Güzel Namaz Kilabiliyor Muyuz?

2.092 görüntülenme · 26 yanıt

Paylaş:
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mübarek Üye · 1.470 mesaj

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da ' Evet' deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe' yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ' yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ' yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

ALLAH'I KAYBEDEN NEYİ BULUR !
ALLAH'I BULAN NEYİ KAYBEDER ?
B)
zimzum

zimzum

Aktif Üye · 51 mesaj

bende ... :(
RABBİM HEPİMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN İNŞALLAH..
AMİN...
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

zimzumbende ... :(
RABBİM HEPİMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN İNŞALLAH..
AMİN...

Selamun aleyküm kardeşim . AMİN. Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul etsin. Namaz kılıyorsunuz belliki ama böyle namazlar herkese nasip olmaz insanın kendini geliştirmesi gerekir bu konuda. Namazı hem Rabbimizin emrettiği için hem de O'na bize bu lütuflarda bulunduğu için şükretmek için kılmamız gerekir . Bunun bilincinde olursak inşallah böyle namazlar bize de nasip olacaktır. Rabbim herkese nasip eylesin böylesine güzel namazları. Amin.
Hayırlı günler olsun inşallah kardeşim.

B)
kinacioglu

kinacioglu

Aktif Üye · 83 mesaj

Rabim Hepimze Böyle Namaz Kilmayi Nasip Eylesin
cennet_agaci

cennet_agaci

Mübarek Üye · 2.468 mesaj

Esselamü Aleyküm meral kardeşim.Mevlam (c.c) razı olsun.Rabbim cümlemize böyle güzel namaz kılmayı nasip etsin..çoğu zaman namazlarımızda şeytanın vesveselerine uyuyoruz..aklımıza binbir çeşit şeyler gelıyor..Rabbım hakkıyla kılanlardan eylesın inşaAllah-u Teala...Rabbim kıldığımız namazları yüce dergahında kabul etsin...selam ve dua meralcim...Mevlama emanetsın ..B)
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

çok güzel çok etkilendim rabbim namazlarımızı kabul etsin hayırlı sabahlar
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

kinacioglu, post: 602422, member: 71287Rabim Hepimze Böyle Namaz Kilmayi Nasip Eylesin

AMİN! Rabbim ibadetlerine riya kaçırmayanlardan eylesin. Selametle kalınız. Hayırlı günler.

B)
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

cennet_agaciEsselamü Aleyküm meral kardeşim.Mevlam (c.c) razı olsun.Rabbim cümlemize böyle güzel namaz kılmayı nasip etsin..çoğu zaman namazlarımızda şeytanın vesveselerine uyuyoruz..aklımıza binbir çeşit şeyler gelıyor..Rabbım hakkıyla kılanlardan eylesın inşaAllah-u Teala...Rabbim kıldığımız namazları yüce dergahında kabul etsin...selam ve dua meralcim...Mevlama emanetsın ..B)

B)B)B)

Ve aleyküm selam ablam. Rabbim senden de tüm müslüman kardeşlerimizden de razı olsun . Haklısın abla çoğu zaman şeytan bizi kandırıyor acele ettiriyor ya da abdesti geç aldırıyor bize düşen şeytana bir dost gibi değil; bir düşman gibi davranmak ona kanmamak. Ama bazen kanıyoruz iblisin dediklerine. Rabbim af buyursun. Bu güzel dualarına da binlerce kez AMİN. AMİN.AMİN.
Bu arada moralin nasıl ablam ?

B)
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

cerennurumçok güzel çok etkilendim rabbim namazlarımızı kabul etsin hayırlı sabahlar

AMİN.AMİN.AMİN.
Etkilenmemek elde değil ki ablacığım. Ne mutlu namazlarını böyle kılanlara.
Sana da hayırlı günler olsun inşallah abla.

B)
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

selamun aleykum.

"""Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!"""

ya ben.koskoca bir hiç.
AMA UMARIM ALLAHIMDAN,HAKKIYLA KILMAMADIYSAMDA ONUN RAHMETİ VE MERHAMETİ HER GÜNAH VE HATAYI KAPATIR.HATA VE GÜNAHLARIMDAN ALLAHIM SANA SIGINIRIM.AMİN.
selametle kal kardeşim.
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

kasım hadiselamun aleykum.

"""Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!"""

ya ben.koskoca bir hiç.
AMA UMARIM ALLAHIMDAN,HAKKIYLA KILMAMADIYSAMDA ONUN RAHMETİ VE MERHAMETİ HER GÜNAH VE HATAYI KAPATIR.HATA VE GÜNAHLARIMDAN ALLAHIM SANA SIGINIRIM.AMİN.
selametle kal kardeşim.

Ve aleyküm selam abim. Allah ;sana , tüm müslüman alemine , sonra da bana nasip eyler böyle namaz kılmayı inşallah abi. Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul buyursun. Amin.
Hayırlı günler olsun inşallah .

B)
Mesa'

Mesa'

Aktif Üye · 59 mesaj

sa allah razı olsu ilk önce
rabbim hepimize böle namaz kılmayı nasip etsin inş
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Selamün aleyküm...Bu güzel paylaşımı bizlere hatırlattığınız için rabbim sizden kat kat razı olsun inşallah...

Hayırlı akşamlar...Allah(c.c)'ya emanet olun..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim...ne güzel bir namaz ALLAHım o namazdan alınan tadı bize de nasip eyle...ALLAHım eda ettiğimiz namazlarımızı noksanlarıyla, eksikleriyle kabul buyur...amin amin...selamün aleyküm kardeşim...ALLAHa emanet olunuz...
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Mesa'sa allah razı olsu ilk önce
rabbim hepimize böle namaz kılmayı nasip etsin inş

Ve aleyküm selam . Rabbim sizden de razı olsun inşallah.
Rabbim hepimize böle namaz kılmayı nasip etsin inşAllah (Amin!) .
Selametle kalınız.

B)
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

_Resul_Selamün aleyküm...Bu güzel paylaşımı bizlere hatırlattığınız için rabbim sizden kat kat razı olsun inşallah...

Hayırlı akşamlar...Allah(c.c)'ya emanet olun..

Ve aleyküm selam. Allah sizden de razı olsun kardeşim. Rabbim hepimize böyle güzel namazlar eda etmeyi nasip eylesin . (AMİN!)
Selam ve dua ile...

B)
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

Im_muslimALLAH razı olsun kardeşim...ne güzel bir namaz ALLAHım o namazdan alınan tadı bize de nasip eyle...ALLAHım eda ettiğimiz namazlarımızı noksanlarıyla, eksikleriyle kabul buyur...amin amin...selamün aleyküm kardeşim...ALLAHa emanet olunuz...

AMİN. AMİN. AMİN.
Ve aleyküm selam kardeşim. Rabbim ; sizde dahil olmak üzere tüm müslüman aleminden razı olsun inşallah.
Siz de Allah'a emanet olunuz...

B)
ozeroz

ozeroz

Üye · 27 mesaj

Allah razı olsun inşaAllah Yüce Rabbimiz huşu ile böyle namazlar kılmayı nasip eder...
Selam ve dua ile...
-Yalancı_Dünya-

-Yalancı_Dünya-

ozerozAllah razı olsun inşaAllah Yüce Rabbimiz huşu ile böyle namazlar kılmayı nasip eder...
Selam ve dua ile...

AMİN. AMİN. AMİN.
Selamun aleyküm kardeşim Rabbim hepimizden razı olsun. Allah tüm müslüman alemine nasip eylesin böylesine kılınan namazları. Rabbim yolundan ayırmasın.
Selametle kalın inşallah.

B)
hüzünlüköprü

hüzünlüköprü

Kıdemli Üye · 342 mesaj

S.A. kardeşim ALLAH razı olsun ve hepimize böyle namaz kılmayı nasip etsin
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.