YOZGATIN MEŞHUR MADIMAĞI!

4.083 görüntülenme · 28 yanıt

Paylaş:
ThE_lAmP

ThE_lAmP

Yeni Üye · 5 mesaj

MALZEMESİ
1.5 kilo Madımak
Bir kase yoğurt
150 gram Pastırma
Bir iki diş sarımsak
Tuz, biber, yağ, salça

YAPILIŞI
1.5 kg. madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarmısaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.

Selam ve dua ile.. B)
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

RE: YOZGATIN MEŞHUR MADIMAĞI!

selamunaleykum kardesim ama madimak neki????:D:D:D:D:D
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
derya_derya

derya_derya

Mübarek Üye · 606 mesaj

MADIMAĞI BİLİYORUM BİR NEVİ OT DİYEBİLİRİZ.TADI DA GÜZELDİR.ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM.TAM DA ACIKTIĞIM SIRADA BİR SÜRÜ TARİFLER GELDİ SİTEYE:p
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

S.A
MADIMAK ASLEN SİVASA AİTTİR..VE BİZLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİR...AYRICA EN GÜZEL ÇEMENLE OLUR...DUYURULUR...:)B)
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

YOZGATIN DEGIL SIVAS´IN MESHUR MADIMAGIDIR__!
Madimak SIVAS Yöresine Aittir__:! Mustafa abimin dedigi gibi cemenle daha güzel olur__:!

Birde Madimagin Türküsü Vardir:D

Madımak oylum oylum
Geliyor (civanda) selvi boylum
Selvi (Civan) boylum gelirse
Şen olur benim gönlüm

Oy madımak teke tüke sakalı
Oy madımak evelik yemlik
Oy madımak kuşkuşu yemlik
Oy madımak

Madımak pişer oldu
Tencerem taşar oldu
Günde yediğim şamarlar
Bir iken beşer oldu

Oy madımak evelik yemlik
Oy madımak

Madımak biçim de biçim
Ölüyom senin de için
Madımak toplar iken
Başımdan düştü çitim

Oy madımak evelik yemlik
Oy madımak

Besteciside Sivaslidir
Fahri Karaoğlan
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

s.a. kardeşlerim madımag diyede söylenir ic anadoluya ayittir yalnız sıvas biraz daha ağır basar sıvasa özgüdür bende kırıkkaleli olduğum icin biliyorum bak şimdi canım istedi a.e.o.
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

Bahar_58

Bahar_58

CEVDET-71s.a. kardeşlerim madımag diyede söylenir ic anadoluya ayittir yalnız sıvas biraz daha ağır basar sıvasa özgüdür bende kırıkkaleli olduğum icin biliyorum bak şimdi canım istedi a.e.o.

A.S Abi

Vayy Sagolasin Konus abi__:D

"Sivasa özgüdür"

Sorma abi ya benimde canim istedi__ Iftara bisirekte yiyek sicak sicak
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

Bahar_58
A.S Abi

Vayy Sagolasin Konus abi__:D

"Sivasa özgüdür"

Sorma abi ya benimde canim istedi__ Iftara bisirekte yiyek sicak sicak

a.s. kardeşim obo hesagmı diyon gız valla bizde yok sen nerden aldın giderkenmi götürdün yani olsa bir kuzuya değişmem sen yap bu gün ve benim yerimede ye afiyet olsun a.e.o.

Bahar_58

Bahar_58

CEVDET-71a.s. kardeşim obo hesagmı diyon gız valla bizde yok sen nerden aldın giderkenmi götürdün yani olsa bir kuzuya değişmem sen yap bu gün ve benim yerimede ye afiyet olsun a.e.o.

Ayip ettin Abi Sivaslilin evinde Madimak eksik olurmu hic:G sagolsun Babaannem sakliyo bizim icin__:DGetirdik bir iki torba__:B
inciinci

inciinci

Yeni Üye · 1 mesaj

madimak ne yozgatin nede sivasin ,madimak tokatin bir sifali ot yemegidir evet cemenli veya pastirmali pisirilirse tadina doyulmuyor valla:B
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

inciincimadimak ne yozgatin nede sivasin ,madimak tokatin bir sifali ot yemegidir evet cemenli veya pastirmali pisirilirse tadina doyulmuyor valla:B

selamün aleyküm kardeşim hayır sivasa özgü ama ic anadolunu hepsi madımağı iyi bilir ve yaparlar bu ara kardeşim hoş geldin sefa getirdin allaha emanet ol

yarali_serce

yarali_serce

Üye · 41 mesaj

s.a güzel bir yemeğe benziyor:)
AY YILDIZ79

AY YILDIZ79

Üye · 14 mesaj

YİGİDİN HARMAN OLDUGU YERE AİT Bİ YEMEKTİR ,SİVASA AİT DEYİLDİR.AYRICA ANNEM ÇOK GÜZEL YAPAR YANINDA YUFKADA OLURSA DAHA GÜZEL OLUR.BÜTÜN İÇANADOLU BU YEMEGİ BİLİR.
Sevgi Gülü

Sevgi Gülü

Kıdemli Üye · 277 mesaj

bahar ve desmani kardeşimin dediği gibi sivasa aittir fakat pişirme şekilleri farklıdır misal yozgatlılar salça koymazlar sivaslılar çemenli salçalı pişirirler olsada yesek ben de sivaslıyım.yozgatlı komşum var cok farklı pişiriyor.ben toplamasınıda çok severim yiyene afiyet olsun
Sevgi Gülü

Sevgi Gülü

Kıdemli Üye · 277 mesaj

madımak sivasındır
Sevgi Gülü

Sevgi Gülü

Kıdemli Üye · 277 mesaj

Canim Madimak Istiyor.ama şehitlerimiz Aklima Geliyor Tutsak Askerlerimiz Aklima Geliyor Askere Gidesim Geliyor
Bahar_58

Bahar_58

SEVAL YILDIZmadımak sivasındır

:B°°°°°°°°°:H
AY YILDIZ79

AY YILDIZ79

Üye · 14 mesaj

s.a. anlaşılan sitete bihayli sivaslı var.herkes iddealı sivasın diye. ama arkadaşlar okadar yakın ki yozgat ve sivas tabi herkes kendi yöresine ayit oldugunu iddea ediyo?ama bu normal ,aynı kültür,aynı şive,aynı yemekler pek degişmiyo bence yozgatın,sivasın ,tüm ANADOLU'NUN ve tüm TÜRKİYENİN.ALLAHA EMANET OLUN.
leni

leni

Kıdemli Üye · 253 mesaj

merak ettim şu madımağı ya baksanıza bitürlü paylaşılamıo war bişey demekki :):):)
Bahar_58

Bahar_58

lenimerak ettim şu madımağı ya baksanıza bitürlü paylaşılamıo war bişey demekki :):):)

Iste Meshur madimagimiz__: ) : )

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.