Demek Bin Tane şüphesi Varmiş

4.850 görüntülenme · 44 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Meşhur alimlerden birisi bir beldeyeuğramıştı.Yanında birçok talebe ve halk olduğu halde bir ihtiyar ninenin yanından geçtiler.İhtiyar nine kalabalığı görünce, oradaki birisine,
''Bu kimdir bu kalabalık nedir?'' diye sordu.Alimin talebelerinden birisi bunu duydu ve yaşlı nineye,
''Onu tanımıyor musun?O, Allah Teala'nın varlığı hakkında binbir tane delil ortaya koymuş bir alimdir'' diye cevap verdi.Nine gülerek,
'' Eğer onun Allah'ın varlığına bin bir tane şüphesi olmasaydı,bin bir tane delile ihtiyacı olmazdı.Ben yüce Allah'a delilsiz inanıyorum'' dedi.Bu söz alime ulaşta, çok hoşuna gitti, ellerini açıp,
''Allahım senden şu ihtiyar kadının imanı gibi bir iman ve kalp safiyeti istiyorum'' diye dua etti.Sonra etrafındakilere dönerek
''Benim gibi dininizi araştırın, ama bu nine gibi de saf bir gönülle iman edin.'' tavsiyesinde bulundu.
bk Edib el-Keylani,Şerhu Cevhereti't-tevhid
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

işte bu allah razı olsun
nur_yüzlüm

nur_yüzlüm

Aktif Üye · 85 mesaj

Amin.. Rabbim Bizede Nasip Etsin Inşallah.emeğine Yüreğine Sağlik Allah Razi Olsun..
kasirga

kasirga

Kıdemli Üye · 142 mesaj

tubagüner, post: 474165, member: 23787
''Benim gibi dininizi araştırın, ama bu nine gibi de saf bir gönülle iman edin.'' tavsiyesinde bulundu.
bk Edib el-Keylani,Şerhu Cevhereti't-tevhid

çok güzel sorgusuz sualsiz Yaradana bağlanmak.
yukarıdaki cümle çok hoşuma gitti. dininizi araştırın ama saf bit gönülle iman edin. öğrenmek, anlamak,başkalarına öğretmek, anlatmak için şart..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

nur_yüzlümAmin.. Rabbim Bizede Nasip Etsin Inşallah.emeğine Yüreğine Sağlik Allah Razi Olsun..

Allah sendende razı olsun sağolasın
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

tevhiteriişte bu allah razı olsun

inşaallah Allah cümlemizden razı olsun
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

Allah (c.c.) razoı olsun
Ellerinize sağlık
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Allah sizdende razı olsun selametle kalın inşaallah
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

kasirgaçok güzel sorgusuz sualsiz Yaradana bağlanmak.
yukarıdaki cümle çok hoşuma gitti. dininizi araştırın ama saf bit gönülle iman edin. öğrenmek, anlamak,başkalarına öğretmek, anlatmak için şart..

Rabbimiz razı olsun inşaallah hayırlı günler...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Tuğba kardeşim. Güzel bir paylaşımdı. Emeğine, yüreğine sağlık olsun inşallah.. Allah c.c cümlemize tevhid dinine bu örnek nine gibi safiyyet ve samimiyetle bağlanabilmeyi nasip eylesin..Allah c.c razı olsun kardeşim. Rabbimize emanetsin..Selam ve dua ile inşallah.
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Allah Razi Olsun
Allaha Emanet Ol Kardeşim
zozan83

zozan83

Aktif Üye · 90 mesaj

s.a. tuğba kardeşim allah hepimize hikayedeki nine gibi iman etmeyi nasip etsin.....:T
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

aliye_aliye
Selamün Aleyküm Tuğba kardeşim. Güzel bir paylaşımdı. Emeğine, yüreğine sağlık olsun inşallah.. Allah c.c cümlemize tevhid dinine bu örnek nine gibi safiyyet ve samimiyetle bağlanabilmeyi nasip eylesin..Allah c.c razı olsun kardeşim. Rabbimize emanetsin..Selam ve dua ile inşallah.

ve aleykümselam ablam Rabbimiz razı olsun inşaallah ...
amin...

Rabbimize emanet ol inşaallah...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gülnisaAllah Razi Olsun
Allaha Emanet Ol Kardeşim

selamun aleyküm Rabbimiz cümlemizden razı olsun inşaallah hayırlı günler
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

AMİN AMİN ECMAİN

Selamü Aleyküm Tuğba Kardeşim

Eline emeğine sağlık ALLAH razı olsun MEVLA sevabını yazsın işl.

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emenet ol:H
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

kardeşim hayırlı sabahalar nede güzel bir yazı ile açıklamışsın anlatmışsın çok beğendim allah razı olsun emeğinbe sağlık
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

zozan83, post: 589237, member: 20924

s.a. tuğba kardeşim allah hepimize hikayedeki nine gibi iman etmeyi nasip etsin.....:T

ve aleykümselam kardeşim amin inşaallah...
Rabbimize emanet ol hayırlı akşamlar..
mavicik

mavicik

Aktif Üye · 81 mesaj

Amin.. Rabbim Bizede Nasip Etsin Inşallah.emeğine Yüreğine Sağlik Allah Razi Olsun..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

umeyye
AMİN AMİN ECMAİN

Selamü Aleyküm Tuğba Kardeşim

Eline emeğine sağlık ALLAH razı olsun MEVLA sevabını yazsın işl.

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emenet ol:H

ve aleyküm selam Rabbimiz razı olsun inşaallah.. hayırlı günler.. Rabbimize emanet ol inşaallah...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

SAFİYEkardeşim hayırlı sabahalar nede güzel bir yazı ile açıklamışsın anlatmışsın çok beğendim allah razı olsun emeğinbe sağlık

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallah begendiğinize sevindim istifade edebilmek dileğiyle...
Rabbimize emnaet olun inşaallah..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.