Nefsine pay vermeyenin mükafatı

1.418 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Cüneyd-i Bağdadi hazretleri ordu ile bir sefere katılmıştı. Ordu kumandanı ona bazı kıymetli hediyeler gönderip, lütfedip kabul etmesini istirham ettiğini söylemelerini bildirdi. O da istemeyerek alıp, hepsini sefere katılan gazilere dağıttı. Ertesi gün, (Niçin onları kabul ettim) diye kendi kendini kınamaya başladı. Bu sıkıntı ile bir gün kaylule için uyuduğunda, rüyasında, Cennette çok süslü köşkler gördü. "Bunlar kimin?" diye sordu. Dendi ki:
"Gazilere mal ile yardım edenlerin."
Onlara dedi ki:
"Bana da bir şey var mı?"
En güzel ve büyük olan köşkü gösterip; "İşte bu senindir" dediler. O; "Onlardan üstün tutulmamın ve en iyisinin bana verilmesinin sebebi nedir?"diye sorunca dediler ki:
"Onlar mallarını sevap bekleyerek verdiler. Bu sebeple verilen saraylar, ona göredir. Sen ise, o malı kabul etmekle yanlış bir iş yapmaktan korkarak, nefsini hesaba çekerek dağıttın. İbadetlerinde, iyilik ve hayır hasenatında nefsini devre dışı bırakıp ona pay vermeyenin, onu azarlayıp hesaba çekenin mükafatı da elbette farklı olur."
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

Selamün aleyküm hayırlı günler..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Nikko

Nikko

Kıdemli Üye · 370 mesaj

Selâmınaleyküm.

Biz öğrenemedik nefsimize hesap sormasını. Bir namaz kılıyoruz büyüttükçe büyütüyoruz içimizde, gözümüzde. Ya birde namazımız olmasa. Ayağımız mı burkuldu, birşey mi sıçradı bedenimize, bir işimizi yaparken aksaklık mı oldu, sormuyoruz kendimize acaba Allah'a karşı ne kusur işledim de beni uyardı diye.

Hesabımızı doğru yapamıyoruz, hesap tutmayı bilmiyoruz. Nefsi terbiye etmek yerine, gel keyfim gel diyoruz. Kardeşimiz ufak birşey istediğinde, elimizdekinden bir parça istediğinde biraz önce sen yemedin mi diyoruz. Nefsin azgınlıklarına uyuyoruz, Allah'ın istediğini, emrettiğini yapmıyoruz. Halbuki sende bitireceksin o elindekini ama verirsen, paylaşırsan, sonsuz olan Cennetten bir rızık alacaksın, Allah sevecek seni.

Hangi iş kolay ise ona kaçıyoruz, çünkü içimizden birşey öyle yap diyor. O durumun üzerinde biraz zorlanmaya gelmiyoruz, hemen pes ediyoruz. Halbuki kısa bir sıkıntı ile Allah C.C. bir sınav yapmaktadır. Fakat biz, o sınavı bildiğimiz halde yanlışı bile bile işaretliyoruz. Sonra keşke diyoruz.
Keşke, keşke birdaha geliyor karşımıza fakat eskiyi unutmuşuz yeniliklere bakıyoruz ileride diyoruz, hangi ilerideyse artık. Azrail a.s. göründükten sonra herhalde. Ama o geldikten sonra tevbe kapıları kapanıyor.

Allah razı olsun senden Resul kardeşim.
leni

leni

Kıdemli Üye · 253 mesaj

aleyküm selam kardeş çok güsel bir hikayeydi keşke bizde böyle yüce yürekli olabilsek ALLAH razı olsun hayırlı günler
**Gül Efendim**

**Gül Efendim**

Yeni Üye · 3 mesaj

Allah (c.c) nefsine yenik düşmeyen kullarından eylesin bizleri inşallah.Bu güzel paylaşımın için Allah (c.c) razı olsun arkadaşım...
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

S.A KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ALLAH EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERSİN İNŞ.
_Resul_

_Resul_

Nikko, post: 467573, member: 64706Selâmınaleyküm.

Biz öğrenemedik nefsimize hesap sormasını. Bir namaz kılıyoruz büyüttükçe büyütüyoruz içimizde, gözümüzde. Ya birde namazımız olmasa. Ayağımız mı burkuldu, birşey mi sıçradı bedenimize, bir işimizi yaparken aksaklık mı oldu, sormuyoruz kendimize acaba Allah'a karşı ne kusur işledim de beni uyardı diye.

Hesabımızı doğru yapamıyoruz, hesap tutmayı bilmiyoruz. Nefsi terbiye etmek yerine, gel keyfim gel diyoruz. Kardeşimiz ufak birşey istediğinde, elimizdekinden bir parça istediğinde biraz önce sen yemedin mi diyoruz. Nefsin azgınlıklarına uyuyoruz, Allah'ın istediğini, emrettiğini yapmıyoruz. Halbuki sende bitireceksin o elindekini ama verirsen, paylaşırsan, sonsuz olan Cennetten bir rızık alacaksın, Allah sevecek seni.

Hangi iş kolay ise ona kaçıyoruz, çünkü içimizden birşey öyle yap diyor. O durumun üzerinde biraz zorlanmaya gelmiyoruz, hemen pes ediyoruz. Halbuki kısa bir sıkıntı ile Allah C.C. bir sınav yapmaktadır. Fakat biz, o sınavı bildiğimiz halde yanlışı bile bile işaretliyoruz. Sonra keşke diyoruz.
Keşke, keşke birdaha geliyor karşımıza fakat eskiyi unutmuşuz yeniliklere bakıyoruz ileride diyoruz, hangi ilerideyse artık. Azrail a.s. göründükten sonra herhalde. Ama o geldikten sonra tevbe kapıları kapanıyor.

Allah razı olsun senden Resul kardeşim.

Ve aleykümselam...
Allah(c.c) razı olsun yorumunuz için..ALLAH(C.C)'YA EMANET OLUN..
_Resul_

_Resul_

leni, post: 467575, member: 64522aleyküm selam kardeş çok güsel bir hikayeydi keşke bizde böyle yüce yürekli olabilsek ALLAH razı olsun hayırlı günler

kEŞKE...Allah(c.c) sizdende razı olsun..Alllah(c.c)'ya emanet olun.....
_Resul_

_Resul_

**Gül Efendim**
Allah (c.c) nefsine yenik düşmeyen kullarından eylesin bizleri inşallah.Bu güzel paylaşımın için Allah (c.c) razı olsun arkadaşım...

Amin ..İnşallah..Allah(c.c) sizdende razı olsun hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

MeHMeT KoÇS.A KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ALLAH EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERSİN İNŞ.

Ve aleykümselam...Amin inşallah..Allah(c.c) razı olsun inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun..
yarali_serce

yarali_serce

Üye · 41 mesaj

ALLAH razı olsun böyle güzeel yazı koyanlardan
sersebil

sersebil

Yeni Üye · 1 mesaj

:Abirirsi bana forum bölümünün nasıl oluştugugnu anlatırsa coksevinecem inanaki alalah razı olsun şimdiidden:evet
iiisa

iiisa

Üye · 34 mesaj

selamünaleykum kardeşim.çok güzel bir paylaşımdı emeğine sağlık.
_Resul_

_Resul_

Aşkâ MecnunSelamünaleyküm....

ALLAH c.c. razı olsun Rabbim daim eylesin emeğinizi, selam ve dua ile kalınız Fii emanillah

Ve aleykümselam abi..Allah(c.c) sendende razı olsun...
Allah(c.c)'ya emanet ol..
_Resul_

_Resul_

yarali_serceALLAH razı olsun böyle güzeel yazı koyanlardan

Amin inşallah..Alah(c.c)'ya emanet olun..
_Resul_

_Resul_

sersebil:Abirirsi bana forum bölümünün nasıl oluştugugnu anlatırsa coksevinecem inanaki alalah razı olsun şimdiidden:evet

Forum böLÜMÜ DERKEN GALİBA KONU AÇMAK NASIL DİYE SORUYORSUNUZ..hAngi konu başlığı altında açacaksanız o konu başlığına tıklayın..Sonra sağ tarafta seçenekler yazısı var ordan yeni konu aç diye yazıya tıklayın...Allah(c.c)'ya emanet olun.. :H
_Resul_

_Resul_

iiisaselamünaleykum kardeşim.çok güzel bir paylaşımdı emeğine sağlık.

Ve aleykümselam..Allah(c.c) razı olsun inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun ...
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

selamün aleyküm kardeşim

Rabbim razı olsun. Emeğine ve yüreğine sağlık

Dua ile
_Resul_

_Resul_

Arzu_76, post: 471186, member: 43501selamün aleyküm kardeşim

Rabbim razı olsun. Emeğine ve yüreğine sağlık

Dua ile

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Allah(c.c)'ya emanet olun..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.