ismail altayTamam Anladik Hikmetli Sozleri Ama şunuda Deim Allah Rasulu Buyuruyor Ki Kim Benim Soylemediğim Bir Sozu Bana Atfederek Soylerse Cehennemde Yerini Hazirlasin Kardeşler Bu Gibi Hadisleri Birazda Israiliyyat Kokan Bir Yonu Var Artik Rasulu Ekremden Helak Olan Kavimlerin Mucize Saplantilarina Mucize Saplantilarina Duştüğü Gibi Bizde Düşüpte Helakimiza Sebebiyet Vermeyelim Sahihliğini Araştiralim Resulun En Buyuk Mucizesi Kurandir Bilelim Bunu Bu Gibi Hadislerede Fazla Ehemmiyet Vermeyelim .bir Duşunelim Bize Kuran Yetmiyormu Onun Yaşantisi Yetmiyormuda Mucize Beklentisi Içindeyi
hep küçükken hıkaye anlatırlardı ders cıkarın dıye bunun amacı yazılan yazıda anlamak onun için benım kıtabım kuran-ı kerimdir lakin yazılan yazıda rabbımı ınkar etmıyo namaz rabbımın huzurundan bahsedıyo eger yanlış bışey yaptıysam özur dılerım
Namaz Kilmayandan Hayvan Bile Kaçar
3.468 görüntülenme · 51 yanıt
HaMSiYeAllah razi olsun,
gercektende guzel hikaye
yalniz bu bir hadis midir ,hadis ise kim rivayet etmis, kanit ta koyarsaniz iyi olur,
selamun aleykum kardesım bu sadece bana bı maıl olarak geldı onun hoşuma gıttı ve paylaşmak ıstedım
keltepeAllah Razi Olsun Kardeşim ,ibret Verici Bir Paylaşim...a.e.ol.dua Ile....
sagol kardesım acmış oldugun konuyu katılamya calıştım ama :(
monecenamaz bilinci ALLAH herkese nasip etsin
benım dde anlatabılmek ıstedıgım noktada buydu sagolasın
tevhiteri
tevhiteri
S.A kardeşim bu insanın ibret almasıyla ilgili bir hikayedir.bir defa hadis degildir.burada kimse 5 vakit namazı 8 vakite cıkarmıyor veya haramı helalleştirmiyor hatta israel kokan hadislerdeki gibi esnetmiyorda.bende aynı hataya düştüm 1 gece üzüntümden uyumadım sag olsun kızım hakkını helal ettide rahatladım allaha emanet ol
tevhiteri
ismail altayTamam Anladik Hikmetli Sozleri Ama şunuda Deim Allah Rasulu Buyuruyor Ki Kim Benim Soylemediğim Bir Sozu Bana Atfederek Soylerse Cehennemde Yerini Hazirlasin Kardeşler Bu Gibi Hadisleri Birazda Israiliyyat Kokan Bir Yonu Var Artik Rasulu Ekremden Helak Olan Kavimlerin Mucize Saplantilarina Mucize Saplantilarina Duştüğü Gibi Bizde Düşüpte Helakimiza Sebebiyet Vermeyelim Sahihliğini Araştiralim Resulun En Buyuk Mucizesi Kurandir Bilelim Bunu Bu Gibi Hadislerede Fazla Ehemmiyet Vermeyelim .bir Duşunelim Bize Kuran Yetmiyormu Onun Yaşantisi Yetmiyormuda Mucize Beklentisi Içindeyi
Z
S.A kardeşim bu insanın ibret almasıyla ilgili bir hikayedir.bir defa hadis degildir.burada kimse 5 vakit namazı 8 vakite cıkarmıyor veya haramı helalleştirmiyor hatta israel kokan hadislerdeki gibi esnetmiyorda.bende aynı hataya düştüm 1 gece üzüntümden uyumadım sag olsun kızım hakkını helal ettide rahatladım allaha emanet ol
haklısın celallenmektede haklısın yanlız burada itikadi bir durum akaidi ilgilendiren bir durum yada islamiyeti esneten bir durm yokki.sadece ibret alınması gerektiren bir hikaye hakikaten çok rahatsız ise daha dikkatli oluruz selametle
ismail altayAba Sunusoyleyeyim Eğer Bu Allaha Ve Rasulune Atfediliyorsa Yanliştir Aliye Veliye Ediliyorsa Oda Yanliştir Benim Kafami Bozan Artik Halkin Dilinde Bu Gibi Sozlerin Allah Rasulüne Atfedilerek Cok Kullanilmasidir O Membayi Bulatmaya çalişani Uyaririm Benim Ve Sizlerinde Gorevi Bu Olmali Allaha Emanet Kalin
bakın sız benı anlamadınız bu yazıda sadece namazın önemı yazıyo yapıştırdım oyle dıyorum demedım
tevhiteri
tevhiteri
koç mu, bu koç ismaile inen koç mu.
tevhiteri
ismail altaySAOL BUNDAN SONRA BİLDİĞİNİ OKUYA BİLİRSİN CELALLENMEK HA BİR YANLIŞI DUZELTMEYE ÇALIŞANA BU MU YAPIYONUZ HELAL BE BENİM HAYATIMDA EFSANE YOKTUR HAKİKAT VARDIR KOÇUM
koç mu, bu koç ismaile inen koç mu.
ismail altaySAOL BUNDAN SONRA BİLDİĞİNİ OKUYA BİLİRSİN CELALLENMEK HA BİR YANLIŞI DUZELTMEYE ÇALIŞANA BU MU YAPIYONUZ HELAL BE BENİM HAYATIMDA EFSANE YOKTUR HAKİKAT VARDIR KOÇUM
koçummu bakın ben celallenmedım farkındaysanız sadece yazı benı etkıledı en yazısında güzel şeyden bahsetmesı yanamazdan bahsetmesıydı galıba celallenen sızsınız efendım
ismail altaySenden Biricam Olacak Karedeş Allah Rizasi Için Birdaha Ona Bir şey Atfederek Yazi Yazma Hadisin Sahihliğini Araştir Ondan Sonra Allah Emanet Kal
yazıda ne anldınız
hayrunissa86 Peygamberimiz bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Peygamberimiz deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamberimiz adama deveyi neden kovaladığını sorar.
Adam;
Efendimiz, bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.
Efendimiz (s.a.v);
Birde deveyi dinleyelim bakalım. der
Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;
Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH'ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH'ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.
Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamberimiz (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.
PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL
ALLAH"A EMANET OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLE.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
tevhiteri
tevhiteri
ismail kardeşim ne sormak istiyorsan şahsımla ilgili yada dini bilgimi sınamak adına sora bilirsin .
tevhiteri
ismail altay, post: 477626, member: 64584Bak Kardeş Tevhid Eri Yanliş Yazilmiş Yetmiyo Bide Bu Ağizla Ismail Olmaya Soyunuyon Ki Koç Gele Bi Nikini Deiştir Ondan Sonra Tamammi Ha Biraz Daha Kitap Oku
ismail kardeşim ne sormak istiyorsan şahsımla ilgili yada dini bilgimi sınamak adına sora bilirsin .
ismail altayHanimlarin En Hayirlisi Kardeşim Sana Bi şey Demedim Tevhid Eri Ne Bu O Yazi
ya pişman edıyosunuz benı yapmayın lütfen sadece bı yazı ben demıyomkı bu kuranımızda gectı hadıs demedım lütfen ben kardesı duydum ama koçum kelımesı tuaf geldı yapmayın
ismail altayHanimlarin En Hayirlisi Kardeşim Sana Bi şey Demedim Tevhid Eri Ne Bu O Yazi
Allah razı olsun ama lütfen bırbırınıze böyle yapmayın hele bugunlerde
Selamün Aleyküm
Hikayeniz gerçekten güzel namaz kılmak huzur veriyor bende elimden geldiğince kılmaya gayret ediyorum lakin öğlen ve ilkindi namazlarını kaza ediyorum çünkü işde oluyorum o saatlerde ve akşam namazınıda kaza etmiyim diye eve koşdura koşdura gidiyorum akşam 7 de işden çıkıyorum yatsı olmadan kılım diye Rabbim ibadet etmemde yardımcı olsun kolaylık versin Amin
Hikayeniz gerçekten güzel namaz kılmak huzur veriyor bende elimden geldiğince kılmaya gayret ediyorum lakin öğlen ve ilkindi namazlarını kaza ediyorum çünkü işde oluyorum o saatlerde ve akşam namazınıda kaza etmiyim diye eve koşdura koşdura gidiyorum akşam 7 de işden çıkıyorum yatsı olmadan kılım diye Rabbim ibadet etmemde yardımcı olsun kolaylık versin Amin
rüyam3Selamün Aleyküm
amın ınsalah kardesım
mahsun kulHUŞU İÇİNDE NAMAZINI KILANLARA NE MUTLU.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.
inşallah rabbım yolunda sabıt kılmayı ve namazlarımı kılmayı nasıp eylesın
emeğine sağlık kardeşim cok güzel bir hikaye...... yatsı namazı gercekten cok önemlı ama bize en zor gelende o sabah namazı bıle okadar zor gelmıyor yatsı namazını kılmayanlar münafıktır diye duydum Allah hepımızı şeytandan ve ona benzeyen şeylerden korusun..... .
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/22777-namaz-kilmayandan-hayvan-bile-kacar · 20.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.