sordum ve bilemediler. Eğer sen bilirsen seni serbest bırakırım.

" Bir dizine sarısın ve dünya güzeli bir kadın,diğer dizine de kurbağa koymuş ve" söyle bakalım hangisi güzel?" demiş.

Adam düşünürken aklına ikinci aldığı nasihat gelmiş ve "gönül kimi severse güzel odur" demiş. Bu cevap canavarın çok hoşuna gitmiş. Zira canavar, kurbağanın gözlerine aşıkmış. Adamı salmış ve suyu bırakmış.

Almışlar adamı krala götürmüşler ve ağırlığınca altın vermişler.
Adamımız yoluna devam etmiş ve nihayet evine varmış.Evinin camından içeri bakmış. Bir de ne görsün; karısı genç biri ile diz dize oturuyor. Hemen kılıcını çekmiş ve tam içeri girerken üçüncü nasihat aklına gelmiş "Hiçbir iş aceleye gelmez". Kılıcını kınına koymuş ve
içeri girmiş. Hoş beşten sonra karısına o genci sormuş. Kadın da: "bey sen gittiğinde ben hamileydim ve bir oğlumuz oldu. Bu genç senin oğlun" demiş.
.! KADERİNİZ ve YOLUNUZ AÇIK OLSUN, HAYAT ACELE ETMEYE GELMEZ !.
la_rose

la_rose

Üye · 11 mesaj

paylasim icin ALLAH razi olsun gercekten cok guzel ve anlamli :) emegine saglik ...
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ALLAH razi olsun.gercekten ders alinacak bir hikayeydi.
sivetok

sivetok

Ecmain
Ellerinize sağlık kardeşler
seherce

seherce

Aktif Üye · 76 mesaj

Zevkle Okudum Emegine Saglik Kaderiniz Ve Yolunuz Acik Olsun Hayat Acele Etmeye Gelmez Aeo
hurrem34

hurrem34

Aktif Üye · 50 mesaj

çok güzeldi gerçekten
burak yahya

burak yahya

Yeni Üye · 3 mesaj

Allah Razi Olsun Ki; Ibret Alinmasi Gereken Hikayeyi Bizle Paylaştin.ama Beni Düşündüren şu Oldu:çağimizda Böyle Yönetici Ve Ayni Değerde Halk Varmidir Ki.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim. Güzel bir paylaşımdı. Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun..Nasihatler çok güzeldi ve o sözler de kıssada geçtiği gibi, bir gün mutlaka yerini buluyor gerçekten:evet.. Rabbimiz c.c ibretlenip nasiplenenlerden eylesin inşallah.Selam ve dua ile:!
sivetok

sivetok

Aleyküm selam kardeşler
Allah (c.c.) hepimizden razı olsun inşallah.
Ellerinize sağlık
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

sa kardeşim.ne güzel paylaşımlarda bulunuyorsun.allah razı olsun.ibretlik bir hikaye.ne mutlu ibret alanlara.
sevçiçek

sevçiçek

Kıdemli Üye · 129 mesaj

çok güzeldi allah razı olsun bizler çok aceleci davranıyoruz bazen allah yardım cımız olsun
Ahmet&Gizem

Ahmet&Gizem

Kıdemli Üye · 478 mesaj

emeğine sağlık çok güzeldi.
sivetok

sivetok

Aleyküm selam,
Ecmain kardeşler eksik olmayınız
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm..Yine bilindik ve çok güzel bir paylaşımdı..
Allah(c.c)'ya emanet olun...
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
sivetok

sivetok

a.s.
Ecmain Kardeş
Allah (c.c.) razı olsun
Size rabbime emanetsiniz
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.