BU DURUMDA OLDUĞUNU SANMAYAN ARKADAŞLARIM SAVUNMAYA GEÇMESİN KENDİLERİNİ HERKES YAPTIĞININ FARKINDADIR. VE UMARIM DÜZELTMELERİ GEREKEN DURUMU ANLAMIŞLARDIR. SAYGILARIMLA
YARADAN RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN'
1.425 görüntülenme · 16 yanıt
cengo571 yazdı:Kardeşim yazdıklarınız anlaşılmadı eğer biraz açabilirseniz eminimki size daha net yardımcı olabileceğiz.SELAM VE DUA İLE
SİTEDE KOYU ANLAMDA DÜŞÜNEN VE İNSAN KAZANMAK DEĞİL KAYBETMEK İÇİN UĞRAŞANLARIDA FARKEDİYOR OLMALISINIZ. SİZDEN YARDIMDA BULUNAN İNSNLARI İTMEYİNİZ BAKIN ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM
BU DURUMDA OLDUĞUNU SANMAYAN ARKADAŞLARIM SAVUNMAYA GEÇMESİN KENDİLERİNİ HERKES YAPTIĞININ FARKINDADIR. VE UMARIM DÜZELTMELERİ GEREKEN DURUMU ANLAMIŞLARDIR. SAYGILARIMLA
YARADAN RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN'
paradise_angel yazdı:
esselamün aleyküm kardeşim benim de dikkatimi çeken bir olay inşallah onlarda bunun farkına varır da düzeltirler kendilerini
rabbim yar ve yardımımız olsun allah a emanet olun dua ile
nohco yazdı:
haklisiniz kardesim gecen cuma gunu bu konu benide rahatsiz etti namaz kilmayi isteyen bir kardesimize sen once git basini kapat dendi hatta dahada ileri gidildi bukonuda kardesimiz cok uzuldu bende uzuldum cunku herkes ayni ortamda degil farkli ortamlarda buyuduk kendi dogrumuzu bulduk bunun icin yardim isteyince kucumsendik yanlis olan bence bu tutumdur
nohco yazdı:
haklisiniz kardesim gecen cuma gunu bu konu benide rahatsiz etti namaz kilmayi isteyen bir kardesimize sen once git basini kapat dendi hatta dahada ileri gidildi bukonuda kardesimiz cok uzuldu bende uzuldum cunku herkes ayni ortamda degil farkli ortamlarda buyuduk kendi dogrumuzu bulduk bunun icin yardim isteyince kucumsendik yanlis olan bence bu tutumdur
cengo571 yazdı:
ŞÖYLE Kİ KARDEŞİM BAZI FORUMLARDA GÖRÜYORUM Kİ YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNU FARKEDİP NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ SORAN BAZI KARDEŞLERİME VERİLEN CEVAPLAR YANLIŞ VE TERS OLUYOR VE KAYBEDİYORUZ İNSANLARI DİYORUM Kİ BİR İNSAN ZİNA YAPIYOR OLSA DAHİ GELİP BEN BÖYLE BÖYLE YAPTIM PİŞMANIM VE YAPMAM GEREKENLER NEDİR TÖVBE KONUSUNDA DEDİĞİNDE CEVAP ZİNANIN CEZALARINDAN BAHSEDİP HELEKİ DAHADA ABARTILIP İBADETLERİNİN BİLE KABUL OLMAMASI İHTİMALDİR DEMEK NE DERECE BİR KURTARMA ÇABASIDIR BİLEMİYORUM.
DEMEK İSTEDİĞİM YAPICI OLALIM LÜTFEN GEÇENDE YAZMIŞTIM MÜSLÜMANLIĞIN ASLİ GÖREVLERİNDEN BİRİDİR DÜŞMÜŞ OLAN YAHIT DÜŞMEKTE OLAN BİR KARDEŞİMİZİN ELİNDEN TUTMAK. ONU İTERSEK SORUMLU DURUMA GELRİZ BU BENİ ÇOK ÜZER HELEKİ İSLAMDAN SOĞUTMAK ADINA ETRAFIMIZDA BUKADAR ÇOK ETKEN VARKEN BİRDE BİZLERİN BU TUTUMU TAMAMİYLE BÜYÜK BİR KAYIBA SEBEBİYET VERİR. BİR YANDAN DA İSLAMİYETİ ÖĞRENME ÇABASINDA OLAN KARDEŞLERİMİZEDE BÜYÜK BİR ZARARIMIZ DOKUNUR.
ALLAH NEFSİMİZE UYUP YANLIŞ CEVAPVAR VERMEMİZDEN BİZLERİ SAKINSIN
Resul_Acer yazdı:
nohco yazdı:
:o:o:o Nasıl olur...Bu siteden bide üyeliği iptal edilmiştir heraldeB)
nohco yazdı:
aska mecnun yazdı:
cengo571 yazdı:
ŞÖYLE Kİ KARDEŞİM BAZI FORUMLARDA GÖRÜYORUM Kİ YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNU FARKEDİP NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ SORAN BAZI KARDEŞLERİME VERİLEN CEVAPLAR YANLIŞ VE TERS OLUYOR VE KAYBEDİYORUZ İNSANLARI DİYORUM Kİ BİR İNSAN ZİNA YAPIYOR OLSA DAHİ GELİP BEN BÖYLE BÖYLE YAPTIM PİŞMANIM VE YAPMAM GEREKENLER NEDİR TÖVBE KONUSUNDA DEDİĞİNDE CEVAP ZİNANIN CEZALARINDAN BAHSEDİP HELEKİ DAHADA ABARTILIP İBADETLERİNİN BİLE KABUL OLMAMASI İHTİMALDİR DEMEK NE DERECE BİR KURTARMA ÇABASIDIR BİLEMİYORUM.
DEMEK İSTEDİĞİM YAPICI OLALIM LÜTFEN GEÇENDE YAZMIŞTIM MÜSLÜMANLIĞIN ASLİ GÖREVLERİNDEN BİRİDİR DÜŞMÜŞ OLAN YAHIT DÜŞMEKTE OLAN BİR KARDEŞİMİZİN ELİNDEN TUTMAK. ONU İTERSEK SORUMLU DURUMA GELRİZ BU BENİ ÇOK ÜZER HELEKİ İSLAMDAN SOĞUTMAK ADINA ETRAFIMIZDA BUKADAR ÇOK ETKEN VARKEN BİRDE BİZLERİN BU TUTUMU TAMAMİYLE BÜYÜK BİR KAYIBA SEBEBİYET VERİR. BİR YANDAN DA İSLAMİYETİ ÖĞRENME ÇABASINDA OLAN KARDEŞLERİMİZEDE BÜYÜK BİR ZARARIMIZ DOKUNUR.
ALLAH NEFSİMİZE UYUP YANLIŞ CEVAPVAR VERMEMİZDEN BİZLERİ SAKINSIN
Gönül isterdiki bu konular Soru Sorun, Soru -Cevap bölümüne sorulsun ordan cevap verilsin.. Ama öyle olmadı insanlarımızda Bence sence Onca demeyi uygun gördü ama bilmezlerki konu fetva vermeye dayanıyorsa günahın ne denli olacağını...
Alemlerin Rabbi olan Allah buyuruyor; Kulum bildiğini bilmeyenden esirgerse kıyamet günü ağazına Ateşten gemler Vurulacaktır. diye yanlış hatırlamıyorsam ayetin meali böyle idi ancak inşAllah kaynağa bakıp bu bilğiyi tekrar paylaşıcam..
Önemli bulduğunuz konularınızı forumlarda açmayınız.. Bizlere yöneltiniz yardımcı olalım Malesef herkes görevini çok iyi yerine getiremiyor... Bilende bilmeyende konuşmaya çalışıyor.. Umarım verdiğim mesaj alınmıştır. Allah'a emanet olun selam ve dua ile selameünelyküm;
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14883-ikinci-bir-durum-uzgunum · 20.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.