Her güne bir nasihat......
1.310 görüntülenme · 5 yanıt
İnsan, günahlarının üzerinden elli sene geçse de bir türlü unutamıyor ve onun hicabını üzerinden atamıyorsa o günah ona çok zarar veremez. Hakikî mü'min, işlediği bir günah için ömür boyu gözyaşı dökse bile "Keffaret adına gerekli mesafeyi katedemedim." diyen insandır. Çok iyi iman etse, çok iyi tevbe etse, pek çok hizmette bulunsa da bir insan için yaptığı günahları unutma kadar büyük bir tali'sizlik ve gaflet bilemiyorum. Mü'min, her zaman "Kulluk adına şunları şunları yaptım, acaba daha ne yapabilirim" diye düşünmeli, ölüm, kapısına geldiği zaman "Keşke şunu da yapsaydım" diyecek bir durumda olmamalıdır.
Fethullah Gülen
Fethullah Gülen
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/49575-her-gune-bir-nasihat · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Peygamber Efendimizden 55 Altın Öğüt ve 10 Nasihat--49-10 Nasihat Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
- Ramazanda Her Güne Bir Dua... Ramazan Ayı 3 cevap
- Dünya üzüntüsü ile güne başlamak Nasihatler 3 cevap
- her güne, yeni bir bahar ısmarlıyorum Şiirler 10 cevap
- 2 güne 3 cüz alabilcek olan varmı Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- Güne Gül'e Salavatla Başlayalim. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 13.725 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.