UNUTULAN SÜNNETLER
29.384 görüntülenme · 229 yanıt
Çocukların başlarını okşayarak sevmek.
Efendimiz (sas), çocukları öperken; bir eliyle çenesinden,diğer eliyle başının arka tarafından tutarak öpermiş.
Efendimiz (sas), çocukları öperken; bir eliyle çenesinden,diğer eliyle başının arka tarafından tutarak öpermiş.
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.043 mesaj
ALLAH RAZI OLSUN.. S.A
a.s.cümlemizden inş..selametle...
Selam ve dua ile Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
a.s.cümlemizden inş..selametle...
Selam ve dua ile Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
İsraftan kaçınmak.
Rasûlullah (sas) ;İdâre-i maîşetinde isrâf etmeyip i’tidâl yolunu iltizâm edenler de fakr u zarurete düşmezler” buyurmuştur
(Keşfü ’l-Hafâ , 2/185.)
Rasûlullah (sas) ;İdâre-i maîşetinde isrâf etmeyip i’tidâl yolunu iltizâm edenler de fakr u zarurete düşmezler” buyurmuştur
(Keşfü ’l-Hafâ , 2/185.)
Cömert olup cimrilikten kaçmak.
Hz. Ebu Bekris-Sıddîk´ın (ra) kızı Esmâ´dan:
Rasûlullah (sas) buyurdular; "Kesenin ağzını bağlama. Sonra Allah da senin rızkını bağlar."
(Buhari - 1433)
Hz. Ebu Bekris-Sıddîk´ın (ra) kızı Esmâ´dan:
Rasûlullah (sas) buyurdular; "Kesenin ağzını bağlama. Sonra Allah da senin rızkını bağlar."
(Buhari - 1433)
Kabir ziyareti yapmak.
.Rasûlullah (sas) buyurmuşlar:
''Kabirleri ziyaret ediniz, zira kabirleri ziyaret size ölümü hatırlatır.'' (Müslim)
''Kabir ziyaretinde ibret vardır.'' (İmam Ahmed)
''Kabirleri ziyaret size dünyâda kanaatkar olmayı telkin eder, âhireti hatırlatır.'' (İbn-i Mace)
''Kabirleri ziyaret ediniz, zira kabirleri ziyaret size ölümü hatırlatır.'' (Müslim)
''Kabirleri ziyaret size dünyâda kanaatkar olmayı telkin eder, âhireti hatırlatır.'' (İbn-i Mace)
hafizkizselamün aleyküm Allah razı olsun gerekli ve önemli bir konuytu paylaşmışsınız ama kabr balık sırtı yapmak ne demek selamün aleyküm
Mevta'yı defnettikten sonra toprağı biraz yükseltip balık sırtına benzer bir form veriliyor. Bunu yapmazsanız orada bir kabir olduğu belli olmaz. Selametle
S.a Rabbim Razi Olsun Bişey Ilgimi çekti Hepsi çok Yararli Sünnetler Ama Neden Bir şehre Gidince Ilk Soğan Yemek Bunun Hikmetinide Söylermisiniz Rabbime Emanet Olun
Duâ'larımıza, Allâh'a hamd ve Resûlullâh'a salavât ile başlayıp, yine Onlarla bitirmek.
Hz. Ömer buyurmuşlar ki: Duâ semâ ile arz arasında durur, Resûlullâh'a salavât getirilmedikce Allâh'a (cc) yükselmez. (Tirmizî, üsve-î hasene 33)
Hz. Ömer buyurmuşlar ki: Duâ semâ ile arz arasında durur, Resûlullâh'a salavât getirilmedikce Allâh'a (cc) yükselmez. (Tirmizî, üsve-î hasene 33)
cennet yolcusuS.a Rabbim Razi Olsun Bişey Ilgimi çekti Hepsi çok Yararli Sünnetler Ama Neden Bir şehre Gidince Ilk Soğan Yemek Bunun Hikmetinide Söylermisiniz Rabbime Emanet Olun
''Bir şehre gidince ilk soğan yemek.'' Bu sözü yazan arkadaşlar kaynak belirtmemişler, bu söz hadismidir? Hadis ise hikmeti nedir? Bilen kardeşlerimiz yazarlarsa seviniriz.
kuyumcufarukKabir ziyareti yapmak.
kardeşim buyazı çok güzel bende kabir ziyareti sık yapmaya çalışıyorum A E O
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
cennet yolcusuS.a Rabbim Razi Olsun Bişey Ilgimi çekti Hepsi çok Yararli Sünnetler Ama Neden Bir şehre Gidince Ilk Soğan Yemek Bunun Hikmetinide Söylermisiniz Rabbime Emanet Olun
ve aleyküm selam güzellikler diyarının yolcusu kardeşim. ben de bu konuda duyduğum ve doğruluğundan emin olmadığım birşeyi paylaşmak istedim..Soğanın farklı iklim şartlarına adapte olmada etkisi varmış. Allahu alem; ilk önce soğan yemenin hikmeti belki de budur..
Hayırlı, nurlu geceler olsun inşaAllah değerli kardeşim..selam ve daimi dualar ile..B)
nigdeli, post: 541143, member: 16903ve aleyküm selam güzellikler diyarının yolcusu kardeşim. ben de bu konuda duyduğum ve doğruluğundan emin olmadığım birşeyi paylaşmak istedim..Soğanın farklı iklim şartlarına adapte olmada etkisi varmış. Allahu alem; ilk önce soğan yemenin hikmeti belki de budur..
Hayırlı, nurlu geceler olsun inşaAllah değerli kardeşim..selam ve daimi dualar ile..B)
SELAMÜN ALEYKÜM CAN KARDEŞİM
ŞU VARKİ SÜNNETLERDEN YAKKABIYI GİYMEDEN ÖNCE TERS ÇEVİRMEK
BUNUN SEBEBİ HİKMETİ YAKKABININ İÇİNDE HER HANGİ BİRŞEY OLUPTA
BÖCEK YADA TAŞ GİBİ ŞEYLER KİŞİYE EZİYET VERECEĞİ İÇİN HİKMETİ ANLAŞILIYOR FAKAT TABİKİ BUNUNDA Bİ HİKMETİ VARDIR SÖYLEDİĞİN ŞEYDE BELKİ DOĞRUDUR AMA İNŞALLAH MERAKIMIZI GİDEREN BİRİ OLUR.
SİZEDE HER GECENİZ VE GÜZDÜZÜNÜZ HAKKINIZDA DUACI OLMASI TEMENNİSİYLE KARDEŞİM RABBİME EMANETSİNİZ BİL MUKABİL KARDEŞİMB)
BÖCEK YADA TAŞ GİBİ ŞEYLER KİŞİYE EZİYET VERECEĞİ İÇİN HİKMETİ ANLAŞILIYOR FAKAT TABİKİ BUNUNDA Bİ HİKMETİ VARDIR SÖYLEDİĞİN ŞEYDE BELKİ DOĞRUDUR AMA İNŞALLAH MERAKIMIZI GİDEREN BİRİ OLUR.
SİZEDE HER GECENİZ VE GÜZDÜZÜNÜZ HAKKINIZDA DUACI OLMASI TEMENNİSİYLE KARDEŞİM RABBİME EMANETSİNİZ BİL MUKABİL KARDEŞİMB)
cennet yolcusuSELAMÜN ALEYKÜM CAN KARDEŞİM
ve aleyküm selam benim canım kardeşim, can mücahidemiz.
inşaAllah güzel kardeşim, merakımızı gideren biri olur..
selam ve duaların en hayırlısıyla..selametle inşaAllah..B)B)B)
inşaAllah güzel kardeşim, merakımızı gideren biri olur..
selam ve duaların en hayırlısıyla..selametle inşaAllah..B)B)B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/11948-unutulan-sunnetler · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.