Cennetten Satın Alınan Bahçe

1.661 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Kalp gözü açık bir insandı. Şam’da oturuyordu. Bir ara şehirde büyük bir kıtlık çıkmıştı. Halkın büyük bir kısmı bu krizden etkilenerek bahçelerini ve arazilerini ucuz fiyata satmış, başka yerlere göç etmişlerdi.
Hanımı, bu fırsatı değerlendirmek arzusundaydı. Boynundaki çok değerli gerdanlığını vererek, kocasından bir bahçe satın almasını istedi.
Kalp gözü açık zat, gerdanlığı sattı. Aldığı parayla bahçe satın almayıp, onu krizden çok zarar gören fakirlere sadaka olarak dağıttı.
Eve dönünce hanımına:
– Gerdanlığı sattım. Onunla Şam’da güzel bir bahçe satın alacaktım. Ama baktım ki, insanlar zor durumda. Kıtlık sebebiyle, muhtaçların sayısı bir hayli fazla.
Bunun üzerine, Şam’da bahçe satın almaktan vazgeçip cennette bir bahçe satın almayı düşündüm. Ve gerdanlığın parasını fakir halka sadaka olarak dağıttım. Gerçi Şam’da bir bahçe satın alamadım ama, İnşaallah cennetten bir bahçe satın almışımdır.
Hanımı, beyinin bu açıklamasını büyük bir memnunlukla karşıladı. “Çok iyi yapmışsın” dedi.

Ey Yüce Rabbim! Bizlere böyle bir iman ve eşlerimize de böyle bir teslimiyet nasip eyle. Âmin! Âmin! Âmin!
konak

konak

Rabbim hepimize cennetten bahçelere sahip olmayı nasip etsin İnşallah...
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

konak

Ey Yüce Rabbim! Bizlere böyle bir iman ve eşlerimize de böyle bir teslimiyet nasip eyle. Âmin! Âmin! Âmin!

AMİN.AMİN.AMİN.
GERÇEKTEN İBRET ALINACAK BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENDEN
konak

konak

MeHMeT KoÇAMİN.AMİN.AMİN.
GERÇEKTEN İBRET ALINACAK BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENDEN

Rabbim sizden de razı olsun. Selam ve dua ile...
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

es selamu aleyküm..Rabbim razı olsun. paylaşımınız güzeldi gerçekten. Bizlere Ebu Talha'nın (r.a) Medine'deki evini ve hurmalığını eşi Rumeysa (r.a) dan habersiz tasadduk edip, eşinin öğrendiğinde bu olaydan memnuniyet duymasını hatırlattı bu paylaşım.Rabbim c.c sevabınıza yazsın inşaAllah. selam ve dua ile..
konak

konak

nigdeli, post: 482499, member: 58484es selamu aleyküm..Rabbim razı olsun. paylaşımınız güzeldi gerçekten. Bizlere Ebu Talha'nın (r.a) Medine'deki evini ve hurmalığını eşi Rumeysa (r.a) dan habersiz tasadduk edip, eşinin öğrendiğinde bu olaydan memnuniyet duymasını hatırlattı bu paylaşım.Rabbim c.c sevabınıza yazsın inşaAllah. selam ve dua ile..

Rabbim sizden de razı olsun kardeşim. Her zaman katkılarınızı beklerim Selam ve dua ile...
nevin_70

nevin_70

Mübarek Üye · 885 mesaj

Muazzam bir paylasimdi,emegine saglik.Allah a emanet ol.
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

konakRabbim hepimize cennetten bahçelere sahip olmayı nasip etsin İnşallah...

Selamun aleykum AMIN kardesim dua ile
konak

konak

nevin_70, post: 485256, member: 25977Muazzam bir paylasimdi,emegine saglik.Allah a emanet ol.

Rabbim sizden de razı olsun kardeşim Selam ve dua ile...
konak

konak

Gonlumun_guluSelamun aleykum AMIN kardesim dua ile

A.S. Kardeşim. Sağolun beğendiğinize sevindim. Selam ve dua ile...
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Rahman razı olsun kardeşim...Amin inşaallah....selam ve dua ile...
turk_s

turk_s

Kıdemli Üye · 154 mesaj

Siz Olsaniz Verirmiydiniz??
Yani Benim Eşim Olsa Tahmin Ediyorum Vermezdi..
Nerde O Eşler,o Maneviyatlar
konak

konak

zynp_rukiyeRahman razı olsun kardeşim...Amin inşaallah....selam ve dua ile...

Rabbim sizden de razı olsun. Selam ve dua ile...
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

AMIN AMIN AMIN . Hep beraber insaAllah kardesim :)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.