cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz??
5.264 görüntülenme · 30 yanıt
ErdalOZSARACCebrail a.s. min gercek halini sadece bizim Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) efendimiz görmüstür yine bir gün hira magarasinda ibadet yaparken birden hava kararmis sonradisari cikip bi baktiginda Cebrail a.s. i görmüs 600 kanatli bi melek bi kanadi günesi kaplyormus onu görünce hemen Peygamber Efendimiz düsmüs bayilmis ve yine Cebrail a.s. insan haline girmis ve Peygamber efendimizi düstügü yerden kaldirmis yüzünü silmis ....
Kaynak : Saffetü-l Tefsir
2005 yılını ağustos ayında ablam ameliyat olmuştu bende yanında refakatçi olarak kalıyordum.Akşam haberlerinde hac ibadetiyle ilgili bir haber vardı o kutsal toprakarı görünce icimden acaba rabbim bizede nasip edecekmi inşallah eder deyip uyudum
Gece rüyamda CEBRAİL A.S gördüm cok uzun boylu geniş omuzlu ve yüzü çok güzeldi bembeyaz bir elbise vardı üzerinde.okadar güzeldi ki sadece bu kadar anlata biliyorum
ama burda yazdıklarımda da güzel idi rüya aleminde bu kadar güzel ise kimbilir gerceği ne kadar güzeldir.
O güzelligi gösteren rabbime şükürler olsun
selam ve dua ile kalın ..
Young MuslimALLAH-ü Teala' ya hamd Aziz Peygamberine ve O' nun aline ve eshabına salat-ü selamlar olsun..ALLAH-ü teala Razı Olsun..Hafize kardeşim senden de ALLAH-ü Teala Razı Olsun..Ne kadar güzel paylaşımlar bunlar..Evet gerçekten ALLAH nazarında bizler sadece bir Hiçiz!!! Ama sonsuz merhamet sahibi ALLAH sevdiği kullarına değer veriyor bir hiçlikten üstün mertebelere çıkarıyor..Eyy ALLAH' ım sen kulluğumuzla şereflendir bizi..Merhametinle yargıla bizleri..sen lutüf ve kerem sahibi bütün noksan sıfatlardan münezzeh olan ALLAH' ım dualarımızı geri çevirme duası kabul olanlardan ve salih kullarından eyle bizleri..amin amin amin..
selam ve dua ile kalın..
AMİNNNNN..inşallaahh
ErdalOZSARACCebrail a.s. min gercek halini sadece bizim Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) efendimiz görmüstür yine bir gün hira magarasinda ibadet yaparken birden hava kararmis sonradisari cikip bi baktiginda Cebrail a.s. i görmüs 600 kanatli bi melek bi kanadi günesi kaplyormus onu görünce hemen Peygamber Efendimiz düsmüs bayilmis ve yine Cebrail a.s. insan haline girmis ve Peygamber efendimizi düstügü yerden kaldirmis yüzünü silmis ....
Kaynak : Saffetü-l Tefsir
Bu çok tuhaf bir bilgi gibi geldi bendenize kardeş,
Biz melekleri sevecen ve dünyagüzeli olarak öğrenmiştik, ama cibrail ikidebir ya Peygamberi korkutuyor ya kanatlarıyla takatı kesilinceye dek sıkıyor.
Bur da bir yanlışlık var ama, inanın çözemedim..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1937-cebrail-a-s-min-gercek-halini-biliyor-musunuz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz?? Dini Hikayeler 8 cevap
- Fatıma Annemizin Çeyizini Biliyor musunuz? Dini sohbet 10 cevap
- Hurmanın Faydalarını Biliyor Musunuz? Sağlık ve Yaşam 4 cevap
- Bunlari Biliyor Musunuz? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 4 cevap
- __Müflis kimdir biliyor musunuz?__ Hadis-i Şerif 6 cevap
- BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? İslami Bilgi ve Kaynaklar 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.