Müezzin Efendi Sen de Gidebilirsin

856 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

İnsanlara vâz ve nasîhat verirken gözlerini kapayarak anlatırdı. Fakat orada olanları kalb gözü ile görürdü. Merkez Efendi Balıkesir'e gittiğinde, bir Cumâ günü namazdan sonra kürsiye çıkıp vâz etti. Halk, Merkez Efendiyi tanımadıkları için, pek iltifât etmediler. Vâzı dinlemeyip, teker teker câmiden çıkarak gittiler.
Ve birbirlerine;
"Halvetî yolunun büyüklerindenmiş." diyorlardı.
Herkes çıktıktan sonra, müezzin efendi elinde kapının anahtarı olduğu hâlde kürsînin yanına varıp, gözü kapalı olarak konuşan Merkez Efendiye;
"Hoca efendi! Giderken câmiyi açık bırakma. Anahtarları buraya bırakıyorum. Çıkarken kitlemeyi unutma!" dedi.
Merkez Efendi gözünü açmadan;
"Müezzin efendi, sen de işine gidebilirsin. Bizim sohbetimizi siz dinlemiyorsunuz, fakat melâike-i kirâm dinlemektedirler." buyurdu ve vâzına devâm etti.
Biraz sonra câmiden gidenlerin hepsi geriye döndüler. O kadar çok insan toplandı ki, cemâati câmi almaz oldu.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: Müezzin Efendi Sen de Gidebilirsin

B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

ELLERİNİZE SAGLIK KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN....
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ
ALLAH (C.C) RAZI OLSUN.
YAZINI OKUYUNCA BİR AN OKULDA YAŞADIĞIM BİR OLAY AKLIMA GELDİ. BELKİ DAHA SONRA SİZLERLE PAYLAŞIRIM.
_Resul_

_Resul_

<DAMLA>, post: 477956, member: 61910ELLERİNİZE SAGLIK KARDEŞİM GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH'A EMANET OLUN....

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

MeHMeT KoÇ, post: 478421, member: 63469SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ
ALLAH (C.C) RAZI OLSUN.
YAZINI OKUYUNCA BİR AN OKULDA YAŞADIĞIM BİR OLAY AKLIMA GELDİ. BELKİ DAHA SONRA SİZLERLE PAYLAŞIRIM.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı oslun inşallah:..
Allah(c.c)'ya emanet olun..
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

s.a melekler zaten cenebı allahla konuşa bilen varlıklar.allahı da bizlerden daha iyi biliyorlar neden vaaz dinlesinler.sadece ne düşündüğüzü öğrenmek için sordum.selametle
_Resul_

_Resul_

Sorunuz varsa lütfen sorularla islamiyet bölümüne sorun..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.