SORUYORUM: -BU KURAN,İNSANLARA (KURTULUŞ YOLLARINI GÖSTEREN) BASİRETLER (DELİLLERDİR) VE KAT'İ OLARAK İMAN EDECEK BİR TOPLULUK İÇİN BİR HİDAYET VE BİR RAHMETTİR. - İLGİLİ AYETİN SURE ADI NEDİR?
KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
50.511 görüntülenme · 714 yanıt
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
SORUYORUM: -BU KURAN,İNSANLARA (KURTULUŞ YOLLARINI GÖSTEREN) BASİRETLER (DELİLLERDİR) VE KAT'İ OLARAK İMAN EDECEK BİR TOPLULUK İÇİN BİR HİDAYET VE BİR RAHMETTİR. - İLGİLİ AYETİN SURE ADI NEDİR?
DOGRUDUR KARDESIM TEBRIK EDERIM B)
paradise_angel yazdı:
s.a kardeşim inşallah bu sefer doğru bilmişimidir . ben nasr suresi diyorum allaha emanet olun selamtle hayırlı akşamlar
Bismillâhirrahmânirrahîm.
1 – Allah’ın yardım ve zaferi geldiği zaman,
2 – Ve insanların kafile kafile Allah’ın dinine girdiklerini gördüğün zaman,
3– Rabbine hamd ile tesbih et ve O’ndan af dile.
Çünkü O tevvabdır, tövbeleri çok kabul eder.
Yüce Allah, Peygamberimizi günahtan korumuştur. Onun istiğfar etmesi, insanlara istiğfar etmenin ne kadar gerekli olduğunu ders vermesi, ümmetinin günahları için Allah’tan af dilemesi ve devamlı manevî terakkî halinde olması itibarıyla, son durumuna göre bir önceki makamını eksik bulması ve nadiren daha evlâ olanı terk etmesi yönlerinden olmuştur.
DOGRUDUR KARDESIM TEBRIK EDERIM B)
YUSUF SURESİ 111. AYET KARDEŞİM
hardlove yazdı:
YUSUF SURESİ 111. AYET KARDEŞİM
A.S.CEVABINIZ DOĞRU.TEBRİK EDERİM.SİZİN SORUNUZU ALALIM.
m_muaz yazdı:
hardlove yazdı:
YANLIŞ CEVAP BİRAZ DAHA GAYRET....B)
selamun aleykum..
(Casiye Suresi, 20)
A.S.CEVABINIZ DOĞRU.TEBRİK EDERİM.SİZİN SORUNUZU ALALIM.
Kim çarçabuk olanı (geçici dünya arzularını) isterse, orada istediğimiz kimseye dilediğimizi çabuklaştırırız, sonra ona cehennemi (yurt) kılarız; ona, kınanmış ve kovulmuş olarak gider.
sure adı ayet..
selamun aleykum...
Kim çarçabuk olanı (geçici dünya arzularını) isterse, orada istediğimiz kimseye dilediğimizi çabuklaştırırız, sonra ona cehennemi (yurt) kılarız; ona, kınanmış ve kovulmuş olarak gider.
sure adı ayet..
selamun aleykum...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
isra suresi 18 ayet
m_muaz yazdı:
sure adı ayet..
selamun aleykum...
isra suresi 18 ayet
ASR,KALEM,FATİHA,MÜDDESSİR,TEBBET,TEKVİR,ALAK,MÜZEMMİL, SURELERINI İNİŞ SIRASINA GÖRE..
SIRALAYINIZ KAC AYET OLARAK İNDİĞİ..SELAMETLE..
ASR,KALEM,FATİHA,MÜDDESSİR,TEBBET,TEKVİR,ALAK,MÜZEMMİL, SURELERINI İNİŞ SIRASINA GÖRE..
SIRALAYINIZ KAC AYET OLARAK İNDİĞİ..SELAMETLE..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
S.A İNŞALLAH DOĞRUDUR
1-FATİHA:7 AYETTİR
2-KALEM:52 AYET
3-MÜMEZZİL:20 AYET
4-MÜDDESİR: 56 AYET
5-TEKVİR:29 AYET
6-ALAK:19 AYET
7-ARS: 3 AYET
8-TEBBET:5 AYET TİR. SELAMETL ALLAH A EMANET OLUN
S.A İNŞALLAH DOĞRUDUR
1-FATİHA:7 AYETTİR
2-KALEM:52 AYET
3-MÜMEZZİL:20 AYET
4-MÜDDESİR: 56 AYET
5-TEKVİR:29 AYET
6-ALAK:19 AYET
7-ARS: 3 AYET
8-TEBBET:5 AYET TİR. SELAMETL ALLAH A EMANET OLUN
BEN SORUYORUMMM:)
Ey cin topluluğu insanlardan çoğunu (ayartıp kendinize kullar) edindiniz" (diyecek). İnsanlardan onların dostları derler ki: "Rabbimiz, kimimiz kimimizden yararlandı ve bizim için tesbit ettiğin süreye ulaştık." (Allah) Diyecek ki: "Allah'ın dilediği dışta olmak üzere, ateş sizin içinde süresiz kalacağınız konaklama yerinizdir." Şüphesiz Rabbin, hüküm ve hikmet sahibi olandır, bilendir.
SURE VE AYET NEDİR
meftun61 yazdı:
VEYS yazdı:
SORU SIRASI KIMDEYSE SORSUN:)
S.A Bİ BİLSEK:D
BEN SORUYORUMMM:)
Ey cin topluluğu insanlardan çoğunu (ayartıp kendinize kullar) edindiniz" (diyecek). İnsanlardan onların dostları derler ki: "Rabbimiz, kimimiz kimimizden yararlandı ve bizim için tesbit ettiğin süreye ulaştık." (Allah) Diyecek ki: "Allah'ın dilediği dışta olmak üzere, ateş sizin içinde süresiz kalacağınız konaklama yerinizdir." Şüphesiz Rabbin, hüküm ve hikmet sahibi olandır, bilendir.
SURE VE AYET NEDİR
Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık, sayılarını da sadece inkarcılar için bir fitne vesilesi kıldık ki, kitap verilenler kesin inanç edinsin, inananların imanını arttırsın, kitap verilenlerle, müminler şüphelenmesin, kalplerinde hastalık bulunanlarla kafirler: "Allah bununla mesela ne demek istiyor?" desin, işte böyle Allah, dilediğini şaşırtır, dilediğine de yola getirir. Rabbinin ordularını sadece kendisi bilir; ve o ancak düşünmek için insanlara bir öğüttür
S.A HANGİ SURE KAÇINCI AYET.BU ARADA ABİ SAĞOLASIN.;)
Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık, sayılarını da sadece inkarcılar için bir fitne vesilesi kıldık ki, kitap verilenler kesin inanç edinsin, inananların imanını arttırsın, kitap verilenlerle, müminler şüphelenmesin, kalplerinde hastalık bulunanlarla kafirler: "Allah bununla mesela ne demek istiyor?" desin, işte böyle Allah, dilediğini şaşırtır, dilediğine de yola getirir. Rabbinin ordularını sadece kendisi bilir; ve o ancak düşünmek için insanlara bir öğüttür
S.A HANGİ SURE KAÇINCI AYET.BU ARADA ABİ SAĞOLASIN.;)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/12070-kur-an-i-kerim-i-ne-kadar-taniyoruz-2 · 25.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.