*İSTEDİĞİN HADİSİ BULURUM OYUNU*

2.464 görüntülenme · 25 yanıt

Paylaş:
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

RE: *İSTEDİĞİN HADİSİ BULURUM OYUNU*

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam en çok, hıbere (denen Yemen'de mamul, çubuklu) kumaştan giyinmemizi severdi."

Buhari, Libas 18; Müslim, Libâs 32, (2079); Ebu Dâvud, Libas 15, (4060); Tirmizi, Libas 45, (1788); NesâÎ, Zinet 95 (8, 203).

Sıradaki kelime Takı
ATA_11

ATA_11

Mübarek Üye · 534 mesaj

Hz. Aişe (ra)'nin yanına, üzerinde ziller bulunan bir kız getirildi. Kızın zilleri çıngır çıngır ses çıkarıyordu. Hz. Aişe (ra): "Sakın ha! zillerini koparmadan onu yanıma getirmeyin!" dedi ve ilave etti: "Ben Resulullah (sav)'ın: "Zil bulunan eve melake girmez" buyurduğunu işittim.

Kaynak: Ebu Davud, Hatem 6, (4231)

SIRADAKİ KELİME**TÜTÜN**
BATU_BATU

BATU_BATU

Kıdemli Üye · 161 mesaj

İsmail Hakkı Hazretleri hazzırladığı Hadisi Erbaiyn'in 6. Hadisi Şerifinin Şerhinde şöyle buyuruyor: "Bir şeyin zararı asli fıtrata ( yaratılışa) dokunuyorsa diğer zararlılardan daha çirkindir. Mesela tütün gibi ki bunun zararı doğrudan fıtrat-ı asliyedir. İbadetlere karşı bir ağırlık ve isteksizlik meydana getirir."

kelimemiz....YETİM....
tebessum

tebessum

Kıdemli Üye · 120 mesaj

İbnu Abbas'tan Rivayet olundu ki;
Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dahil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır."

Kelime: Hırs
kopzehra_06

kopzehra_06

Üye · 24 mesaj

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir. Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs"

Kaynak: Buhari, Rikak 5; Müslim, Zekat 115, (1047); Tirmizi, Zühd 28, (2340); İbnu Mace, Zühd 27, (4234)

sıradaki kelime:iyilik
asli88

asli88

Kıdemli Üye · 128 mesaj

s.a.
EFENDİMİZ(SAV) BUYURDULAR Kİ:
CEBRAİL BANA KOMŞUYA İYİLİK ETMEYİ TAVSİYE EDİP DURDU.NEREDEYSE KOMŞUYU KOMŞUYA MİRASÇI KILACAK SANDIM.
BUHARİ,EDEB28;MÜSLİM,BİRR 140-141
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.