AMA ÂCİL LÂZIM.
B)MEVSİMLER NASIL OLUŞUR?
B)GECE-GÜNDÜZ NASIL OLUŞUR?
ÖDEVİM VAR DAAAAAAAAAAAA....................
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
6.485 görüntülenme · 19 yanıt
bahar58 yazdı:
Mevsimler Nasıl Meydana Gelir?
Dünya, güneşin çevresindeki hareketini yaparken; düz değil de, bir yana eğik biçimde dönmektedir. Dünyanın bu eğik konumu nedeniyle, aynı anda güneş ışınları bir yarımküreye dik açıyla ulaşırken; diğerine eğik açıyla ulaşır. Böylece; her iki yarımkürede aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
(google da buldum:D insallah dogrudur)Allah zihin acikligi versin
resul acer yazdı:
bahar58 yazdı:
Mevsimler Nasıl Meydana Gelir?
Dünya, güneşin çevresindeki hareketini yaparken; düz değil de, bir yana eğik biçimde dönmektedir. Dünyanın bu eğik konumu nedeniyle, aynı anda güneş ışınları bir yarımküreye dik açıyla ulaşırken; diğerine eğik açıyla ulaşır. Böylece; her iki yarımkürede aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
(google da buldum:D insallah dogrudur)Allah zihin acikligi versin
:D:D Belki bende ordan bulmuşumdur:D:D
CENNET GULU yazdı:
ARKADAŞLAR SİZE İKİ SORUM VAR...
AMA ÂCİL LÂZIM.
Eksen: Kutup noktaları arasında uzandığı varsayılan çizgidir.
Dünya, Güneş çevresinde elips biçimndeki yörüngeyi takip ederik döner.
baba431 yazdı:
arkadaşlar bence Taktiri İlahidir. bunlar yani dünyanın eğik olmasıymış güneş ışınlarının gelişiymiş bahane :) coğrafyayla pek aram yok kusura bakma yardımcı olamıyıcam.
baltefsiri yazdı:
CENNET GULU yazdı:
ARKADAŞLAR SİZE İKİ SORUM VAR...
AMA ÂCİL LÂZIM.
KARDEŞİM COĞRAFYADAN YILLIK ÖDEVİ ALDIN MI?.....
Resul_Acer yazdı:
1)Dünyamız, kendi etrafında dönüşü sırasında yörüngesine göre hafif eğik bir pozisyonda durur. Bu da; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olarak adlandırdığımız dört mevsimin oluşmasının tek sebebidir.
2)Dünya kendi ekseni etrafındaki bir dönme hareketini 24 saatte tamamlar. Bu süreye 1 gün denir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken güneşe dönük olan yüzü aydınlık olur. Burada gündüz olur. Dünyanın güneşe dönük olmayan yüzü ise ışık alamadığı için karanlık olur. Burada ise gece olur.
huzunlu_gurbet yazdı:
ben anlayamadim cennet gulu kardesim sen degilmiydin ki o sorulari sorupta odevim var deyip cevap isteyen????? simdide ben daha 5.sinifa gidiyorum daha cografya dersim yokki diyorsun yanlis anladiysam ozur dilerim ama boyle yapmamalisin bence,sanki oraya sana yardim edebilmek için cevap yazan kardeslerimle tabiri caiz se dalga geçmissin gibi oldu. dedigim gibi yanlis anladiysam ozur dilerim selam ve dua ile ALLAH,a emanet ol.:@:@:o:o
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14059-arkadaslar-allah-rizasi-icin-bakiiiiiinn · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.