ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.

76.127 görüntülenme · 652 yanıt

Paylaş:
MahmutSoyer

MahmutSoyer

Yeni Üye · 9 mesaj

aliye_aliye10- Kuranı kerimi teganni ile [şarkı okur gibi] okuyan hafıza, ne güzel okuyor demek.

Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:
“Şüphesiz bu Kur’ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur’ân’ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir.”(1)

Kaynaklar
1. İbn-i Mâce, İkame: 176.

SELAM VE DUA İLE
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

hüzünlüköprüa.s. kardeşim çok güzel a.e.o. kardeşim ellerine sağlık ALLAH'A emanet ol s.a.

Ve aleyküm selam kardeşim. Allah c.c razı olsun..Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.
ADBA

ADBA

Üye · 33 mesaj

Aliye Alla Razi Olsun .....selam Ve Duaile
aliye_aliye

aliye_aliye

MahmutSoyerSa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:
“Şüphesiz bu Kur’ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur’ân’ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir.”(1)

Kaynaklar

SELAM VE DUA İLE

Teganni, lûgatta nağme ile şarkı söylemek demektir. Kur’ân-ı Kerim’i okurken yapılan teganninin ise hem caiz olan hem de olmayan şekli vardır.

Caiz olmayan şekli, harflerin mahreçlerini ve tecvid kaidelerini bozarak yapılan bir okuyuş şeklidir. Mahreç ve tecvid kaidelerine riayet ederek sesin güzelleştirilmesi ise hadislerde caiz görülmüş, hattâ böyle sesi güzelleştirerek Kur’ân okunması tavsiye buyurulmuştur.Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

Selamün Aleyküm kardeşim.. ''Teganni'' kelimesi, Arapça'da ''sesi güzelleştirmek'' ve edebiyat terimi olarak ikinci anlamında da ''şarkı'' manasına gelmektedir.. Ve Kur'an'ın da şarkı söyler gibi okunması, herşeyden önce Allah c.c'nin kelamına ve Kur'an'ın vermek istediği mesaja binaen ters düşer..Tecvit kurallarını ve doğallığını yitirmeden sadece sesi güzelleştirmeye çabalayarak okumamız gerekir.. Bu bir sünnettir ve İlahi kelama saygı ve hürmet gayesiyledir. Selam ve dua ile.
aliye_aliye

aliye_aliye

ADBAAliye Alla Razi Olsun .....selam Ve Duaile

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim.. Allah'a emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.
cahit27

cahit27

Yeni Üye · 1 mesaj

Dinsizlere şerefli kâfir demek; çalgı aleti ile ilâhi söylemek; O, cimrilerin Allahı demek; Allah, her yerdedir demek.

Kardeş kusura bakmayın burada ifade edilen Allah her yerdedir demek de mi sakıncalı açıklar mısınız.Çünkü biz Allah nerede dendiğinde Allah her yerde deriz.Yanlışsa düzeltelim lütfen.
aliye_aliye

aliye_aliye

cahit27Dinsizlere şerefli kâfir demek; çalgı aleti ile ilâhi söylemek; O, cimrilerin Allahı demek; Allah, her yerdedir demek.

Kardeş kusura bakmayın burada ifade edilen Allah her yerdedir demek de mi sakıncalı açıklar mısınız.Çünkü biz Allah nerede dendiğinde Allah her yerde deriz.Yanlışsa düzeltelim lütfen.

Selamün Aleyküm kardeşim..Bu konuyu ben de daha önce Diyanet'te görev yapmış bir hocamıza sordum.. ''Allah c.c nerededir?'' sorusuna yanıt olarak, her zaman şunu söylemeliyiz demişti : ''Allah c.c mekandan münezzehtir. Mekana muhtaç değildir.Mekanı, O yaratmıştır.'' deyiniz.' demişti.. ''Her yerdedir.'' derken dahi yine O'na bir mekan isnat etmiş oluyoruz..''Mekandan münezzehtir.'' dememiz, O'nun şanına ve uluhiyetine söylenebilecek daha doğru bir ifade.Bu konumun yazısı Mehmet Paksu'ya ait. Sorularla İslamiyet bölümünde de kendisinin eserlerinden faydalanılarak birçok soruya cevap verilmiş..Kaynaktan yana şüpheleriniz var ise, kendiniz de oradan araştırabilirsiniz inşallah... Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.
Turgay.

Turgay.

Kıdemli Üye · 337 mesaj

mustafa_11KADIN VE ERKEKTE ............

Başkalarının üye adlarını taklit ederek bunları yapınca eline ne geçiyor.
gulguzeli384

gulguzeli384

Yeni Üye · 1 mesaj

aslında biliçsizce söylüyoruz bunları allah affetsin
aliye_aliye

aliye_aliye

gulguzeli384aslında biliçsizce söylüyoruz bunları allah affetsin

Amin inşallah kardeşim. İstifadeli olması duası ile. Selametle kalın.
bedriye23

bedriye23

Üye · 22 mesaj

paylaşımın için allah razı olsun, bazen bu sözlerin kullanıldığına şahit oluyorum. inşallah bundan sonra uyaracağım.
aliye_aliye

aliye_aliye

bedriye23paylaşımın için allah razı olsun, bazen bu sözlerin kullanıldığına şahit oluyorum. inşallah bundan sonra uyaracağım.

Allah c.c sizden de razı olsun..Teşekkür ederim ilginiz için. Rabbimiz c.c sizi bu hayra vesile eylesin inşallah..Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek duası ile..Selametle kalın..B)
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Allah Razi Olsun Ablam Mevla Bizi Kendine Layik Kullardan Eylesin
son osm@nlı
aliye_aliye

aliye_aliye

hafizkizAllah Razi Olsun Ablam Mevla Bizi Kendine Layik Kullardan Eylesin

Allah c.c razı olsun sizden de ebeden güzel kardeşim. Muvaffak kılsın inşallah..Amin güzel dualarınıza..Rabbimize emanet olun. Selam ve baki dua ile inşallah..B)
ali092

ali092

Yeni Üye · 2 mesaj

ya bunlar cok tehlikeli sözler ALLAH bu sozleri bize soylettirmesin
aliye_aliye

aliye_aliye

ali092ya bunlar cok tehlikeli sözler ALLAH bu sozleri bize soylettirmesin

Amin inşallah kardeşim. Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek duası ile..
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

aliye_aliye
Teganni, lûgatta nağme ile şarkı söylemek demektir. Kur’ân-ı Kerim’i okurken yapılan teganninin ise hem caiz olan hem de olmayan şekli vardır.

Caiz olmayan şekli, harflerin mahreçlerini ve tecvid kaidelerini bozarak yapılan bir okuyuş şeklidir. Mahreç ve tecvid kaidelerine riayet ederek sesin güzelleştirilmesi ise hadislerde caiz görülmüş, hattâ böyle sesi güzelleştirerek Kur’ân okunması tavsiye buyurulmuştur.Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

Selamün Aleyküm kardeşim.. ''Teganni'' kelimesi, Arapça'da ''sesi güzelleştirmek'' ve edebiyat terimi olarak ikinci anlamında da ''şarkı'' manasına gelmektedir.. Ve Kur'an'ın da şarkı söyler gibi okunması, herşeyden önce Allah c.c'nin kelamına ve Kur'an'ın vermek istediği mesaja binaen ters düşer..Tecvit kurallarını ve doğallığını yitirmeden sadece sesi güzelleştirmeye çabalayarak okumamız gerekir.. Bu bir sünnettir ve İlahi kelama saygı ve hürmet gayesiyledir. Selam ve dua ile.

-_________selamünaleyküm güzel kardeşim ....
ben vaktiniz varsa bir konuda fikrinizi almak istiyorum... In MÜSLİM kardeşimin bir formu vardı yasin okuyan çocuk onu dinlemenizi ve bu konuda fikrinizi merak ediyorum rica etsem boş bir zamanınıda bakarsanız çünkü gönül rahatlıgıyla dinleyemiyorum şarkı söyler gibi okudugunu düşünüyorum... ama bu konuda bir fikrim yok mümkünmüdür kardeşim
rabbime emanetsiniz hayırla kalın___________-
aliye_aliye

aliye_aliye

aminenur-_________selamünaleyküm güzel kardeşim ....
ben vaktiniz varsa bir konuda fikrinizi almak istiyorum... In MÜSLİM kardeşimin bir formu vardı yasin okuyan çocuk onu dinlemenizi ve bu konuda fikrinizi merak ediyorum rica etsem boş bir zamanınıda bakarsanız çünkü gönül rahatlıgıyla dinleyemiyorum şarkı söyler gibi okudugunu düşünüyorum... ama bu konuda bir fikrim yok mümkünmüdür kardeşim
rabbime emanetsiniz hayırla kalın___________-

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Şu an müsaitim, bakabilirim..Bana konunun linkini verebilir misiniz, rica etsem? Dinlemek isterim inşallah..Siz de Rahman ve Rahim olan Dost'a emanetsiniz güzel kardeşim..Selam ve baki dua ile inşallah.
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

güzel kardeşim baktım you tube de erişimde bir sorun var engellenmiş ...bir kaç güne inşallah erişim kolaylaşır.. ozaman bakalım yada siz bulabilirmisiniz başka yerden bilemiyorum....kız çocuguydu çok güzel okuyor insanı mest ediyor ama şüphelerim var ...ben IN müslim kardeşimin formunu ön panele çıkarayım inşallah izleme imkanımız olur
teşekkür ederim kardeşim hakkınızı helal edin.selamün aleyküm
aliye_aliye

aliye_aliye

aminenur, post: 616741, member: 20924güzel kardeşim baktım you tube de erişimde bir sorun var engellenmiş ...bir kaç güne inşallah erişim kolaylaşır.. ozaman bakalım yada siz bulabilirmisiniz başka yerden bilemiyorum....kız çocuguydu çok güzel okuyor insanı mest ediyor ama şüphelerim var ...ben IN müslim kardeşimin formunu ön panele çıkarayım inşallah izleme imkanımız olur
teşekkür ederim kardeşim hakkınızı helal edin.selamün aleyküm

Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Evet haklısınız, Youtube'a şimdi baktım, videolar hata mesajı veriyorlar:(... Okuyan kişinin ismini biliyorsanız, ben yine de bir şekilde dinlemeye çalışırım güzel kardeşim.. Biz de Hatim CD'leri var, çocuklar da seslendiriyorlar aynı zamanda..Şayet o isim, CD'lerimizde var ise dinleyebilirim.. Est. güzel kardeşim, hakkımız yoktur, var ise de helal hoş olsun daimen.. Ben teşekkür ederim..Rabbimize emanet olun..Selam ve baki dua ile inşallah..B)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.