Kabe-i muazzama neden çöle yapıldı?...
8.450 görüntülenme · 15 yanıt
ALLAH (cc) HZ...Yeryüzüne hitap ediyor,yeryüzünde kendime ait bir mescit yaptıracagım diyor ve onun izniyle kainat dile geliyor inş...ORMAN diyor ki;YARABBİ bütün güzellikler bende,yeşillik bende benim üzerime yap...DENİZ diyor ki; YARABBİ ben daha güzelim ve masmaviyim benim üzerime yap...ÇÖL ise mahsun bir şekilde boynunu büküp tefekkür ediyor, ÇÖLÜN bu mütevazılığına karşılık olarak ALLAH (cc) hz. HZ.İBRAHİM'e emir buyuruyor ve o MÜBAREK KABEYİ çölün ortasına yaptırıyor...Selam ve dua ile inş...
RE: KABE-İ MUAZZAMA NEDEN ÇÖLE YAPILDI?...
Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun... B)
Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun... B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Arzu_76
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Selamunaleyküm,
Allah razı olsun kardeş paylaşımın için
Dua ile
Selamunaleyküm,
Allah razı olsun kardeş paylaşımın için
Dua ile
ben siteye yeni üye oldum çook güzel elinize sağlıkB)B);)
ben siteye yeni üye oldum çook güzel elinize sağlıkB)B);)
KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ. ALLAH BİZLERİ DERS ALAN KULLARINDAN EYLESİN İNŞ.
s.a. kardeşlerim bir gün hayatta karşınıza bu türde bir soru çıkarsa (((cennet ehli yer içer fakat abdest bozmaz bunun bu fani dünyada eşi ve benzeri varmıdır))) diye sorulursa
cevaben evet vardır anne rahmindeki bir çocugu düşünün annenin almış olduğu gidaların tümünden lezzet olarak tadıyo fakat asla ve asla abdest olayı yoktur ve dahası annenin her hareketinden etkilenen çok üstün meziyetrlerle donatılmış değerli bir melektir.... allahın rahmeti bereketi şefaatı ve merhameti tüm inananların üzerine yağmur damlası şeklinde dökülmesi dileyi saygılar.. hatalarım varsaki affedin ve hakkınızı helal edin...
cevaben evet vardır anne rahmindeki bir çocugu düşünün annenin almış olduğu gidaların tümünden lezzet olarak tadıyo fakat asla ve asla abdest olayı yoktur ve dahası annenin her hareketinden etkilenen çok üstün meziyetrlerle donatılmış değerli bir melektir.... allahın rahmeti bereketi şefaatı ve merhameti tüm inananların üzerine yağmur damlası şeklinde dökülmesi dileyi saygılar.. hatalarım varsaki affedin ve hakkınızı helal edin...
efsaneALLAH (cc) HZ...Yeryüzüne hitap ediyor,yeryüzünde kendime ait bir mescit yaptıracagım diyor ve onun izniyle kainat dile geliyor inş...ORMAN diyor ki;YARABBİ bütün güzellikler bende,yeşillik bende benim üzerime yap...DENİZ diyor ki; YARABBİ ben daha güzelim ve masmaviyim benim üzerime yap...ÇÖL ise mahsun bir şekilde boynunu büküp tefekkür ediyor, ÇÖLÜN bu mütevazılığına karşılık olarak ALLAH (cc) hz. HZ.İBRAHİM'e emir buyuruyor ve o MÜBAREK KABEYİ çölün ortasına yaptırıyor...Selam ve dua ile inş...
:):evet:evet
Esselamu aleykum,
Konuda iki yerde hata var,
Birincisi Kabe-i Şerifi Hazreti İbrahim yapmamıştır,ALLAH TEALA dan gelen emir ile temellerini yeniden bulmuş ve oğlu İsmail ile yükseltmiş temelleri üzere inşa etmiştir,yapılış tarihi hakkında kesin bir kaynak yoksada ya Hazreti Adem (a.s) yada ondanda evvel melekler tarafından yapıldığı rivayet edilmektedir.
İkinci hata ise bebekler anne karnında dışkı yani kaka larını yapmazlar ama idrarlarını yapar ve bunuda içerler,tıb böyle diyor isteyen araştırabilir...
Konuda iki yerde hata var,
Birincisi Kabe-i Şerifi Hazreti İbrahim yapmamıştır,ALLAH TEALA dan gelen emir ile temellerini yeniden bulmuş ve oğlu İsmail ile yükseltmiş temelleri üzere inşa etmiştir,yapılış tarihi hakkında kesin bir kaynak yoksada ya Hazreti Adem (a.s) yada ondanda evvel melekler tarafından yapıldığı rivayet edilmektedir.
İkinci hata ise bebekler anne karnında dışkı yani kaka larını yapmazlar ama idrarlarını yapar ve bunuda içerler,tıb böyle diyor isteyen araştırabilir...
efsaneALLAH (cc) HZ...Yeryüzüne hitap ediyor,yeryüzünde kendime ait bir mescit yaptıracagım diyor ve onun izniyle kainat dile geliyor inş...ORMAN diyor ki;YARABBİ bütün güzellikler bende,yeşillik bende benim üzerime yap...DENİZ diyor ki; YARABBİ ben daha güzelim ve masmaviyim benim üzerime yap...ÇÖL ise mahsun bir şekilde boynunu büküp tefekkür ediyor, ÇÖLÜN bu mütevazılığına karşılık olarak ALLAH (cc) hz. HZ.İBRAHİM'e emir buyuruyor ve o MÜBAREK KABEYİ çölün ortasına yaptırıyor...Selam ve dua ile inş...
mevlana_1966s.a. kardeşlerim bir gün hayatta karşınıza bu türde bir soru çıkarsa (((cennet ehli yer içer fakat abdest bozmaz bunun bu fani dünyada eşi ve benzeri varmıdır))) diye sorulursa
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20529-kabe-i-muazzama-neden-cole-yapildi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Kabe-i Muazzama'nın içi Video, Klipler, Slayt ve Animasyonlar 11 cevap
- Kabe-i Muazzama canlı yayın.. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- İşte Allah'ın Evi Kabe-i Muazzama İlahiler ve Ezgiler 7 cevap
- Hac için rekor başvuru yapıldı? Gündem 3 cevap
- Hakikat-i Ferdiyye -Çöle İnen Nur- İslami Bilgi ve Kaynaklar 3 cevap
- Şehrinizde kutlu doğum haftasında neler yapıldı.. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.