UNUTULAN SÜNNETLER
29.384 görüntülenme · 229 yanıt
m_muazALLAH c.c. razı olsun faruk abi... dua ile..
Bil mukâbele. Allah (cc) cümlemizden râzı olsun.
Hastaya duâ etmek.
Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Kim eceli gelmeyen bir hastayı ziyaret eder ve yanında şu duâyı yedi kere okursa, Allah(cc) ona bu hastalığından mutlaka şifâ verir: Es`elullâhe`l-azime Rabbe`l-Arşi`l-azimi en yeşfiyeke (Büyük Arş`ın Rabbi olan Allah`tan senin için şifâ taleb ediyorum).
[ Buhâri Birr 75, (2592)]
Resûlullah (sav) buyurdular ki: "Kim eceli gelmeyen bir hastayı ziyaret eder ve yanında şu duâyı yedi kere okursa, Allah(cc) ona bu hastalığından mutlaka şifâ verir: Es`elullâhe`l-azime Rabbe`l-Arşi`l-azimi en yeşfiyeke (Büyük Arş`ın Rabbi olan Allah`tan senin için şifâ taleb ediyorum).
[ Buhâri Birr 75, (2592)]
Az yemek.
Allah Rasûlu (sav) buyurdu:
" İnsan, karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır.Belini doğrultacak bir kaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün; üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de rahatça nefes almak için." (Tirmizi)
Allah Rasûlu (sav) buyurdu:
" İnsan, karnından daha kötü bir kabı doldurmamıştır.Belini doğrultacak bir kaç lokma yeterlidir, mutlaka bundan fazla yemesi gerekirse, midesini üçe bölsün; üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de rahatça nefes almak için." (Tirmizi)
Esselamünaleyküm;
Kardeşim eline sağlık harika bir paylaşım olmuş..... ben de nacizhane bazı eklemeler yapmak istedim....
Bildiğimiz üzere günümüzde hapşırıca çok yaşa denir. Ama en doğrusunu dinimiz bize peygamberimizin sünnetleriyle anlatmaktadır.
Hapşıan; elhamdülillah, duyan;yerhamükAllah, tekrar hapşıran;yehdine ve yehdinikumullah demesi gerekir......
Peygamber efendimizin bir diğer unutulan sünneti ise; eller kapalı şekilde dua etmektir...
Selametle...Sevgi ve dua ile...
Kardeşim eline sağlık harika bir paylaşım olmuş..... ben de nacizhane bazı eklemeler yapmak istedim....
Bildiğimiz üzere günümüzde hapşırıca çok yaşa denir. Ama en doğrusunu dinimiz bize peygamberimizin sünnetleriyle anlatmaktadır.
Hapşıan; elhamdülillah, duyan;yerhamükAllah, tekrar hapşıran;yehdine ve yehdinikumullah demesi gerekir......
Peygamber efendimizin bir diğer unutulan sünneti ise; eller kapalı şekilde dua etmektir...
Selametle...Sevgi ve dua ile...
MÜTEVÂZİ OLMAK
Rasûlu ekrem (sas) efendimiz buyurmuşlar: Allah Teâla hazretleri bana, "Mütevâzi olun öyle ki, kimse kimseye zulmetmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin" diye vahyetti.
(Ebû Dâvud 4895)
Rasûlu ekrem (sas) efendimiz buyurmuşlar: Allah Teâla hazretleri bana, "Mütevâzi olun öyle ki, kimse kimseye zulmetmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin" diye vahyetti.
(Ebû Dâvud 4895)
Kulak çınladığında salavat getirmek.
Ebû Râfî (r.a.) rivayet ediyor:Rasûlullah (sas) buyurmuşlar; Kulağınız çınladığında beni hatırlayıp bana salavât getirin.
(760 Mucemu’s-sagir Taberâni )
Ebû Râfî (r.a.) rivayet ediyor:Rasûlullah (sas) buyurmuşlar; Kulağınız çınladığında beni hatırlayıp bana salavât getirin.
(760 Mucemu’s-sagir Taberâni )
Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...
SAİD NURSİ
nihalimSelamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle...
Ve aleykumusselâm ve rahmetullah. Allah (cc) cümlemizden razı olsun inşâAllah. Selâmetle kalın.
selamün aleyküm sevgili kardeşlerim bu siteyi işte bunun için seviyorum çok güzel paylaşımlar oluyor allah hepinizden razı olsun yaşıma rağmen duymadığım bazı sünnetleri öğrendim acizane bir kaç tanede ben yazayım yemeğe doğrayacağınız soğanı soyduktan sonra yıkamak gece yatmadan önce saçlarınızı taramak misvak kullanmak allahın selamı ve rahmeti üzerinize olsun
Hadisleri nakletmek de sünnettir.
Ebû Kırsafa rivayet ediyor Rasûlulah (sas) efendimiz buyurmuşlar:
Benim sözümü işitip anlayan ve ezberleyen ve onu kendisinden daha âlim birisine ulaştıran kimsenin, Allah yüzünü ağartsın.
Üç meziyet vardır ki, kişi onlara sahip olduğunda . kalbi kin beslemez. Bunlar:
1. Ameli tam bir ihlasla sırf Allah rızâsı için işlemek.
2. İdarecilere hayır tavsiyesinde bulunmak.
3. Ve İslâm cemaatinden ayrılmamak.
(İbni Mâce, Mukaddime: 18 (230); Menâsik: 76. Mucemu’s-sagir 205)
Ebû Kırsafa rivayet ediyor Rasûlulah (sas) efendimiz buyurmuşlar:
Benim sözümü işitip anlayan ve ezberleyen ve onu kendisinden daha âlim birisine ulaştıran kimsenin, Allah yüzünü ağartsın.
Üç meziyet vardır ki, kişi onlara sahip olduğunda . kalbi kin beslemez. Bunlar:
1. Ameli tam bir ihlasla sırf Allah rızâsı için işlemek.
2. İdarecilere hayır tavsiyesinde bulunmak.
3. Ve İslâm cemaatinden ayrılmamak.
(İbni Mâce, Mukaddime: 18 (230); Menâsik: 76. Mucemu’s-sagir 205)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/11948-unutulan-sunnetler · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.