KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
50.511 görüntülenme · 714 yanıt
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
s.a. ablam,
İnşallah sorunuzu ben cevaplayayım.
"Bunun üzerine Biz, onu ve ordularını yakalayıp denize attık; (ki o) 'kınanacak işler yapıyordu.' (Zariyat/40)
Ve sizin için denizi ikiye yarıp sizi kurtardığımızı ve Firavun'un adamlarını -gözlerinizin önünde- boğduğumuzu hatırlayın. (Bakara/50)
Tıpkı Firavun ailesi ve onlardan öncekilerin gidiş tarzı gibi. Ayetlerimizi yalanladılar böylece Allah, günahları nedeniyle onları yakalayıverdi. Allah, (cezayla) sonuçlandırması pek şiddetli olandır. (Ali İmran/11)
İnşallah doğrudur.
k.s.e.o.
s.a. ablam,
"Bunun üzerine Biz, onu ve ordularını yakalayıp denize attık; (ki o) 'kınanacak işler yapıyordu.' (Zariyat/40)
Ve sizin için denizi ikiye yarıp sizi kurtardığımızı ve Firavun'un adamlarını -gözlerinizin önünde- boğduğumuzu hatırlayın. (Bakara/50)
Tıpkı Firavun ailesi ve onlardan öncekilerin gidiş tarzı gibi. Ayetlerimizi yalanladılar böylece Allah, günahları nedeniyle onları yakalayıverdi. Allah, (cezayla) sonuçlandırması pek şiddetli olandır. (Ali İmran/11)
İnşallah doğrudur.
k.s.e.o.
S.A.KARDEŞLERİM YA ÖZLEMİŞİM BU FORUMU.ALLAH RAZI OLSUN.HADİ TSUNAMİ DOĞRU DE,TEKİK SORSUN SORUSUNU.A.E.O.
S.A.KARDEŞLERİM YA ÖZLEMİŞİM BU FORUMU.ALLAH RAZI OLSUN.HADİ TSUNAMİ DOĞRU DE,TEKİK SORSUN SORUSUNU.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
s.a
abim tabiki doğru sorunu alalım aeoB)
mtekik yazdı:
s.a. ablam,
İnşallah doğrudur.
k.s.e.o.
s.a
abim tabiki doğru sorunu alalım aeoB)
selamün aleyküm
neml suresi 22. 23. 24. ayeti kerimeler
22 -Derken, çok geçmeden Hüdhüd geldi: “Ben,” dedi, “senin bilmediğin bir şeyi öğrendim ve sana Sebe’den önemli ve kesin bir haber getirdim.”
23 –Sebe halkını bir kadın hükümdarın yönettiğini gördüm. Kendisine her türlü imkân verilmiş.
Onun güçlü bir yönetimi olduğu gibi pek büyük bir tahtı da var.
Sebe halkı Güney Arabistan’da ticaretle uğraşan bir millet idi. Başkentleri, Yemen’in San’a şehrinin takriben 100 km. kuzeydoğusundaki Marib idi. Sebeliler, M. Ö. 1100-115 arasında bin yıl kadar bütün Arap yarımadasına hâkim olmuşlardı.
24 –Ne var ki onun da halkının da Allah’ı bırakıp güneşe ibadet ettiklerini gördüm.
allah a ement olun dua ile
selamün aleyküm
22 -Derken, çok geçmeden Hüdhüd geldi: “Ben,” dedi, “senin bilmediğin bir şeyi öğrendim ve sana Sebe’den önemli ve kesin bir haber getirdim.”
23 –Sebe halkını bir kadın hükümdarın yönettiğini gördüm. Kendisine her türlü imkân verilmiş.
Sebe halkı Güney Arabistan’da ticaretle uğraşan bir millet idi. Başkentleri, Yemen’in San’a şehrinin takriben 100 km. kuzeydoğusundaki Marib idi. Sebeliler, M. Ö. 1100-115 arasında bin yıl kadar bütün Arap yarımadasına hâkim olmuşlardı.
24 –Ne var ki onun da halkının da Allah’ı bırakıp güneşe ibadet ettiklerini gördüm.
v.a.s. kardeşim,
Cevabınızı yeni gördüm, kusura bakmayın. İnşaallah sorunuzuda alalım.
k.s.e.o
paradise_angel yazdı:
selamün aleyküm
v.a.s. kardeşim,
Cevabınızı yeni gördüm, kusura bakmayın. İnşaallah sorunuzuda alalım.
k.s.e.o
selamün aleyküm ne kusuru kardeşim allah razı olsun
inşallah sorum şudur
her ayetinde ALLAH kelimesinin geçtiği sure
allah a emanet olun dua ile
inşallah sorum şudur
selamun aleykum kardeşim.
B)mücadele suresi.B)
biraz uğraştım ama o kadar da olsun:)
inşallah doğrudur.
paradise_angel yazdı:
inşallah sorum şudur
selamun aleykum kardeşim.
B)mücadele suresi.B)
biraz uğraştım ama o kadar da olsun:)
inşallah doğrudur.
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.
özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
aleyküm selam kardeşim tabi ki doğru allah razı olsun uğraştığınız için
dua ile allah a emanet olun
aleyküm selam kardeşim tabi ki doğru allah razı olsun uğraştığınız için
dua ile allah a emanet olun
Allah sizden de razı olsun. sorumu sorayım o zaman:
şuursuz taklitten bahseden ayetler nelerdir? kısaca tefsirini alalım bir de inşallah.B)
Allah sizden de razı olsun. sorumu sorayım o zaman:
şuursuz taklitten bahseden ayetler nelerdir? kısaca tefsirini alalım bir de inşallah.B)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/12070-kur-an-i-kerim-i-ne-kadar-taniyoruz-2 · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. Kuran-ı Kerim 1.342 cevap
- PEYGAMBERİMİZİN (SAV) EŞLERİNİ NE KADAR TANIYORUZ? Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 15 cevap
- ***ALLAH(C.C.)'YU NE KADAR TANIYORUZ???*** Allah (c.c) Hazretleri 5 cevap
- Efendimiz (sav)'i ne kadar tanıyoruz??? Nasihatler 9 cevap
- Şimdi sen “su” olduğunu düşün. Su kadar özel, su kadar faydalı ve su kadar çok, tüken Dini sohbet 2 cevap
- Kur'anı Kerim neden bu kadar kalın? Dini sohbet 30 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.