İbrahim Bin Ethem: Huzur verecek 6 şey

7.305 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
tamara1903

tamara1903

Yeni Üye · 3 mesaj

İbrahim Bin Ethem: Huzur verecek 6 şey

İbrahim b. Ethem (ra), büyük mutasavvıflardandır. Aynı zamanda Belh şehrinin sultanıdır. Dünya işlerinden el çekerek tasavvufa yönelmiştir. Sultanlığı bırakarak Şam’a yerleşmiş ve orada çileli bir hayat yaşamıştır. (Ölümü: 161 / 777)
Altı şeyi kabul edip yaparsan, hiçbir işin sana zarar vermez. Dünyada ve ahirette rahat edersin. O altı şey şunlardır:

* Günah işleyeceğin zaman Allahü Teâlâ’nın sana verdiği rızkı yeme.

* O’na âsi olmak istersen, O’nun mülkünden çık. Mülkünde olup da O’na isyan etmek uygun olur mu?

* O’na isyan etmek istersen, gördüğü yerde günah yapma. Gördüğü yerde günah yapmak uygun değildir!

* Can alıcı melek, ruhunu almaya geldiği zaman tövbe edinceye kadar izin iste. O meleği kovamazsın. Şimdi kudretin var. Gücün kuvvetin yerinde iken tövbe et. Tövbe edilecek zaman bu zamandır. Zira ölüm çok ani gelir.

* Yediğin lokmaların hepsinin helal olmasına çok dikkat et de, zararı yok, geceleri sabaha kadar namaz kılıp, gündüzleri oruç tutma. Hiç kimse namaz, oruç, zekat ve hac ibadetlerini eda ederek Allah adamlarının payesine ulaşamaz. Bu payeye ancak boğazından geçen şeyin helal olduğunu bilen ulaşır.

* Yolda atılmış bir taş gördüm. Üzerine, “Çevir ve altını oku! diye yazmışlardı. Çevirdim ve gördüm ki, “Eğer bildiğinle amel etmiyorsan, ne diye bilmediğini bellemek istiyorsun?” diye yazmışlar.

http://ailem.zaman.com.tr/?bl=23&hn=5905 yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

* Yolda atılmış bir taş gördüm. Üzerine, “Çevir ve altını oku! diye yazmışlardı. Çevirdim ve gördüm ki, “Eğer bildiğinle amel etmiyorsan, ne diye bilmediğini bellemek istiyorsun?” diye yazmışlar.

Selemu alaykum,emeğine sağlık kardeşim,Allah c.c razı olsun.Allah c.c. emanet olun,hayırlı günler
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum
allah razı olsun
cok onemlı bır paylaşım
allah daım huzr versın
allaha emanet olun:)
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum.çok güzle bir kıssa.Sağolasın.Allahın istediği gibi bir kulmak dileğiyle
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim..
istifadeli bir paylaşımdı inşaAllah..emeğinize sağlık..
Mevla Teala razı olsun, ecrinizi versin inşaAllah.

Rabbimize emanet olun. selametle kalın..

ayşe ikbal

ayşe ikbal

Aktif Üye · 60 mesaj

Altın mesabesindeki bu altı değeri huzurlu bir yaşam için rehber edinmemiz temennisiyle....

*** Allah(c.c) razı olsun.***
BaFrALı AhMeT

BaFrALı AhMeT

Kıdemli Üye · 136 mesaj

Emeğine sağlık kardeşim
ELİFNUR

ELİFNUR

Kıdemli Üye · 120 mesaj

Elinize sağlik allah razi olsun
gurakarcem

gurakarcem

Kıdemli Üye · 210 mesaj

İlahî! Sen fazl u kerem ve izzet ü ikram sahibisin; benimse tek sermayem hatalarım ve günahlarım; ne olur kulunu affet!İsyankar isem de affına olan ümidim hiç sarsılmadı; diliyor ve dileniyorum; kapıkulunu umduklarına nâil et!İşte huzurundayım ve suçlarımı itiraf ediyorum; merhametinle muamelede bulun ve bu âciz bendeni azaba dûçarkılma!Halk hep sâlih bir insan olduğumu düşünüyor; halbuki ben onların en kötüsüyüm; merhametine iltica ediyorum; beni bana bırakma!İlâhî! Asî kulun yine kapına geldi; (dağlar azametindeki) günahlarını ikrar edip, ellerini Sana açıyor ve sadece Sana açar,Şâyet Sen mağfiret edersen, hiç şüphesiz o Sen’in şânındandır; kovarsan dergahından, beni Sen’den başka kim affedebilir?!İlâhî! Gönlümde nedâmet hisleri, bütün masiyetlerime “tevbe!” diyor ve kurtuluş fermanımı bekliyorum.Hesabın pek ince olduğu o şedîd günde, ey yardım talebinde bulunanların biricik yardımcısı, nâçâr, Sen’in yardımını istiyorum.) İbrahim Etham Hz duası
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.