ERKEGİN TAKI TAKMASI

2.402 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

ERKEGİN TAKI TAKMASI DİNİZCE NASIL KARŞILANIR SORUYU HAYRETTİN KARAMAN HOCA YANITLIYOR
Soru:
Altın ve gümüş ziynet (süs malzemesi) niçin kadına helal de erkeğe haramdır?

Cevap:
İslam dini insanın, yaratılıştan gelen (tabîî, fıtrî) ihtiyaç ve eğilimlerine uygun bir yönlendirmeyi tercih ediyor, insanların uyumda zorluk çekecekleri teklifleri -buna dinin insana yönelik yüce amaçlarıyla ilgili- zorunluluk bulunmadıkça insanlara yüklemiyor. Bu cümleden olarak kadınların dış görünüşlerine daha çok önem verdiklerini ve süslenmeye eğilimlerinin erkeklerden daha fazla olduğunu göz önüne alarak, süslenmenin vazgeçilmez bir aracı olan zineti (altın, gümüş, mücevher veya âdi maddelerden yapılmış süs eşyasını) kadınların kullanmalarına izin veriyor. Erkeklere altın ve gümüş zineti, her iki cinse altın ve gümüşten yapılmış ev ve mutfak âletlerini (eşyasını) yasaklıyor. Yasaklıyor çünkü hem altın ve gümüşün ekonomik değerleri sebebiyle sandıklarda ve vücutlarda değil -özellikle nakit olarak kullanıldıkları devirlerde- piyasada bulunması gerekiyor, hem de erkeklerin süslenmeye değil, sadeliğe ve gerektiğinde savaş insanları olarak heybete ihtiyaçları bulunuyor.
Zafer

Zafer

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 350 mesaj

RE: ERKEGİN TAKI TAKMASI

Sağol kardeşim teşekkür ederim Ama erkeklere İpek ve altın takmak veya kullanmak caiz değil diye biliyordum B)
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

EVET (altın, gümüş, mücevher veya âdi maddelerden yapılmış süs eşyasını) BUNLAR CAİZ DEGİLDİR
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

evet kardeş paylaşımın güzeldi.. umarım okuyup bilğilenen olmuştur gümüşve altın tasla su içmek yemek yemek haramdır altın ise sadece cennette köşlerde erkekler kullanabileceklerdir... bu konu ile ilgili ap açık ayet vede hadisi şerif vardır.. şuan hatırlayamadım ama hatırlayınca sizlerler paylaşıcam selametle kim islamı kendine din seçtiyse kurallarına uymak zorundadır... kuralların uçunda ebedi sadet vardır...
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

VEYS

VEYS

Mübarek Üye · 1.350 mesaj

Erkeğe altın takması haramdır. Bakınız Peygamber efendimiz (s.a.v) ne buyuruyor

Kendi zamanında Numan bin Beşirin parmağındaki altın yüzüğü gören Resulullah efendimiz, (Cennete girmeden önce, niçin cennet ziynetini kullandın?) buyurdu. Demir yüzük kullanmaya başladı. Bunu görünce, (Niçin Cehennem eşyası taşıyorsun?) buyurdu. Bunu da çıkardı. Bronz yüzük taktı. Bunu görünce, (Niçin sende put kokusu duyuyorum?) buyurdu. Nasıl yüzük kullanayım, ya Resulallah dedi. (Gümüş yüzük takabilirsin. Ağırlığı da bir miskali [4.8 gramı] geçmesin ve sağ eline tak!) buyurdu. (Mevahib-i ledünniyye)
umarım etkileyici olmuştur sizlere

esen kalın
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

veys kardeşim hatırlamama yardımcı olsun sağolsın paylaşımın için tam yerin de vede kıvamında oldu selametle
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

VEYS

VEYS

Yardımcı olduysam ne mutlu bana

esen kalın
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

veys kardaşim allah razı olsun hadisi şerif konusunda
VEYS

VEYS

CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH

ESEN KALIN
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK...B)
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
fidan

fidan

Mübarek Üye · 947 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLER BEN NİŞANLIMA YÜZÜĞÜNÜ TAKSIN DİYE ÇOK BASKI YAPMIŞTIM ODA HARAM OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ AMA BEN OLSUN TAK DEMİŞTİM ŞİMDİ ONA BİR GÜMÜŞ YÜZÜK ALIP TAKAMASINI İSTİYCEM
A.E.O.
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

RABBİN OKUDUKLARIMLA AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH
Zinnire

Zinnire

Kıdemli Üye · 325 mesaj

yazan her kese tesekkurler.ayrica arkadaslar xristiyan alimler bu yakinlarda boyle kanaata gelmisler ki,altin esya erkek vucuduna zararliymis,yani (cok cok ozur dilerim acik yazima dair) cinsellik organlara zarar yetiriyor,kadinlarin yapisi baska oldugu icin onlari etkilemez.
Ne kadar yuce bizim kitap dimi arkadaslar? ta 14 asr bundan once her kese uyaran Kuran-i-kerimin soylediklerine zavalli hristiyan alemi sadece simdi gelip cikti...
Insallah her zaman ve her acidan Allah(c.c.) biz muslumanlari herkesden ustun kilar.....B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.