Bu iki müslüman yalan söylemez

1.364 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Mevlana Halid-i hazretleri Bağdat'tan atıyla Şam'a gider. Şam'da iki kişi Mevlana hazretlerini, "Bu
bizim atımızdır, bunu bu şahıs çalmış" diyerek kadıya şikayet eder. Mevlana Halid-i Bağdadi hazretleri, "Ben bu atı benim ahırımdan aldım binip geldim. Bu iki müslüman yalan söylemez. Allahü teâlâ her şeye kadirdir. Bunların atını benim ahırıma koymuş olabilir. Ben de bu ata binip geldiğime göre bunların hakları geçmiştir, ücreti ne ise ödeyeyim'' buyurur.

Bu iki kişi, Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin büyük bir zat olduğunu anlamaları üzerine, "Aman biz ne yaptık? Biz yalan söyledik, tevbe ettik, bu at bizim değil" diyerek özür dilerler.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
tekin

tekin

Kıdemli Üye · 205 mesaj

RE: Bu iki müslüman yalan söylemez

allah(cc) razı olsun kardeşim
_Resul_

_Resul_

tekin yazdı:
allah(cc) razı olsun kardeşim

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

emeğinize sağlık kardeşim.. güzel bir kıssaydı. bizlerle paylaştığınız için Rabbim razı olsun. selam ve dua ile.
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
emeğinize sağlık kardeşim.. güzel bir kıssaydı. bizlerle paylaştığınız için Rabbim razı olsun. selam ve dua ile.

Allah(c.c) razı olsun inşallah.....Hayırlı günler. B)B)B)
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

S.A KARDEŞİM SAĞOL ELİNE SAĞLIK YALACININ MUMU YASTIYA KADAR YANAR ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum kardeşim emeğine sağlık..
Allah c.c. razı olsun.. Selam ve dua ile kal inşaAllah..
_Resul_

_Resul_

CEVDET-71 yazdı:
S.A KARDEŞİM SAĞOL ELİNE SAĞLIK YALACININ MUMU YASTIYA KADAR YANAR ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)

Aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah.. B)B)B)
_Resul_

_Resul_

desertrose yazdı:
Selamun aleykum kardeşim emeğine sağlık..
Allah c.c. razı olsun.. Selam ve dua ile kal inşaAllah..

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Allaha emanet olun.....B)B)B)
hatice_hd

hatice_hd

Kıdemli Üye · 148 mesaj

SAĞOL KARDEŞİM . EMEĞİNE SAĞLIK B)B)B)
_Resul_

_Resul_

hatice_hd yazdı:
SAĞOL KARDEŞİM . EMEĞİNE SAĞLIK B)B)B)

Allah(c.c) razı olsun inşallah.....B)B)B)
Nikko

Nikko

Kıdemli Üye · 370 mesaj

Selâmınaleyküm.

Böyle insanlara çok kızıyorum, yani makam ve mevkilerine bakarak davranış sergileyenlere. Hadi ordaki iyi birisi, ALLAH katında çoğu insandan yüksek mevkîye sahip birisi, ama diğer başka bir insan olsaydı suçunuzu itiraf etmeyecek miydiniz? Tamam, o insan sayesinde yanlıştan döndünüz ama insan ayrımcılığı yapmak, iki yüzlülük yapmak hiç hoşuma gitmiyor. Yalancıların suratlarındaki boyalar elbet akacaktır, önemli olan boyalar akmadan yüzümüzü temizlemektir.
_Resul_

_Resul_

Nikko yazdı:
Selâmınaleyküm.

Böyle insanlara çok kızıyorum, yani makam ve mevkilerine bakarak davranış sergileyenlere. Hadi ordaki iyi birisi, ALLAH katında çoğu insandan yüksek mevkîye sahip birisi, ama diğer başka bir insan olsaydı suçunuzu itiraf etmeyecek miydiniz? Tamam, o insan sayesinde yanlıştan döndünüz ama insan ayrımcılığı yapmak, iki yüzlülük yapmak hiç hoşuma gitmiyor. Yalancıların suratlarındaki boyalar elbet akacaktır, önemli olan boyalar akmadan yüzümüzü temizlemektir.

Aleykümselam.....Haklısınız......Allaha emanet olun... B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.