Onlar niçin müslüman oldu?

1.321 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

(Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum.) Kaptan Kusto (Fransız)

Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan müslümanlığı seçtim. Cat Stevens (İngiliz)

İslâm, çağları ardında sürükliyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlarüstü dini seçmiş oldum. Roger Garaudy (Fransız)

Anarşinin ancak İslâm ahlâkına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım. Tına Gfanzıl (Alman)

İslâmda, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum. Thomas Clayton (Amerikalı)

İslâm, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiç bir dinde kardeşlik, İslâmdaki gibi değildir. Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı)

İslâm, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlâkı emrettiği için müslüman oldum. A.Uemura (Japon)

İslâmı akla da uygun bulup müslüman oldum. Cecilla Cannolly (Avusturyalı)

İlim Çinde de olsa alın hadisini okudum. İslâmın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum. Mr. Board (Amerikalı)

İslâm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevî her hususta en güzel kaideleri olan dindir. Albay Ronald Rockwell (Amerikalı)

İslâm dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum. B.Karai (Zengibar)

Putlara değil de, bir Allaha ibâdet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gözetmeyi emreden İslâmiyeti kabul ettim. Necaşi (Habeş İmparatoru)

Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi. Onun gibi şiirden anlıyan pek azdı. Kur'an-ı kerimi okuyunca, onun şiir ve beşeri bir söz değil, ilahi bir kelam olduğunu hemen anlayıp müslüman oldu.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

RE: Onlar niçin müslüman oldu?

SA KARDEŞİM ELALEMLER İSLAMA KOŞARKEN MÜSLÜMANLAR TÜRBANI NAMAZI KABULLENMİYOR ALLAH CC CÜMLEMİZİ ISLAH ETSİN
_Resul_

_Resul_

dinci yazdı:
SA KARDEŞİM ELALEMLER İSLAMA KOŞARKEN MÜSLÜMANLAR TÜRBANI NAMAZI KABULLENMİYOR ALLAH CC CÜMLEMİZİ ISLAH ETSİN

A.S Haklısınız...:( ALLAH RAZI OLSUN.B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
gecem

gecem

Mübarek Üye · 1.631 mesaj

az ve oz acıklamıssın bu konu ılgı kıtapta daha bır cok kişi var ....emegıne saglık
mtekik

mtekik

Mübarek Üye · 2.702 mesaj

s.a. karddeşim,
Evet yukarıdada bir kısmını yazdığın islamı seçenlerin seçiş sebebleri çok manidardır. Bu şuna benzer , bir kişi sürekli bir aydınlığın içinde olduğu zaman onun kıymetini bilmez, ama karanlıktan gelen biri bu nimeti çok iyi telakki edebilir.

Onun için biz bunun farkına vararak İSLÂMI ÖYLE GÜZEL YAŞAMALIYIZ Kİ; BİZİ ÖLDÜRMEYE GELEN BİZDE DİRİRLSİN.

K.S.E.O.
neslihantuncel

neslihantuncel

Kıdemli Üye · 473 mesaj

B)
derya_derya

derya_derya

Mübarek Üye · 606 mesaj

RABBİM İSLAMİYETİ HAKKIYLA YAŞAYANLARDAN EYLESİN BİZLERİ
_Resul_

_Resul_

gecem yazdı:
az ve oz acıklamıssın bu konu ılgı kıtapta daha bır cok kişi var ....emegıne saglık

Allah razı olsun...B)B)B)
_Resul_

_Resul_

mtekik yazdı:
s.a. karddeşim,
Evet yukarıdada bir kısmını yazdığın islamı seçenlerin seçiş sebebleri çok manidardır. Bu şuna benzer , bir kişi sürekli bir aydınlığın içinde olduğu zaman onun kıymetini bilmez, ama karanlıktan gelen biri bu nimeti çok iyi telakki edebilir.

Onun için biz bunun farkına vararak İSLÂMI ÖYLE GÜZEL YAŞAMALIYIZ Kİ; BİZİ ÖLDÜRMEYE GELEN BİZDE DİRİRLSİN.

K.S.E.O.

Aleykümselam...Çok güzel söylediniz...Allah razı olsun..B)B)
_Resul_

_Resul_

neslihantuncel yazdı:
B)

B)B)B)
_Resul_

_Resul_

derya_derya yazdı:
RABBİM İSLAMİYETİ HAKKIYLA YAŞAYANLARDAN EYLESİN BİZLERİ

Amin kardeş amin..Allah razı olsun..B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.