Kaynak : Saffetü-l Tefsir
cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz??
5.264 görüntülenme · 30 yanıt
Cebrail a.s. min gercek halini sadece bizim Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) efendimiz görmüstür yine bir gün hira magarasinda ibadet yaparken birden hava kararmis sonradisari cikip bi baktiginda Cebrail a.s. i görmüs 600 kanatli bi melek bi kanadi günesi kaplyormus onu görünce hemen Peygamber Efendimiz düsmüs bayilmis ve yine Cebrail a.s. insan haline girmis ve Peygamber efendimizi düstügü yerden kaldirmis yüzünü silmis ....
RE: cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz??
SELAM, YÜCE MEVLANIN KUDRETİ İŞTE... ÇOK BÜYÜKSÜN YARABBİ..... SAĞOL PAYLAŞIMIN İÇİN, ELİNE SAĞLIK...
SELAM, YÜCE MEVLANIN KUDRETİ İŞTE... ÇOK BÜYÜKSÜN YARABBİ..... SAĞOL PAYLAŞIMIN İÇİN, ELİNE SAĞLIK...
RE: cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz??
Allah razı olsun kardeşim. Saffetut tefasir çok hoşuma gidiyo çok bilgilendirici. İnsan okurken ayrı bir zevk alıyo.
Allah razı olsun kardeşim. Saffetut tefasir çok hoşuma gidiyo çok bilgilendirici. İnsan okurken ayrı bir zevk alıyo.
Cebrail Aleyhisselam Ahhh Adi Bile Yetiyor ... 600 Kanatli Ne Muhteşem Bir Görüntüdür Düşünemiyorum Bile. Ama Efendimizin (s.a.v)hayatini Okuyan Herkes Cebrail Aleyhisselamada Hayran Olur. Yaradanin Izniyle Her Daim Efendimizi(s.a.v.) Izleyen , Uyaran, Onu Sürekli Kötülüklerden Sakindiran Cebrail Aleyhisselam Değil Miydi? Vahye Aracilik Eden O Değil Miydi?
Meleklere Inaniriz Elbet Lakin Melekler Içinde Cebrail Aleyhisselamin Yeri Ayridir Benim Için. O Bambaşkadir.
Meleklere Inaniriz Elbet Lakin Melekler Içinde Cebrail Aleyhisselamin Yeri Ayridir Benim Için. O Bambaşkadir.
Vahiy meleği Cebrail aleyhisselam, anlatıyor:
-Allahü teâlâ beni yarattı. Onsekizbin yıl arz altında kaldım...
-Ey Cebrail seni kim yarattı?
-Sen yarattın ya Rabbi. Her şey senin ve sen her şeyi yaratansın... Bense, güçsüz ve ihtiyaç sahibi bir mahlukum.
Konuşmadan sonra bir onsekizbin yıl daha geçti... Yüce Allah yine sordu:
-Seni kim yarattı?
-Ya Rabbi, beni yaratan; öldürmeye ve diriltmeye kudreti olan Sensin. Bense kuvveti hiç bir şeye yetmez biçareyim.
Üçüncü onsekizbin yıl da geçti...
-Ey Cebrail, ben kimim, sen kimsin?...
-Allahım sen her şeyin yaratıcısı ve sahibi; bense bir kulcağızım.
Bu cevabımın peşinden bir merakımı dile getirdim:
-Ya Rabbi benden üstün bir varlık halkettin mi?
-Karşına bak, buyurdu...
Yüce emre uyarak gösterilen yere baktığımda bir nur gördüm. Ama nasıl bir nur? Güzelliğine hayran kaldım. Dört tarafında da dört ayrı nur?
-Allahım, gözlerimi alan bu harika aydınlık da ne?
-Seni, ne kadar melek varsa hepsini ve bütün her şeyi aşkına yarattığım nur!... O, en aziz kulum ve Peygamberimdir. O, canlı cansız her şeyin en üstünü ve en hayırlısı olan Muhammed Mustafa'dır "sallallahü aleyhi ve sellem". Sordum:
-Ya çevresindeki nurlar?
-Sağındaki Ebu Bekr-i Sıddik, solundaki Ömer ibni Hattab, önündeki Osman bin Affan, ardındaki Ali İbni Ebi Talib'dir. "Radıyallahü teala aleyhim".
-Ya Rabbi; bu beş kişinin diğer insanlardan üstün bir tarafı olmalı!
-Bu beşi kendime dost seçtim. Onları seven beni sevmiş, düşmanlık eden bana düşman olmuş olur. Bunları sevenleri cennete, sevmeyenleri cehenneme koyacağım...
-Allahü teâlâ beni yarattı. Onsekizbin yıl arz altında kaldım...
-Ey Cebrail seni kim yarattı?
-Sen yarattın ya Rabbi. Her şey senin ve sen her şeyi yaratansın... Bense, güçsüz ve ihtiyaç sahibi bir mahlukum.
Konuşmadan sonra bir onsekizbin yıl daha geçti... Yüce Allah yine sordu:
-Seni kim yarattı?
-Ya Rabbi, beni yaratan; öldürmeye ve diriltmeye kudreti olan Sensin. Bense kuvveti hiç bir şeye yetmez biçareyim.
Üçüncü onsekizbin yıl da geçti...
-Ey Cebrail, ben kimim, sen kimsin?...
-Allahım sen her şeyin yaratıcısı ve sahibi; bense bir kulcağızım.
Bu cevabımın peşinden bir merakımı dile getirdim:
-Ya Rabbi benden üstün bir varlık halkettin mi?
-Karşına bak, buyurdu...
Yüce emre uyarak gösterilen yere baktığımda bir nur gördüm. Ama nasıl bir nur? Güzelliğine hayran kaldım. Dört tarafında da dört ayrı nur?
-Allahım, gözlerimi alan bu harika aydınlık da ne?
-Seni, ne kadar melek varsa hepsini ve bütün her şeyi aşkına yarattığım nur!... O, en aziz kulum ve Peygamberimdir. O, canlı cansız her şeyin en üstünü ve en hayırlısı olan Muhammed Mustafa'dır "sallallahü aleyhi ve sellem". Sordum:
-Ya çevresindeki nurlar?
-Sağındaki Ebu Bekr-i Sıddik, solundaki Ömer ibni Hattab, önündeki Osman bin Affan, ardındaki Ali İbni Ebi Talib'dir. "Radıyallahü teala aleyhim".
-Ya Rabbi; bu beş kişinin diğer insanlardan üstün bir tarafı olmalı!
-Bu beşi kendime dost seçtim. Onları seven beni sevmiş, düşmanlık eden bana düşman olmuş olur. Bunları sevenleri cennete, sevmeyenleri cehenneme koyacağım...
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
ALLAH-ü Teala' ya hamd Aziz Peygamberine ve O' nun aline ve eshabına salat-ü selamlar olsun..ALLAH-ü teala Razı Olsun..Hafize kardeşim senden de ALLAH-ü Teala Razı Olsun..Ne kadar güzel paylaşımlar bunlar..Evet gerçekten ALLAH nazarında bizler sadece bir Hiçiz!!! Ama sonsuz merhamet sahibi ALLAH sevdiği kullarına değer veriyor bir hiçlikten üstün mertebelere çıkarıyor..Eyy ALLAH' ım sen kulluğumuzla şereflendir bizi..Merhametinle yargıla bizleri..sen lutüf ve kerem sahibi bütün noksan sıfatlardan münezzeh olan ALLAH' ım dualarımızı geri çevirme duası kabul olanlardan ve salih kullarından eyle bizleri..amin amin amin..
selam ve dua ile kalın..
selam ve dua ile kalın..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1937-cebrail-a-s-min-gercek-halini-biliyor-musunuz · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.