Hiçbir edepsiz Allah'ın veli kulu olamaz

852 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Hiçbir edepsiz Allah'ın veli kulu olamaz

Bayezid-i Bistami hazretlerine sevenlerinden birkaçı, (Filan şehirde âlim evliya bir zat var, ziyaret edelim) diye ısrar ettiler. Sonunda bunları kırmamak için razı oldu, o zatı görmek için yola çıktılar. Nihayet o zatın bulunduğu şehre geldiler. Camiyi sorup, o yöne doğru yürüdüler. Tam camiye 200-300 metre kalmıştı ki o zatı caminin önünde gördüler. Hemen, (İşte efendim, o mübarek zat, şu gördüğümüz kimse) diye söylediler. O zat o anda yere tükürdü. Bunun üzerine Bayezid-i Bistami hazretleri (Geri dönüyoruz, görüşmeye lüzum kalmadı) dedi. Sevenleri ısrar etti, (Efendim bunca yolu kat ettik, o mübarek zat da şu, görüşmeden nasıl geri döneriz) dediler. Fakat ısrarları fayda vermedi. Sevenleri yine (Âlim ve evliya zattır, bir görüşsek) diye ısrar edince, Bistami hazretleri buyurdu ki:
(O kimse, evliya ve âlim olamaz. Kıble tarafına tükürdü. Bu adam Resulullaha karşı lazım olan edeplerden birini gözetmedi. Veli olmak için lazım olan edepleri de gözetemez. Hiçbir bi edeb, vasılı ilallah olmamıştır. Yani hiçbir edepsiz Allahü teâlânın veli kulu, sevgili kulu olamamıştır.)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
amine nur

amine nur

Kıdemli Üye · 173 mesaj

RE: Hiçbir edepsiz Allah'ın veli kulu olamaz

paylaşımın için
:T
firdes

firdes

Mübarek Üye · 1.974 mesaj

RE: Hiçbir edepsiz Allah'ın veli kulu olamaz

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU
PAYLAŞIMIN İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN İNŞALLAH.RABBİM EDEBİMİZİ,HAYAMIZI BİZLERDEN UZAK ETMESİN İNŞALLAH..
SELAM VE DUALARIMLA..B)B)B)B)B)B)B):T
"O ALLAH Kİ,YARATANDIR,KUSURSUZCA VAR EDENDİR,'ŞEKİL VE SURET' VERENDİR.
EN GÜZEL İSİMLER O'NUNDUR.GÖKLERDE VE YERDE OLANLARIN TÜMÜ O'NU TESBİH ETMEKTEDİR.O,AZİZ,HAKİMDİR."

(HAŞR SURESİ,24)
_Resul_

_Resul_

amine nur, post: 454348, member: 64014paylaşımın için
:T

Ben teşekkür ederim..Allah(c.c) 'ay emanet olun..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

firdes, post: 454349, member: 33601ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBREKATUHU
PAYLAŞIMIN İÇİN RAHMAN RAZI OLSUN İNŞALLAH.RABBİM EDEBİMİZİ,HAYAMIZI BİZLERDEN UZAK ETMESİN İNŞALLAH..
SELAM VE DUALARIMLA..:T

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun ........:H
Mohaç

Mohaç

Aktif Üye · 57 mesaj

Hımmm.. Gerçekten mihenk taşı sayılabilecek bir durum.... Çok manalı bir menkibe...

ALLAH razı olsun... Sağolun...
_Resul_

_Resul_

Mohaç, post: 462645, member: 33601Hımmm.. Gerçekten mihenk taşı sayılabilecek bir durum.... Çok manalı bir menkibe...

ALLAH razı olsun... Sağolun...

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun inşallah..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.