SİGARA İÇEN KARDEŞLERİME

11.520 görüntülenme · 145 yanıt

Paylaş:
efsude

efsude

Mübarek Üye · 671 mesaj

RE: SİGARA İÇEN KARDEŞLERİME

selamunaleykum alıye kardesım!
Allah(cc) razı olsun.Yıne guzel bır konu olmus canım kardesım emegıne saglık bende bıraz katkıda bulunmak ıstedım hakkını helal et.
sıgara ıcen kardeslerıme ıtafendır yazım.
ınanaın bırakmak hıcde zor degıl !
bende unı.de ıken 4 sene kadar ıctım fakat sımdı o kadar pısmanım o kadar uzuluyorum kı keske hıc denemeseydım dıyorum ve tavsıyem ,kı ben boyle bıraktım;
sunu dusunun ;
Allah (CC)rızası ıcın ve haram kıldıgı ıcın alkol kullanmıyoruz ne mutlu pekı sıgara ıcerek verdıgı emanetı gun be gun curuterek vıcdanımızı rahatlatabılıyormuıyuz?
ben su soruyu cok sormustum kendıme ve sonra Allahın (C.C) ıznı ıle verdıgı emanetı en ıyı sekılde korumaya calısıyorum sukurler olsun.ıcen kardeslerım sızlere bunu sık sık kendınıze sorun eger kuvvetlı ımanınız varsa Allahın(C.C) ıznı ıle baska hıcbır yonteme gerek kalmadan bırakacaksınız ınsallah.
selam ve dua ıle...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Bahar_58 yazdı:

Selamun Aleyküm

Allah Razi Olsun, Sigarayi birakmak irade meselesi, Iste sanki bi teselli gibi geliyo...ama hicbir faydasi yok ne stresin azaliyo nede derdin.... Hepsi bos ta en önemlisi Allahin Emanet olarak verdigi vucuda hiyanetlik etmis oluyoruz!!

ve aleyküm selam bahar kardeşim..yorumuna katılıyorum.. ;) ah bir de içenler anlayabilse.. Allah razı olsun..selametle kal.B)B)B)
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm.. Bence Arkadaşlarınıza, ailenize kısacası çevrenizdeki herkese sigarayı bıraktığınızı söyleyin. Kendinizi ilk bir-iki hafta içinde tedirgin hissedebilirsiniz. Ama bunlar geçicidir. Herkesten yardım ve anlayış beklediğinizi iletin.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
busra4

busra4

Kıdemli Üye · 255 mesaj

aliye_aliye yazdı:

resimler cooooookkk komikyaaaa ben icmrdigim icin komik geldi iste
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

SELAMÜN ALEY KÜM KARDEŞİM OLMUYO OLMUYO OLMUYO SÖYLEMESİ KOLAY AMA OLMUYO İNAN BU GÜN DENEDİM AMA 3 SAAT İÇMEDİM ANCA DAYANDIM AMA BURAKACAĞIM SÖZ VERMİYOM DENEYECEM ALLAHA EMANET OLUN KARDEŞİM B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

_Resul_

_Resul_

CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEY KÜM KARDEŞİM OLMUYO OLMUYO OLMUYO SÖYLEMESİ KOLAY AMA OLMUYO İNAN BU GÜN DENEDİM AMA 3 SAAT İÇMEDİM ANCA DAYANDIM AMA BURAKACAĞIM SÖZ VERMİYOM DENEYECEM ALLAHA EMANET OLUN KARDEŞİM B)B)B)B)

Aleykümselam.. Abi bukadar zorsa söz verme sende... Ama bıraksan iyi olur zaman senin aleyhine geçiyor.... Kendine göz göre göre zarar veriyosun...Allah korusun...Duacıyız inşallah..
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

Resul_Acer yazdı:
CEVDET-71 yazdı:

Aleykümselam.. Abi bukadar zorsa söz verme sende... Ama bıraksan iyi olur zaman senin aleyhine geçiyor.... Kendine göz göre göre zarar veriyosun...Allah korusun...Duacıyız inşallah..
S.A KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN BENDE HEPİNİZİN DUACISIYIM ALLAHA EMANET OL KARDEŞLERİM B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

selamun aleyküm canım kardeşim..Allah razı olsun senden inş..Resimler gayet açıklayıcı olmuş zaten..inşaAllah faydalı olur içen kardeşlerimize...Rabbimizin bize emanetini en güzel şekilde koruyabilmemiz duasıyla..Rabbime emanetsin inş. kardeşim..selametle kal..B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

trabzonlu20 yazdı:
S.A. ALLAHIMA SUKURLER OLSUNKI HAYATIMDA AGZIMA ALMADIM ALLAH ALDIRMASIN VE INSALLAH BUTUN ICENLER BABAM DAHIL BIRAKIRSINIZ ALLAH BU KUVVETI VERIR SIZE INSALLAH

ve aleyküm selam kardeşim.. amin duanıza.. dualarımız, tüm sigara içenlerle:) Allah yardımcıları olsun inş. selametle
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ ....AİLEDE SADECE ABİM İÇİYOR ONADA BIRAKTIRAMADIK GİTTİ, RESİMDE KARETMİYOR NE YAPACAĞİZ BİLMİYORUM...EMEĞİNİZE SAĞLIK..SELAMETLE İNŞAALLAH ..
[medya]
aliye_aliye

aliye_aliye

desertrose yazdı:
Selamun aleykum canım kardeşim.. Çok ibretlik bir paylaşım olmuş Allah c.c. razı olsun..
İnşaAllah içenler daha çok dikkat ederler..
Selam ve dua ile kal güzel kardeşim..B)B)B)

ve aleyküm selam canım kardeşim.. İnşallah ibret olur güzel kardeşim.. Allah razı olsun senden de inşaAllah.. Rabbime emanet ol.. kendine iyi bak.. selam ve dua ile kardeşim.B);)B);)
aliye_aliye

aliye_aliye

asliyener yazdı:
ebe78 yazdı:
rabbime hamdü senalar olsunki içmiyorum.içenlerede rabbim acilen bir an önce irade verip bırakmalarını nasip etsin.AMİN AMİN AMİNB)B)B)

EVET ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ BENDE İÇMİYORUM İÇEN KARDEŞLERİMİZDE BİR AN ÖNCE BIRAKIRLAR İNŞALLAH

inşallah kardeşim.. selametle
aliye_aliye

aliye_aliye

trabzonlu20 yazdı:
S.A. ALLAH (C.C) BUTUN ICENLERE YARDIM EYLESIN INSALLAH

ve aleyküm selam.. inşallah kardeşim.
aliye_aliye

aliye_aliye

efsude yazdı:
selamunaleykum alıye kardesım!
Allah(cc) razı olsun.Yıne guzel bır konu olmus canım kardesım emegıne saglık bende bıraz katkıda bulunmak ıstedım hakkını helal et.
sıgara ıcen kardeslerıme ıtafendır yazım.
ınanaın bırakmak hıcde zor degıl !
bende unı.de ıken 4 sene kadar ıctım fakat sımdı o kadar pısmanım o kadar uzuluyorum kı keske hıc denemeseydım dıyorum ve tavsıyem ,kı ben boyle bıraktım;
sunu dusunun ;
Allah (CC)rızası ıcın ve haram kıldıgı ıcın alkol kullanmıyoruz ne mutlu pekı sıgara ıcerek verdıgı emanetı gun be gun curuterek vıcdanımızı rahatlatabılıyormuıyuz?
ben su soruyu cok sormustum kendıme ve sonra Allahın (C.C) ıznı ıle verdıgı emanetı en ıyı sekılde korumaya calısıyorum sukurler olsun.ıcen kardeslerım sızlere bunu sık sık kendınıze sorun eger kuvvetlı ımanınız varsa Allahın(C.C) ıznı ıle baska hıcbır yonteme gerek kalmadan bırakacaksınız ınsallah.
selam ve dua ıle...

ve aleyküm selam canım ablam.. est. ya ne hakkı? iyi ki paylaştınız.. Allah razı olsun inş. bırakmak isteyen kardeşlerimize de yol gösterici olur inş. yazdıklarınız.. çok teşekkür ederim ablam. yönteminiz gerçekten çok güzel ve akılcı ;) inşallah faydalı olacaktır, doğruyu anlayacak kardeşlerimize.. Allah razı olsun tekrar..Rabbime emanetsiniz ablacım.. Selam ve selametle kalın.B)B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Re: Sigara içen kardeşlerime

Re: Sigara içen kardeşlerime

.............
aliye_aliye

aliye_aliye

busra4 yazdı:
resimler cooooookkk komikyaaaa ben icmrdigim icin komik geldi iste

B)B)
TRABZONLU20_BERRAK

TRABZONLU20_BERRAK

Mübarek Üye · 555 mesaj

AAH AAAH BI BABAMDA BIRAKSAA:(
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm.. Bence Arkadaşlarınıza, ailenize kısacası çevrenizdeki herkese sigarayı bıraktığınızı söyleyin. Kendinizi ilk bir-iki hafta içinde tedirgin hissedebilirsiniz. Ama bunlar geçicidir. Herkesten yardım ve anlayış beklediğinizi iletin.

ve aleyküm selam kardeşim.. insanlar anlayış gösterse de göstermese de biz önce kendi bedenimize anlayış göstereceğiz.. ve ona sigara gibi bir eziyeti çektirmenin haksızlığını ve vebalini düşünmeliyiz.. biz önce kendimize anlayış göstereceğiz.. biz kendimize anlayış gösteremiyorsak, başkalarından da beklememeliyiz.

Zaten biz de şuan sigara içenlere anlayış göstermiyormuyuz ? ben onu demek istedim:D:DAllaha emanet olun... B)
_Resul_

_Resul_

trabzonlu20 yazdı:

Bırakır inşallah B)B)B)
TRABZONLU20_BERRAK

TRABZONLU20_BERRAK

Mübarek Üye · 555 mesaj

Resul_Acer yazdı:
trabzonlu20 yazdı:

Bırakır inşallah B)B)B)

DENEDI aksam birakti sbaahin 7 sinde yine basladi insallah birakir yaa
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.