GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?

1.495 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
gunahkar_8174

gunahkar_8174

Üye · 30 mesaj

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!
paladin

paladin

Yeni Üye · 8 mesaj

RE: GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?

Allah senden razı olsun kardeş.Ne kadar etkilendim anlatamam..
kun_feyekun

kun_feyekun

Üye · 14 mesaj

Allah razı olsun kardesim cok duygulandım okurken İNSALLAH ALLAH bize de nasip eder...
SELAM VE DUA İLE...
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum..

Allah c.c. razı olsun kardeşim çok güzeldi..
Selametle
huseyny

huseyny

Üye · 33 mesaj

Allah razı olsun. bizlere de Hatem hazretleri gibi huşulu namazlar nasip etsin. amin!
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim.Rabbim razı olsun.çok güzel bir kıssaydı..
İbret alanlardan olmamız duasıyla..Selametle kalın..
fanidünya

fanidünya

Aktif Üye · 62 mesaj

allah razi olsun kardeşim allah tüm ibadetlerimizi hakkıyla yerine getirmeyinasip eylesin :evet
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM NAMAZIMIZI HUŞU İÇİND KILANLARDAN EYLESİN.RABBİME EMANET OLUN.:H
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Allah razı olsun kardeşim.
Selametle kalın inşallah.

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.