Nefsin Afetleri

1.044 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
_gazel_

_gazel_

Üye · 19 mesaj

NEFSİN AFETLERİ

5836 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular:

"Üç kişi vardır ki, Allah Kıyamet gününde onlarla ne konuşur, ne onlara nazar eder, ne
de onları günahlarından arındırır, onlara elim bir azab vardır:

- Sahrada, fazla suyu bulunduğu halde ondan yolcuya vermeyen kimse. Kıyamet günü Allah onun karşısına çıkıp: "Bugün ben de senden lütfumu esirgiyorum, tıpkı senin (dünyada iken) kendi elinin eseri olmayan şeyin fazlasını esirgediğin gibi" der.

- İkindi vaktinden sonra, bir mal satıp müşterisine Allah Teâlâ'nın adını zikrederek bunu
şu fiyatla almıştım diye yalandan yemin ederek, muhatabını inandıran ve bu suretle malını satan kimse.

- Sırf dünyevi bir menfaat için bir imama biat eden kimse; öyle ki, dünyalıktan istediklerini verirse biatında sadıktır, vermezse sadık değildir."

[Buhari, Şirb 2, Hiyel 12; Müslim, İman 173, (108); Ebu Dâvud, Büyü' 62, (3474, 3475); Nesâi, Büyû', 6, (7, 247).]
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Selamun Aleyküm

ALLAH (c.c) Razi Olsun Paylasimin icin__ALLAH kimseyi nefsinin eline düsürmesin__ Rabbimm Seytanin serrinden Nefsimizin kötülüklerinden korusun__

(Bu Arada Üyeliginiz Hayirli Olsun__Hosgeldiniz__B) Güzel Faydali bir Konu Ile giris yaptiniz...Devamini bekleriz)
_gazel_

_gazel_

Üye · 19 mesaj

S.A Hayırlı akşamlar.....
_gazel_

_gazel_

Üye · 19 mesaj

Dualarınıziçin Allah razı olsun....

Hoşbulduk.....

Elimden geldiğince aktif olmaya çalışacağım inşaAllah...

Selametle....
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.