KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

1.394 görüntülenme · 16 yanıt

aska mecnun, post: 457828, member: 1572Selamünaleyküm....
Paylaşım ve uyarınız için teşekkür ederim ALLAh c.c. razı olsun nefsi güzel terbiye etmeye neden olan bir paylaşımdı doğrusu ALLAH c.c. kabul etsin...
Eğer onlar gibi olmak istiyorsak Orucun keyfiyetinde sınır yok diyorsak çile çeksin diye azap görsün diye müşriklerce oruçlu sahabelerin dudaklarına vurulan tuzları hissedin bu sizin nefsinizi bu ayda köreltmeye yetecektir. Din ve kardeşlik üzerine selam olsun. felah ve muzafferiyet üzerine Dua olsun. İslam ahlakını yaşamak adına sağlık olsun.
Fe emanillah
araratSelamun Aleyküm Haklisin Kardeşim Rabbim O Insanlarin Yar Ve Yardimcisi Olsun Bizlride Vesile Etsin O Insanlara Yardim Etmeye Inşl..allah A Emanet Olun

ysmnkaosHaklisinizz... çok acı bir tabloydu...
Bir Taraftan çeşit çeşit Yemeklerle Donatilmiş Sofralar,
Ve Bu Sofraları Ramazanin Bir Parçasiymiş Gibi Göstermeler,,
Diğer yandan bir kap yemeği yiyebildiğine ve
karnının doyduğuna sevinenler.............
farkındaysanız Ramazana dair yeni bir tabir çıktı günümüzde..
iftarda kıtlıktan çıkmışcasına saldırılan RAMAZAN SOFRALARI...
artık sofra paylaşımı da kalmadı günümüzde...
hatta fakirlerin gitmesi gereken "iftar çadırlarınıda" zaptettik...!!!:gulegule
ALLAHA EMANET OLUNUZZ

aska mecnun, post: 457828, member: 1572Selamünaleyküm....
Paylaşım ve uyarınız için teşekkür ederim ALLAh c.c. razı olsun nefsi güzel terbiye etmeye neden olan bir paylaşımdı doğrusu ALLAH c.c. kabul etsin...
Eğer onlar gibi olmak istiyorsak Orucun keyfiyetinde sınır yok diyorsak çile çeksin diye azap görsün diye müşriklerce oruçlu sahabelerin dudaklarına vurulan tuzları hissedin bu sizin nefsinizi bu ayda köreltmeye yetecektir. Din ve kardeşlik üzerine selam olsun. felah ve muzafferiyet üzerine Dua olsun. İslam ahlakını yaşamak adına sağlık olsun.
Fe emanillah

kasirgaHEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.
O KADAR TEMBELİZKİ (cimriyiz diyemeyeceğim. çünkü toplum olarak zavallı, aciz durumda olmayan insanları görünce, bir fiil yanlarında olunca kalbimiz eziliyor ve o elimizden ne gelirse yapıyoruz) EVET TEMBEL İZ. EVDEN İŞE İŞTEN EVE GELİP KENDİ HALİMİZDE YAŞAYIP GİTMEYİ, DUYDUĞUMUZ GÖRDÜĞÜMÜZ ÜZÜCÜ ŞEYLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKMEYİ BİLİRİZDE, ŞÖYLE BİR DIŞARI ÇIKIP DÜNYADA NELER OLUYOR DEMEYİZ. KAÇ KİŞİ BİR FAKİR BULMAK İÇİN YOLLARI AŞINDIRIYOR, KAÇ KİŞİ SOKAK ÇOÇUKLARININ YANINA YAKLAŞABİLİYOR (onlar bize birşey yapmadan ya yaparlarsa diye korkuyoruz, oysaki onlarda insan konuşmayı bilirsek elbet anlar) NE SIKLIKLA YETİMHANELERİ, HUZUREVLERİNİ ZİYARET EDİP BİT YETİMİN BAŞINI OKUŞUYOR YA DA BİR YAŞLININ ELİNİ ÖPÜYORUZ SAHİ HİÇ BURALAR GİTTİNİZ Mİ? GİTTİK Mİ? ÇEVREMİZDE OLANLARLA NE KADAR İLGİLİYİZ. KOMŞULARIMIZ NE DURUMDA BİLİYOR MUYUZ?
TEMBELİZ...
(yazdımlarım sadece nefsimi mukayeseyle ilgili, kimse yanlış anlamasın)

FEYZAADALIEssekamun Aleyküm Gerçekten çok Hassas Bir Konuya Değinmişsiniz. Yanlizca Ramazanda Değil Yilin Her Gününde Yardimlarimizi Esirgememeli Açlari Muhtaçlari Asla Unutmamaliyiz. Başima Gelen Bir Olayi Paylaşmak Istiyorum. Ramazandan Evvel Saat 11gibi önemli Bir Sebepten Komşuma Gitmek Zorunda Kaldim çocuklarina Kahvalti Ettiriyordu.kahvaltisi Küçük Bir Kutu Yoğurt 4-5zeytin Ekmek Saadece 2çocuğu Için Demlenmiş 2bardaklik çay.beni Görünce Apar Topar Doydunuz Artik Deyip Topladi. Hiçbirşey Oan Için Yapamadim Ziyaret Sebebimi Belirtip Evime Döndüm Ama Inanin Hala Tesirinden Kurtulmuş Değilim Evimdeki Erzaktan Dolayi Rabbimden Utandim.ogünden Beri Ne Gidebiliyorum Nede Yardim Edebiliyorum.onu Asla Kirmak Istemiyorum. şahit Olmadan önce Elimden Ne Gelirse Yapiyordum.rabbim Kimseyi Düşkün Yardima Muhtaç Yapmasin Rabbim Darda Olanlara Yardim Etsin Bizlerede Onlari Incitmeden Kirmadan Yardim Edebilmeyi Nasip Etsin Amin.a.e.o.

FEYZAADALIIyi Ve Hayirli Dualariniz Için Rabbim Sizden Razi Olsun Inşaallah Rabbim Ogücü Verirde Tekrar Gidebilirim.a.e.o.selamun Aleyküm.

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/21145-her-gun-ac-olan-kardeslerimiz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.