Namaz Kilmayandan Hayvan Bile Kaçar

3.468 görüntülenme · 51 yanıt

Paylaş:
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

Peygamberimiz bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Peygamberimiz deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamberimiz adama deveyi neden kovaladığını sorar.
Adam;
Efendimiz, bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.
Efendimiz (s.a.v);
Birde deveyi dinleyelim bakalım. der
Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;
Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH'ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH'ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.
Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamberimiz (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

Güzel Bir Hikaye Eline Saglik.ot Devesi Olsa Umursamazdi Ama Hak Devesi Olduğu Için Rahatsiz Olmuş.allah Bizide Namazdan Ayirmasin,gaflete Düşürmesin Her şeyin Helalini Ve Hayirlisini Versin.selam Ve Dua Ile Kal.
yasir34

yasir34

Yeni Üye · 1 mesaj

Güzel bir hikaye. Allah kimseyi gaflete düşürmesin kimseyi yolundan ayırmasın..
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiteriGüzel Bir Hikaye Eline Saglik.ot Devesi Olsa Umursamazdi Ama Hak Devesi Olduğu Için Rahatsiz Olmuş.allah Bizide Namazdan Ayirmasin,gaflete Düşürmesin Her şeyin Helalini Ve Hayirlisini Versin.selam Ve Dua Ile Kal.

,

amın ınşallah
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

yasir34
Güzel bir hikaye. Allah kimseyi gaflete düşürmesin kimseyi yolundan ayırmasın..

amin inşallah
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

tevhieri

tevhieri

hayrunissa86 Peygamberimiz bir gün çölde abdest alırken bir devenin kendisine doğru koşarak korkuyla geldiğini görür.Arkasından da bir adam deveyi kovalamaktadır. Peygamberimiz deveyi durdurur. Devenin sahibi gelir. Peygamberimiz adama deveyi neden kovaladığını sorar.
Adam;
Efendimiz, bu deve hep huysuzluk etmekte sabaha kadar ahırda tepinip durmakta. Bende huysuz olduğu için onu kesmek istedim.O da kaçtı.
Efendimiz (s.a.v);
Birde deveyi dinleyelim bakalım. der
Bunun üzerine deve dile gelir ve konuşur;
Efendimiz, sahibim ve ev halkı her gece yatsı namazını kılmadan yatıyorlar.Ben bundan çok rahatsız oluyorum.Çünkü ALLAH'ın azabına uğramaktan korkarım.Şeytan secde etmediği için ALLAH'ın azabına uğramış ve cehennemin ateşinde yanacaktır.Sahibim yatsı namazını kılmadığı için bende bundan korkarım.
Bunun üzerine devenin sahibi çok şaşırmış.Peygamberimiz (s.a.v), bunlar doğrumu diye adama sormuş.Adam hemen tevbe ederek bundan sonra yatsı namazını kılmaya söz vermiş.NAMAZLARIMIZI KILALIM KILMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.BİR HAYVAN BİLE BUNUN ÖNEMİNİ BİLMEKTE.HUŞU İÇİNDE NAMAZ KILANLARA NE MUTLU.

herhalde hakını helal ettin allah razı olsun
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm kardeşim. emeğinize sağlık.Allah razı olsun. çok ibretlik bir kıssadır gerçekten.her okuyuşumda tekrar tekrar ibretlenmemiz gerektiğini hatırlıyorum.. Rahman cümlemizi ''namazı dosdoğru kılanlardan ve namazları kabul olanlardan'' eylesin inşallah..

hatırlattığınız için teşekkürler.selam ve dua ile.
beyzanurekin

beyzanurekin

Aktif Üye · 65 mesaj

Allah Razi Olsun Kardeşim çok Güzel Bi Konuya Temas Etmişsin...rabbim Namaza Devam Edenlerden Etsin Hepimizi...
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiteriherhalde hakını helal ettin allah razı olsun

niçin kardesim anlamadım kusura bakma uykusuzum helallık konusunu anlamadım özür kardesım
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

<DAMLA>ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN...

sagol kardesım sende guzel yaradanıma emanetsın
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

aliye_aliyeselamün aleyküm kardeşim. emeğinize sağlık.Allah razı olsun. çok ibretlik bir kıssadır gerçekten.her okuyuşumda tekrar tekrar ibretlenmemiz gerektiğini hatırlıyorum.. Rahman cümlemizi ''namazı dosdoğru kılanlardan ve namazları kabul olanlardan'' eylesin inşallah..

hatırlattığınız için teşekkürler.selam ve dua ile.

sagool kardesım inşallah rabbımın huzurunda dualarda buluşmayı nasıp eylesın rabbım
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

beyzanurekinAllah Razi Olsun Kardeşim çok Güzel Bi Konuya Temas Etmişsin...rabbim Namaza Devam Edenlerden Etsin Hepimizi...

amin amin amin inşallah ecmaın
beyzanurekin

beyzanurekin

Aktif Üye · 65 mesaj

Sizden Bi Isteğim Olcak özel Msj Nasil Gönderiliyo...şimdiden Allah Razi Olsun...dua Ile Kalin...
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

dünkü hikayeye yazdıgımdan
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiteridünkü hikayeye yazdıgımdan

olsun bacım sorun degıl ben kardeslerıme kızmam sen rahat ol sende hakkını helal et emı kardesım
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

bacı niye dedin ben erim .bir hikmeti vardır inş.helal olsun
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiteribacı niye dedin ben erim .bir hikmeti vardır inş.helal olsun

kusura bakma ablarım sayesınde agızda bı alışkanlık olmuş kardesım
HaMSiYe

HaMSiYe

Üye · 35 mesaj

Allah razi olsun,

gercektende guzel hikaye

yalniz bu bir hadis midir ,hadis ise kim rivayet etmis, kanit ta koyarsaniz iyi olur,
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Allah Razi Olsun Kardeşim ,ibret Verici Bir Paylaşim...a.e.ol.dua Ile....
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.