RE: COCA COLA İLE "ÖLÜM FORMÜLÜ"
siyah_inci87 yazdı:
andelib yazdı:
sevgili kardeşlerim.bir kural vardır "eşyada esas helale yakınlık"
yani bir şeyin haramlığı kesin ispat edilmedikçe haram olmaz.ama şüphelidir.araştırmak gerek.
cococola ve pepsi haram diye ezher üniversitesi fetva yayınlamış.içerisinde domuz atıklarına rastlanılmış.analizlerde tabi.
kala turka için henüz böyle bir durum yok.
ama çamlıca gazoz da alkol çıkmış.ne kadar doğru bilmiyorum.
alkolleşme olmuş herhalde.içindeki maddelerde bir bozulma mı ne olmuş .bizzat aalkoli
koymamışlar yani.
çeşitli görüşler var yani ortada keesin bir şey yok
kesin delilleri ortaya konsa tabi güvenilir olursa haram deenilir.
içilmese daha iyi olur çünkü faydası yok.zararı var.haram olmasa bile mekruh tur
ama cocola haram denile bilir.:
çünkü
ırak savaşının sponsoru,pkk ye yardımları ve yahudi lerin vahşi yahudilerin olması hasebiyle yani .içilmemesi şart.el ezherin fetvasıda var tabi.fanta sprayt yedigün bunlarin ürünü olması sebebiyle içmemek lazım.
kola turka çamlıca ben şahsen içiyorum.ama kimseye tavsiye etmem.cococola yerine en azından tercih edilebilir.ispatlaanırsa haramlığı içmeyiz yani .sabır .deriz.
fare olayı mantıktan uzak.çünkü şirketler denetleniyor.eğer fare kanı varsa analizedilse ortaya çıkar.ve şirket kapatılır .herhalde.kepçeyle meyan kökü toplandığını ilk defa duyuyorum.
hem faare bitki kökünde yaşamazki fare varsa bile bitkide onu çıkarma yolları vardır herhalde.
ne yapalım güvenmek zorundayız aksi isapatlanana kadar.güvenilir kaynaklardan olması şart
eti mi yiyelim
pınar mı
maretmi
nestle
sanamı
............
..........
.....
yiyelim yani.
bunları derken tabi araştırma yapmamız gerek.o zaman ölçü belli zaten.
kendi gözüyle gören varsa buyuursun bizide aydınlatsın.yoksa susması lazım adamlar hakkında (ülker)su i zan a sebep olurlar kul hakkıdır.bilipte söylememekte suçtur tabi.
biraz uzun oldu .hakkınızı helal edin
eee biz cahiller şimdi napcaz bu konuda:(:(:(:(:(içelim mi?içmeyelim mi?şimdi.aklım karıştı yaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! iyice aydınlatın lütfen..:(:(:(:(:(:(
selametle...
S.A. KARDEŞLERİM.. BEN HER NE OLURSA OLSUN İÇİLMESİNE KARŞIYIM.. GEREK ŞÜPHELİ OLUŞUNDAN DOLAYI, GEREKSE SAĞLIK AÇISINDAN DOLAYI.. CİĞERLERİMİZ KARBONDİOKSİTİ DIŞARI VERMEK İÇİN ÇABA HARCARKEN BİZİM MANTIKSIZCA ASİTLİ ŞEYLERLE VÜCUDUMUZA KARBONDİOKSİT YÜKLEMESİ YAPMAMIZ NEKADAR DOĞRU SİZCE.. BUNU AKLINIZDA VİJDANINIZDA TARTIN VE ÖYLE KARAR VERİN.. ÜSTELİK BU ALKOL YANİ YA VARSA, YA YOKSA DİYE DÜŞÜNECEĞİMİZE SORUNU KÖKÜNDEN HALLETMEMİZ EN MANTIKLISI OLACAK SANIRIM..
HERKEZ KENDİ FİKRİNDE ÖZGÜRDÜR TABİKİ..
COCA COLAYA GELİNCE KESİNLİKLE KARŞIYIM.. UCUNDA YAHUDİLER VE ŞUANDA ONLARDAN ZULÜM GÖREN FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ VAR..
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNB)B)