Dua Niz Kabul Olmadi Mi?

796 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
Elif Karaçivi

Elif Karaçivi

Üye · 20 mesaj

'' Eğer desen: < Bir çok defa dua ediyorum, kabul olmuyor. Halbuki ayette denildiği gibi ' Her duaya cevap var.' ifade ediliyor.>
Elcevap : Cevap vermek ayrıdır, kabul etmek ayrıdır. Her dua için cevap vermek var; fakat kabul etmek, hem ayn-ı matlubu vermek; Cenab-ı Hakkın hikmetine tabidir.
Mesela hasta bir çocuk çağırır:
-< Ya hekim! Bana bak.>
Hekim:
- < Lebbeyk> der. < Ne istersin cevap ver? >
Çocuk:
- < Şu ilacı ver bana. > der. Hekim ise, ya aynen istediğini verir, yahut onun maslatına binaen ondan daha iyisini verir, yahut hastalığına zarar olduğunu bilir, hiç vermez.
İşte Cenab-ı Hak; Hakim-i Mutlak, hazır, nazır olduğu için, abdin duasına cevap verir. Vahşet ve kimsesizlik dehşetini, huzuru ile ve cevabı ile ünsiyete çevirir. Fakat, insanın hevaperestane ve heveskarane tahakkümüyle değil, belki hikmet-i Rabbaniyyenin iktizasiyle; ya matlubunu veya daha evlasını verir, veya hiç vermez.

Hem, dua bir ubudiyettir. Ubudiyet ise: Semeratı, uhreviyyedir. Dünyevi maksatlar ise: O nevi dua ve ibadetin vakitleridir. O maksatlar, gayeleri değil.... ''
Bediüzzaman Said-i Nurs-i (r a)

B]
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

S.a Allah Razi Olsun Emeğinize Sağlik S.a
son osm@nlı
leyla_serdar

leyla_serdar

Kıdemli Üye · 339 mesaj

güzel bir paylasim...allah sizden razi olsun...AEO
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Allah razı olsun emeğinize sağlık.
Kabul olmayan dua da insan bazen üzülür canı sıkılır ama gerçekte şöyle düşündüğü zaman o istediğ dua kendisi için hayırsız olduğu için kabul etmemiştir ayrıca zamanı gelmemiştir. Bizler her zaman Rabbimizden ne istersek hep hayırlısını istemiyor muyuz geçmişe bakıpta olmayan işlerimizden ne kadar üzülüp gözyaşı dökmüşüzdür ama şimdi ileriye dönüp baktığımızda olmayan işlerin bizim için ne kadar hayırsız olduğunu düşünüyorum.
Rabbim tüm dualarımızda hakkımızda ne hayırlı ise hayırlısını versin inşallah.
Selam ve dua ile..
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.