Niçin Evlenmiyor

18.016 görüntülenme · 76 yanıt

Paylaş:
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

allah razı olsun kardeşim,çok güzelbi paylaşım olmuş.
zordak

zordak

Yeni Üye · 1 mesaj

selamun eleykum abilerim ablalarım ben bu formunuza yeni uye oldum
bilseydim daha once olurdum umarım burdan bir ders lırım sız deyerli abilerim
yuzun den yaşım daha 18 işallah ilerki zaman larda deyiş mem herkese hayırlı akşam lar=?
=EnEs=

=EnEs=

Yeni Üye · 0 mesaj

Ben tam olarak anlamadim. Beni yanlis anlamayin. 16 Yasindayim ve ileride bir aile kurucagim ve evlendigim kisiyle ahirete kadar evlenmis olucagiz diye evlenicegiz.. Ama simdi bu hikayeyi okuyunca aklim karisti. Nasil yani evlenmeyelim? Simdi bu zamanki insanlar bunu kotuye yorumlayabilir, "iyi evlenmeyelim ve istedigimiz herseyi yapalim evlenmeyerek". Cunku Erkek kendisini tutamaz. Aci bir gercek ama tutamaz. Kusura bakma, Turkcemde çok iyi degil :D
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

=EnEs=Ben tam olarak anlamadim. Beni yanlis anlamayin. 16 Yasindayim ve ileride bir aile kurucagim ve evlendigim kisiyle ahirete kadar evlenmis olucagiz diye evlenicegiz.. Ama simdi bu hikayeyi okuyunca aklim karisti. Nasil yani evlenmeyelim? Simdi bu zamanki insanlar bunu kotuye yorumlayabilir, "iyi evlenmeyelim ve istedigimiz herseyi yapalim evlenmeyerek". Cunku Erkek kendisini tutamaz. Aci bir gercek ama tutamaz. Kusura bakma, Turkcemde çok iyi degil :D

hayır kardeşim siz yanlış anlamışsınız.o zat öyle bir nefse sahip ki ahireti kurtarmadan dünya işlerine bakmıyor.ama bizim nefsimiz...hem evlilik kötü birşey olsa Peygamber efendimiz evlenir miydi?dediğiniz gibi bu zamanda evlenmekle erkekler biçare nefislerine hakim olmuş oluyorlar.kadınlarda kendilerini diğer erkeklerden muhafaz etmiş oluyorlar.
=EnEs=

=EnEs=

Yeni Üye · 0 mesaj

Evet simdi anladim. Tesekkur ederim.
Bilal-i Habesi

Bilal-i Habesi

Yeni Üye · 9 mesaj

RABBIM razi olsun bu guzel paylasim icin kardesim. Burada asil anlatilmak istenen bir cok kardesimizin de soyledigi gibi bizden onceki muhterem insanlarin ALLAH dostlarinin nefislerine nasil hakim olduklaridir. Simdiki bizler onlarin tirnaklari olamayiz malesef. ALLAH bizleri cehennem atesinden ve nefsimize uymaktan muhafaza eylesin insallah.
matematikce

matematikce

Üye · 16 mesaj

rabbim razi olsun...
kış meleği

kış meleği

Kıdemli Üye · 280 mesaj

keşke bizlerde onlar kadar yürekli olabilsek ve nefsimize uymasak
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

yun_us25, post: 355930, member: 44709SELAMU ALEYKÜM KARDEŞ.......BİZİM BU ZATI MUHTEREMLER GİBİ OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL,BİZ ONLAR GİBİ NEFSİMİZE YÖN VEREMİYORUZ KALDIKİ NEFSİMİZ BİZİ YÖNLENDİRİYOR ;HELEKİ ŞU AHİR ZAMANDA EVLİLİK NEFSİN YARISINI ELDE TUTMAK DEMEKTİR.....SELAM VE DUA İLE

haklısınız...

selam ve dua ile...
güllerinengüzeli

güllerinengüzeli

Kıdemli Üye · 127 mesaj

allah razi olsun.....emeginize saglik
elifffff

elifffff

Mübarek Üye · 1.217 mesaj

esselamün aleyküm çok güzel bir paylaşım olmuş selametle..
ؤشىثق

ؤشىثق

Kıdemli Üye · 148 mesaj

Allah Razı OLsun ...
abdullah1354

abdullah1354

Kıdemli Üye · 135 mesaj

salihaPeygamber Efendimizin(s.a.v.)'in büyük sünnetlerinden biri evlenmektir. hele şimdi ahir zamanda sünnetlere azı dişimizle yapışmalıyız. denildiğin gibi bi o zatlar gibi olamayız.
selam ve dua ile...

aynı fikirdeyim kardeşim
Muhtazaf

Muhtazaf

Mübarek Üye · 9.743 mesaj

Peygamber (SAS) Efendimiz, "Nikâh benim sünnetimdir.
Benim sünnetime uymayan benden değildir." buyuruyor.
Genel kaide budur.
Herkes bu kaideye uymasa, Türkiye biter, İslâm alemi biter.
Çocuklar olmadığı için, bir nesil sonra ortada insan kalmaz.
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

masaAllah.. Otesini demeye haddim yok .. Allah razi olsun (:
cemcemil

cemcemil

Kıdemli Üye · 177 mesaj

bu hikayeden acayip sonuçlarda çıkabilir güzel bir açıklamada yapılmalı bilmeyen biri evlenenler ahireti için çalışamaycak mı evlilik sünnet değilmiydi,evlenen yoldan mı çıkıyorda böyle demiş diye düşünür.
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

peygamberleri erenleri rehber alıp Mahşerde hasan basri için dünürcü olur meleklere gideriz İnşallah. istetiriz Rabia yı. :D
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.