A.S allahın adil sıfatı var sen kendini ötekilerle bir tutma.Şöyle bişey var insanların birbirlerine cinsel obje olarak bakması nekadar kötü dimi?İşte islam bunu önlemek için böyle bir yol gösteriyor.3.bir kişi:)

6.651 görüntülenme · 54 yanıt

meftun61 yazdı:
mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:
S.A YA KARDEŞLERİM ÇOK GÜZEL KONUŞTUNUZDA BEN KENDİMİ ÇOK ÇOK SUÇLU HİSSETTİM.BİZDE SÖZLÜMLE BULUŞUP KONUŞUYORUZ.NE BİLEYİM YALNIZ Bİ YERDEN OTURUYORUZ.AMA ALLAHIN İZNİYLE İKİMİZİNDE DÜŞÜNCESİNDE KESİNLİKLE EVLİLİK VAR.ALLAH KORUSUN NİYETİMİZDE FLÖRT DEĞİL İNANIN BENDE NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMİYORUM.BİZ EVLENMEK İÇİN SADECE ARADAKİ ENGELLERİN KALKMASINI BEKLİYORUZ.ASKERLİK İŞ MADDİYAT GİBİ.YA BEN KORKUYORUM BUDAMI ZİNAYA GİRİYO.:(:(:(
A.S. ABLAM,
EVET MAALESEF YAPTIĞINIZ YANLIŞ OLMUŞ OLUYOR. KENDİMİZİ ALLAH C.C. YOLUNDA SADIK KULLARDAN OLMAK İSTİYORSAK, BUNLARA DİKKAT EDECEZ.
KALDIKİ İSLAM EVLENECEK KİŞİLERİN BİRBİRLERİNİ TANIMALARI İÇİN GÖRÜŞMELERİNE ENGEL KOYMAMIŞTIR, SADECE ÜÇÜNCÜLERİNİN ŞEYTAN OLACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN ONUN YERİNE SİZİN TANIDIKLARINIZDAN BİRİNİ KOYMUŞTUR. BİRDE NİYETMİZ CİDDİ DİYORSUN DA,
AMA ABLA KİMİN NE ZAMANA ÇIKACAĞINI BİLİYORMUYUZ. ALLAH C.C. BİZLER İÇİN NE KADAR ÖMÜR TAKTİR ETMİŞ KİM BİLENİLİR Kİ. KALDIKİ SİTEDE DE OKUMUŞSUNDUR BİR ÇOK ARKADAŞ SÖZLÜMÜ KAYBETTİM DİYE FORUM AÇTI.
K.SE.O
S.A ABİM ÇOK DOĞRU BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM NE TAVSİYE EDERSİN ABİM LÜTFEN SÖYLE BAN.:(:(:(

deren75s.a. flört evliliği öldürüyor diye düşünüyorum.çevreme baktığım zaman duyuyoruz ki kız ile oğlan 7 sene çıkmış (flört etmiş yada herneyse) evleniyor vede anlaşamayıp ayrılıyor.evlenmeden önce konuşup severek evleniyor fakat evliliğin 3,yada4, ayında boşanıyorlar.benim aklım almıyor bunları

aminenurselamün aleyküm
kardeşim çok faydalı bir konuya deginmişsiniz
Evli çiftlerin üzerinde yapılan araştırmalar görücü usulü ile evlenenlerin daha mutlu ve boşanma oranının daha az olduğunu göstermiştir.islamda kesinlikle flörtün yeri yoktur.rabbim gaflette olanlara hidayet nasip etsin
emeginize saglık
selametle

Im_muslimKardeşim günümüz koşullarına göre çok önemli bir konuyu çok güzel bir şekilde açıklamışsınız ALLAH sizden razı olsun. evet karşılaştığınız durumlar her yerde yaşanan olaylardandır. ama bunlar artık toplumumuzca normal karşılaşılan durumlardır ki bu da toplumun artık çöküşünün bir göstergesidir. çoğu insan bunu normal bulmakta kendilerini tanıyorlar adına çok yanlış ilişkiler oluşmaktadır. ALLAHım bizlere yanlışlık yaptımasın. Efendimizin uyarılarınız unutturmasın...ALLAH razı olsun. selam ve dua ile...

birsen83, post: 641126, member: 3585Aleykum selam, bu güzel yazı için Allah razı olsun.ancak bu şekilde günah işleyen kapalı arkadaşlarımazın zannetmiyorumki isteyerek kapandılar. aile baskısı ile kapanmış olmalılarki kapanmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar.iş bize düşüyor kız çocuklarımızı dini konularda çok iyi eğiterek yetiştirmeli. erkek çocuklarıda aynı şekilde eğitmeliyiz.
Allaha emanet olun.

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/13278-islam-acisindan-flort · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.