Niçin Evlenmiyor
18.016 görüntülenme · 76 yanıt
selamun eleykum abilerim ablalarım ben bu formunuza yeni uye oldum
bilseydim daha once olurdum umarım burdan bir ders lırım sız deyerli abilerim
yuzun den yaşım daha 18 işallah ilerki zaman larda deyiş mem herkese hayırlı akşam lar=?
bilseydim daha once olurdum umarım burdan bir ders lırım sız deyerli abilerim
yuzun den yaşım daha 18 işallah ilerki zaman larda deyiş mem herkese hayırlı akşam lar=?
=EnEs=
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Ben tam olarak anlamadim. Beni yanlis anlamayin. 16 Yasindayim ve ileride bir aile kurucagim ve evlendigim kisiyle ahirete kadar evlenmis olucagiz diye evlenicegiz.. Ama simdi bu hikayeyi okuyunca aklim karisti. Nasil yani evlenmeyelim? Simdi bu zamanki insanlar bunu kotuye yorumlayabilir, "iyi evlenmeyelim ve istedigimiz herseyi yapalim evlenmeyerek". Cunku Erkek kendisini tutamaz. Aci bir gercek ama tutamaz. Kusura bakma, Turkcemde çok iyi degil :D
=EnEs=Ben tam olarak anlamadim. Beni yanlis anlamayin. 16 Yasindayim ve ileride bir aile kurucagim ve evlendigim kisiyle ahirete kadar evlenmis olucagiz diye evlenicegiz.. Ama simdi bu hikayeyi okuyunca aklim karisti. Nasil yani evlenmeyelim? Simdi bu zamanki insanlar bunu kotuye yorumlayabilir, "iyi evlenmeyelim ve istedigimiz herseyi yapalim evlenmeyerek". Cunku Erkek kendisini tutamaz. Aci bir gercek ama tutamaz. Kusura bakma, Turkcemde çok iyi degil :D
hayır kardeşim siz yanlış anlamışsınız.o zat öyle bir nefse sahip ki ahireti kurtarmadan dünya işlerine bakmıyor.ama bizim nefsimiz...hem evlilik kötü birşey olsa Peygamber efendimiz evlenir miydi?dediğiniz gibi bu zamanda evlenmekle erkekler biçare nefislerine hakim olmuş oluyorlar.kadınlarda kendilerini diğer erkeklerden muhafaz etmiş oluyorlar.
=EnEs=
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
RABBIM razi olsun bu guzel paylasim icin kardesim. Burada asil anlatilmak istenen bir cok kardesimizin de soyledigi gibi bizden onceki muhterem insanlarin ALLAH dostlarinin nefislerine nasil hakim olduklaridir. Simdiki bizler onlarin tirnaklari olamayiz malesef. ALLAH bizleri cehennem atesinden ve nefsimize uymaktan muhafaza eylesin insallah.
keşke bizlerde onlar kadar yürekli olabilsek ve nefsimize uymasak
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
yun_us25, post: 355930, member: 44709SELAMU ALEYKÜM KARDEŞ.......BİZİM BU ZATI MUHTEREMLER GİBİ OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL,BİZ ONLAR GİBİ NEFSİMİZE YÖN VEREMİYORUZ KALDIKİ NEFSİMİZ BİZİ YÖNLENDİRİYOR ;HELEKİ ŞU AHİR ZAMANDA EVLİLİK NEFSİN YARISINI ELDE TUTMAK DEMEKTİR.....SELAM VE DUA İLE
haklısınız...
selam ve dua ile...
salihaPeygamber Efendimizin(s.a.v.)'in büyük sünnetlerinden biri evlenmektir. hele şimdi ahir zamanda sünnetlere azı dişimizle yapışmalıyız. denildiğin gibi bi o zatlar gibi olamayız.
selam ve dua ile...
aynı fikirdeyim kardeşim
Peygamber (SAS) Efendimiz, "Nikâh benim sünnetimdir.
Benim sünnetime uymayan benden değildir." buyuruyor.
Genel kaide budur.
Herkes bu kaideye uymasa, Türkiye biter, İslâm alemi biter.
Çocuklar olmadığı için, bir nesil sonra ortada insan kalmaz.
Benim sünnetime uymayan benden değildir." buyuruyor.
Genel kaide budur.
Herkes bu kaideye uymasa, Türkiye biter, İslâm alemi biter.
Çocuklar olmadığı için, bir nesil sonra ortada insan kalmaz.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14356-nicin-evlenmiyor · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Niçin Evlenmiyor Dini sohbet 6 cevap
- Kur’ân’ımızı, Kitabımızı Niçin Okuyoruz, Niçin Okuyacağız? Kuran-ı Kerim 6 cevap
- Risale-i Nur Niçin Yürkçe Hale Getirilmiyo Risale-i Nur 21 cevap
- Şu halde niçin korkup Allah'ı aramıyorsunuz? İslami Bilgi ve Kaynaklar 35 cevap
- “Niçin müslüman oldum?” Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- ALLAH KAİNATI NİÇİN YARATMISTIR? Allah (c.c) Hazretleri 28 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.